2023. 02. 01. szerda
Ignác
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Stop táblánál véget ért az út, de tovább száguldott, fejtetőre állt a kis Peugeot – A Miskéről bevezető útnál nem az utolsó az ilyen baleset

Stop táblánál véget ért az út, de tovább száguldott, fejtetőre állt a kis Peugeot – A Miskéről bevezető útnál nem az utolsó az ilyen baleset
Zsiga Ferenc  |  2020. 04. 04., 14:27

Szombaton délelőtt 11.15 órakor vontatták ki az árokból azt a gazdaságilag, de valószínűleg műszaki értelemben is totálkárosra tört, legalább másfél évtizedes, háromajtós, sokat megélt kis Peugeotot, amelynek vezetője jól elmélázhatott. A Miskéről bevezető út végén hiába van Stop tábla, a Kalocsa-Kiskőrös közötti útba csatlakozva hiába ér véget az út, a jármű vezetője lendületesen továbbhajtott. A szemközti, az út szintjétől mérve úgy jó kétméteres árok persze megállította. Abban a pillanatban, hogy a fizika törvényei érvényesültek, hosszanti tengelye mentén átpördült, magyarul fejtetőre állt az autó.

Szerencsére a helyszínen vérnyomok nincsenek, a benyomódott kocsitető, a mozaikszerűen összetört szélvédő ellenére személyi sérülésnek nincs nyoma. Annál inkább a felelőtlen hozzáállásnak: a helyszínen hátrahagyott, leszakadt műanyag alkatrészek garmada, az úton a kocsiból kifolyt friss olajfoltok.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints ide!
Forrás: KALOhírek


Kalocsáról Kiskőrös irányába tartva, az 5301.számú útnak a becsatlakozó utak végét tekintve három kritikus, rendre baleseti helyszínekként emlegetett szakasza van: Kalocsánál van az első, a Hajós- Miske irányából előjelző táblával, Stop táblával véget érő 5312. számú út, a fent írt, inkriminált baleset helyszíne.

A második Öregcsertőnél, a harmadik Kecelnél van. Ez utóbbinál halálos, és súlyos sérülésekkel járó balesetek is történtek, miután az elmélázó sofőrök nem véve tudomást az út végéről, rendszerint persze a nagy ködben, esetleg esőben, továbbhajtottak.

Ám most nem erről van szó. Tegnap éjszaka és ma hajnalban, nem beszélve a reggeli, délelőtti órákról, kitűnő látási viszonyok voltak.

Nem marad más hátra tehát, mint hogy azt feltételezzünk,

A BALESET EZÚTTAL IS AZ EMBERI FIGYELMETLENSÉG KÖVETKEZMÉNYE.

Még szerencse, hogy nem közlekedett éppen akkor arra egy másik jármű, esetleg egy biciklis, vagy kerékpáros csapat, mert akkor csúnyább világ van, a háromajtós, régi típusú kis Peugeot vezetője a rendőrség kihallgatására várna.

Úgy tudjuk, rendőri intézkedésre, mentő igénybevételére nem került sor, de a helyszínt látva,

HA MARADNAK A KÖRNYEZETSZENNYEZŐ, AZ AUTÓRÓL LESZAKADT ALKATRÉSZEK, MARADNAK A FÖLDDEL NEM MINDENHOL LETAKART, EZÁLTAL MÁSOKRA IS VESZÉLYT JELENTŐ OLAJFOLTOK, EZT MÉG NEM TEHETJÜK MÚLT IDŐBE.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints ide!
Forrás: KALOhírek


Mindenesetre a mentésben résztvevő kisteherautó, a mentésre érkezett másik jármű rendszámát kitakarjuk, illetve nem mutatjuk, de azért vissza kellene menni, mielőtt a szabálysértési hatóság elé kerül ez az eredetihez képest apró, újabb figyelmetlenség.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023. 01. 26., 08:05
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>
2023. 01. 30., 14:56
Így alakult a Duna és a Tisza vízállása hétfőre a hydroinfo.hu adatai alapján. Még >>>
2023. 01. 30., 10:35
A szívroham és a stroke valószínűsége 40 és 50 százalékkal alacsonyabb volt azok körében, akik ennyit gyalogoltak. Még >>>
2023. 01. 29., 17:35
Minden olyan rövid időn belül történt, hogy a két pilótának esélye sem volt a katapultálás folyamatának beindítására. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK