2023. 12. 01. péntek
Elza
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Speed + alkohol + gyorshajtás - biztonsági öv = baleset + gyermekhalál – Vádat emeltek az Akasztón balesetezett kiskőrösi férfival szemben

Illés György Cinó  |  2020. 05. 18., 14:16

Még 2018 júniusában Akasztó belterületén történt az a baleset, amelynek során egy kiskorú személy olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítása után életét vesztette, amint annak idején arról a KALOhírek is beszámolt. A tragédiához hozzájárult a megengedettnél nagyobb sebesség, valamint a biztonsági övek, illetve az egyébként a kocsiban lévő gyermekülések használatának mellőzése is. Az ügyben most emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség. A vád: halált okozó ittas járművezetés bűntette, ugyanis az eset körülményeinek tisztázása során kiderült: a férfi a baleset előtt alkoholt fogyasztott – ittas vezetésért már korábban is többször volt büntetve –;sőt,a baleset idején kábítószer befolyása alatt is állt – kábítószer-birtoklásért külön eljárás indult ellene.

Gyermekkorú utasa halálát okozta az alkohol és drog hatása alatt álló sofőr című, Magyarország Ügyészsége honlapján ma reggel 7 óra 43 perckor kiadott közlemény ad hírt arról, hogy a Kecskeméti Járási Ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt vádat emelt az a kiskőrösi férfi ellen, aki 2018. június 20-án este, Akasztón ittasan balesetet okozott az autójával, ami miatt az egyik kiskorú utasa másnap a kórházban meghalt.

Jó útviszonyok, a napszaknak megfelelő látási viszonyok

A vádirat szerint a férfi 2018. június 20-án, este, Akasztó lakott területén ittasan közlekedett az anyja személyautójával az 53-as számú főút felől Csengőd irányába. Az időjárás borult volt, éjszakai látási viszonyok mellett a közvilágítás működött és az aszfaltozott úttest is száraz volt.

Gyorshajtás, borulás

A vádlott a megengedett 50 km/h-t túllépve 67-70 km/h sebességgel hajtott, amikor egy balra ívelő kanyar után az ittassága miatt nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett, ami miatt a vádlott az autóval letért a jobb oldali útpadkára, ahol az útárok falának ütközött, majd a gépjármű felborult, a tetőlemeze is a talajba csapódott, végül visszafordulva az útpadkán a kerekein állt meg.

Négy sérült, kettő könnyebb, kettő súlyos, életveszélyes

A BALESETBEN AZ AUTÓ BAL HÁTSÓ GYERMEKÜLÉSÉN UTAZÓ, BE NEM KÖTÖTT GYERMEK OLYAN SÚLYOS SÉRÜLÉSEKET SZENVEDETT, HOGY KÓRHÁZI KEZELÉSE ELLENÉRE MÁSNAP MEGHALT.

Az ügyészségi közlemény kiemeli:

HA A SÉRTETT BIZTONSÁGI ÖVE BE LETT VOLNA CSATOLVA, A TRAGÉDIA ELKERÜLHETŐ LETT VOLNA.

A gépjármű többi utasa – egy nő és egy kiskorú gyermek – 8 napon belül gyógyuló sérüléseket, míg a vádlott 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket, köztük csigolyatörést szenvedett.

Forrás: police.huAmfetamin és alkohol is volt a sofőr vérében

A VÁDLOTT A VEZETÉS ELŐTT DROGOT, AMFETAMINT IS FOGYASZTOTT, EZÉRT EMIATT IS BÓDULT ÁLLAPOTBAN VOLT, KÁBÍTÓSZER BIRTOKLÁSA MIATT KÜLÖN ELJÁRÁS INDULT ELLENE.

A baleset azért következett be, mert a vádlott ittasan és kábítószer hatása alatt vezetett és emiatt nem a forgalmi, időjárási és látási viszonyoknak, illetve az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett.

A BÜNTETETT ELŐÉLETŰ VÁDLOTTAT TÖBBSZÖR ELÍTÉLTÉK ITTAS VEZETÉSÉRT, ÉS ÉRVÉNYES VEZETŐI ENGEDÉLYE SEM VOLT.

Gyerekülés a csomagtartóban

A balestről annak idején portálunk ishírt adott.

Súlyos baleset történt Akasztó belterületén, a sofőr életveszélyes, a kocsiban csengődi édesanyjukkal utazó 5 és 3 éves gyermek közül a kisebbik szintén súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett. A kisebb gyermek a szegedi klinikán életét vesztette. Szemtanúkra hivatkozva azt írtuk, hogy

egy régi típusú, úgynevezett kis BMW az egyik enyhe kanyarban, vélhetően a nagy sebesség miatt lesodródott az úttestről, a kocsi az utca csapadékvíz-elvezető árkának egyik legmélyebb pontján csapódott a rézsűbe, áttört egy kerítést, miközben a hároméves utas kirepült a járműből, de a többiek sem voltak bekötve.
A PERCEKKEL KÉSŐBB HELYSZÍNRE ÉRKEZŐ MENTŐK A SOFŐR ÁLLAPOTÁT ÉLETVESZÉLYES FEJSÉRÜLÉSE MIATT CSAK EGY ÓRA MEGFESZÍTETT MUNKÁVAL TUDTÁK STABILIZÁLNI, HOGY SZÁLLÍTHATÓ LEGYEN.

Az autóban utazó édesanyát és ötéves gyermekét könnyebb, a család kisebbik, hároméves tagját, aki az ütközés következtében kirepült az autóból, szintén súlyos, életveszélyes sérülései miatt látták el elsődlegesen a helyszínen, majd a kicsit a kecskeméti megyei kórházba, míg a többi sérültet a kiskunhalasi kórházba szállították. A legsúlyosabb sérültet, a 3 éves gyermeket Kecskemétről az ilyen speciális esetekre is felkészített szegedi gyermekklinikára szállították, de az életét ott sem tudták megmenteni.

Portálunk már akkor úgy tudta, hogy a BMW-ben utazók közül senki sem volt bekötve – ez mostanára bizonyítást nyert –, és

A BIZTONSÁGI GYERMEKÜLÉSEKET SEM HASZNÁLTÁK, AZOKAT A RENDŐRÖK A CSOMAGTARTÓBAN TALÁLTÁK MEG.

Letöltendő börtönbüntetést indítványoznak

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a közügyek gyakorlásától és a közúti járművezetéstől is el kell tiltani. A vádlott bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni – derül ki a ma reggeli ügyészségi közleményből.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 29., 12:25
A paksi bővítés már nem a papírmunkáról, hanem a valódi építkezésről szól – mondta Szijjártó Péter miután Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyal a következő időszak feladatairól. A külgazdasági és külügyminiszter ezt megelőzően az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának meghallgatásán arról beszélt, hogy a két új blokk építése a legszigorúbb biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően zajlik. A Joint Venture Szövetség pécsi fórumán is kiemelt téma volt a Paks II. beruházás. (x)
2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 12. 01., 08:45
Gyerekeink számára tenné izgalmasabbá az ünnepvárást idén is Simó Fanni. Első lépésként a versben furfangosan elrejtett címet kell megtalálni, majd az ablakban, esetleg az udvarban elhelyezett számot. Az első feladvány a cikkben! Még >>>
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK