2022. 01. 21. péntek
Ágnes
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Speed + alkohol + gyorshajtás - biztonsági öv = baleset + gyermekhalál – Vádat emeltek az Akasztón balesetezett kiskőrösi férfival szemben

Illés György Cinó  |  2020. 05. 18., 14:16

Még 2018 júniusában Akasztó belterületén történt az a baleset, amelynek során egy kiskorú személy olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítása után életét vesztette, amint annak idején arról a KALOhírek is beszámolt. A tragédiához hozzájárult a megengedettnél nagyobb sebesség, valamint a biztonsági övek, illetve az egyébként a kocsiban lévő gyermekülések használatának mellőzése is. Az ügyben most emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség. A vád: halált okozó ittas járművezetés bűntette, ugyanis az eset körülményeinek tisztázása során kiderült: a férfi a baleset előtt alkoholt fogyasztott – ittas vezetésért már korábban is többször volt büntetve –;sőt,a baleset idején kábítószer befolyása alatt is állt – kábítószer-birtoklásért külön eljárás indult ellene.

Gyermekkorú utasa halálát okozta az alkohol és drog hatása alatt álló sofőr című, Magyarország Ügyészsége honlapján ma reggel 7 óra 43 perckor kiadott közlemény ad hírt arról, hogy a Kecskeméti Járási Ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt vádat emelt az a kiskőrösi férfi ellen, aki 2018. június 20-án este, Akasztón ittasan balesetet okozott az autójával, ami miatt az egyik kiskorú utasa másnap a kórházban meghalt.

Jó útviszonyok, a napszaknak megfelelő látási viszonyok

A vádirat szerint a férfi 2018. június 20-án, este, Akasztó lakott területén ittasan közlekedett az anyja személyautójával az 53-as számú főút felől Csengőd irányába. Az időjárás borult volt, éjszakai látási viszonyok mellett a közvilágítás működött és az aszfaltozott úttest is száraz volt.

Gyorshajtás, borulás

A vádlott a megengedett 50 km/h-t túllépve 67-70 km/h sebességgel hajtott, amikor egy balra ívelő kanyar után az ittassága miatt nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett, ami miatt a vádlott az autóval letért a jobb oldali útpadkára, ahol az útárok falának ütközött, majd a gépjármű felborult, a tetőlemeze is a talajba csapódott, végül visszafordulva az útpadkán a kerekein állt meg.

Négy sérült, kettő könnyebb, kettő súlyos, életveszélyes

A BALESETBEN AZ AUTÓ BAL HÁTSÓ GYERMEKÜLÉSÉN UTAZÓ, BE NEM KÖTÖTT GYERMEK OLYAN SÚLYOS SÉRÜLÉSEKET SZENVEDETT, HOGY KÓRHÁZI KEZELÉSE ELLENÉRE MÁSNAP MEGHALT.

Az ügyészségi közlemény kiemeli:

HA A SÉRTETT BIZTONSÁGI ÖVE BE LETT VOLNA CSATOLVA, A TRAGÉDIA ELKERÜLHETŐ LETT VOLNA.

A gépjármű többi utasa – egy nő és egy kiskorú gyermek – 8 napon belül gyógyuló sérüléseket, míg a vádlott 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket, köztük csigolyatörést szenvedett.

Forrás: police.huAmfetamin és alkohol is volt a sofőr vérében

A VÁDLOTT A VEZETÉS ELŐTT DROGOT, AMFETAMINT IS FOGYASZTOTT, EZÉRT EMIATT IS BÓDULT ÁLLAPOTBAN VOLT, KÁBÍTÓSZER BIRTOKLÁSA MIATT KÜLÖN ELJÁRÁS INDULT ELLENE.

A baleset azért következett be, mert a vádlott ittasan és kábítószer hatása alatt vezetett és emiatt nem a forgalmi, időjárási és látási viszonyoknak, illetve az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett.

A BÜNTETETT ELŐÉLETŰ VÁDLOTTAT TÖBBSZÖR ELÍTÉLTÉK ITTAS VEZETÉSÉRT, ÉS ÉRVÉNYES VEZETŐI ENGEDÉLYE SEM VOLT.

Gyerekülés a csomagtartóban

A balestről annak idején portálunk ishírt adott.

Súlyos baleset történt Akasztó belterületén, a sofőr életveszélyes, a kocsiban csengődi édesanyjukkal utazó 5 és 3 éves gyermek közül a kisebbik szintén súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett. A kisebb gyermek a szegedi klinikán életét vesztette. Szemtanúkra hivatkozva azt írtuk, hogy

egy régi típusú, úgynevezett kis BMW az egyik enyhe kanyarban, vélhetően a nagy sebesség miatt lesodródott az úttestről, a kocsi az utca csapadékvíz-elvezető árkának egyik legmélyebb pontján csapódott a rézsűbe, áttört egy kerítést, miközben a hároméves utas kirepült a járműből, de a többiek sem voltak bekötve.
A PERCEKKEL KÉSŐBB HELYSZÍNRE ÉRKEZŐ MENTŐK A SOFŐR ÁLLAPOTÁT ÉLETVESZÉLYES FEJSÉRÜLÉSE MIATT CSAK EGY ÓRA MEGFESZÍTETT MUNKÁVAL TUDTÁK STABILIZÁLNI, HOGY SZÁLLÍTHATÓ LEGYEN.

Az autóban utazó édesanyát és ötéves gyermekét könnyebb, a család kisebbik, hároméves tagját, aki az ütközés következtében kirepült az autóból, szintén súlyos, életveszélyes sérülései miatt látták el elsődlegesen a helyszínen, majd a kicsit a kecskeméti megyei kórházba, míg a többi sérültet a kiskunhalasi kórházba szállították. A legsúlyosabb sérültet, a 3 éves gyermeket Kecskemétről az ilyen speciális esetekre is felkészített szegedi gyermekklinikára szállították, de az életét ott sem tudták megmenteni.

Portálunk már akkor úgy tudta, hogy a BMW-ben utazók közül senki sem volt bekötve – ez mostanára bizonyítást nyert –, és

A BIZTONSÁGI GYERMEKÜLÉSEKET SEM HASZNÁLTÁK, AZOKAT A RENDŐRÖK A CSOMAGTARTÓBAN TALÁLTÁK MEG.

Letöltendő börtönbüntetést indítványoznak

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a közügyek gyakorlásától és a közúti járművezetéstől is el kell tiltani. A vádlott bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni – derül ki a ma reggeli ügyészségi közleményből.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés