2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Szabadlábon a sorozatos rablást elkövető banda egyik tagja? – Egyedülálló idős nőket vertek félholtra, hogy elvegyék a pénzüket

Illés György Cinó  |  2019. 07. 02., 11:43

Brutális bűncselekmények sorát követte el a négytagú banda, amelyben az „agy” egy 24 éves bátyai férfi volt, aki kiválasztotta a célpontokat és megszervezte az akciókat. Egy másik nagykorú vezette az autót, amellyel fölkeresték a kiszemelt áldozatokat, de a betöréses és utcai rablások helyszíneire már csak a 17 éves fiatalokat küldték. Alig egy hét alatt hét idős asszonyt raboltak ki. Az ügyészség most emelt vádat ellenük, de az elkövetők közül legalább egyikük portálunk információi szerint az elkövetett bűncselekmény súlyossága dacára szabadlábon van.

A letartóztatásban lévő két fiatalkorúval szemben életveszélyt okozó testi sértés, többrendbeli, minősített – csoportosan, bűnszövetségben, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett – rablás, magánlaksértés és kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség, felnőtt társaikat felbujtóként és bűnsegédként többrendbeli minősített rablás és magánlaksértés bűntettével vádolják, amint azt Napi gyors rovatunkban már korábban is megírtuk.

A NÉGYTAGÚ BANDA 2018 NYARÁN TARTOTTA RETTEGÉSBEN KALOCSA KÖRNYÉKI FALVAK, SŐT, EMELLETT TÖBB TOLNA MEGYEI TELEPÜLÉS IDŐS LAKÓIT.

Egyedül élő idős asszonyokat vertek félholtra és raboltak ki maszkos tinédzserek Bács-Kiskun megyében – írta tegnap a vádhatóság közlésére hivatkozva több országos médium.

A 24 ÉVES BÁTYAI FÉRFI VOLT AZ ÖTLETGAZDA.

Az ő elképzelése nyomán a 17 éves vádlottak elhatározták, hogy környékbeli falvakban egyedül élő, idős asszonyokat rabolnak ki úgy, hogy házukba a fiatalkorúak berontanak és erőszakkal megszerzik pénzüket.

AZ ÁLDOZATOK MIND 79 ÉS 86 ÉV KÖZÖTTI, IDŐS ASSZONYOK VOLTAK.

A kiszemeltek lakókörnyezetét a 24 éves vádlott térképezte fel, és ő adott maszkot és kesztyűt is a fiatalkorú társainak, sőt, az elkövetéskor használt autó is az övé volt, amelyet azonban a tetthelyek fölkeresésekor a negyedik, 19 éves társuk vezetett.

2018. JÚNIUS 30. ÉS JÚLIUS 8. KÖZÖTT – ALIG EGY HÉT LEFORGÁSA ALATT – A VÁDLOTTAK DUSNOKON, DUNASZENTGYÖRGYÖN, DUNASZENTBENEDEKEN, MISKÉN ÉS KECELEN HÉT IDŐS ASSZONYT RABOLTAK KI.

Jellemzően késő este, illetve éjszaka hatoltak be a sértettek otthonába: a két fiatalkorú maszkban és kesztyűben beugrott az udvarba, miközben felnőtt korú társaik az autóban várták őket. A behatolók a redőnyt felnyomva, az ajtót befeszítésével, vagy annak ablakát téglával betörve jutottak be a lakóházba, majd a zajra felriadó idős áldozatukra támadtak.

Sorozatos esetek


Első áldozatukat, egy 86 éves asszonyt ököllel többször olyan nagy erővel ütötték meg, hogy attól az áldozat kétoldali keményagyburok alatti vérzést és az agy többszörös bevérzését szenvedte el – ez közvetetten életveszélyes sérülésnek minősül. Más alkalmakkor a védekezésre képtelen idős asszonyokat ököllel arcon ütötték, az ágyra lökték, földre teperték, arcába párnát nyomtak és értékeit követelték.

A legsúlyosabb, életveszélyes sérülést elszenvedő áldozattól mindössze 35 ezer forintot zsákmányoltak. Egy másik áldozatuktól, aki a bántalmazás következtében orrcsont- és állkapocstörést szenvedett el, még kevesebbet, csupán kétezer forintot tudtak elvinni.

Korábbi, rendőrségi tájékoztatás szerint 2018. április 25-én éjszaka egy dunaföldvári, míg 2018. július 7-én egy dunaszentgyörgyi családi házban elkövetett, hasonló bűncselekményért is ők lehettek a felelősek. Ott is bántalmazták az ott élő idős sértetteket, akiktől szintén pénzt követeltek.

EGY ALKALOMMAL, ÉPP EGY HÉT HÍJÁN EGY ÉVVEL EZELŐTT, TAVALY JÚLIUS 8-ÁN A TEMPLOMBÓL HAZAFELÉ IGYEKVŐ IDŐS ÁLDOZATOT TÁMADTAK MEG A NYÍLT UTCÁN FÉNYES NAPPAL.

Őt ököllel bántalmazták, kirabolták, majd a zsákmánnyal a közelben várakozó felnőtt társaik autójában menekültek a helyszínről.

Ugyanazon a napon egy 74 éves asszony bántalmazás nélkül megúszta a támadást, tőle ugyanis a vádlottak úgy vették el értékeit, hogy a kerékpárja után szaladva a csomagtartóból emelték el a táskáját, amelyben egyébként csupán egy kiló cukor volt.

Ennek az esetnek a másnapján vették őrizetbe a nyomozók a bűncselekmények elkövetésével alaposan gyanúsítható, 24 éves Sz. Lászlót, a 18 éves Sz. Alexet, egy 17 éves bátyai és egy akkor még 17 éves makói fiút, amint azt a rendőrség közlése nyomán még frissében megírtuk.

Más alkalmakkor Kecelen, Dunaszentbenedeken, Miskén, illetve Dusnokon, sőt a Tolna megyei Dunaszentgyörgyön és Dunaföldváron is hasonló cselekményeket követtek el, amiről részletezve is írtunk a nyomozás kapcsán kiadott rendőrségi közlemény nyomán.

SZÉP KIS BŰNLAJSTROM!

Szabadlábon?

INFORMÁCIÓINK SZERINT LEGALÁBB AZ ELKÖVETŐK EGYIKE MÉGIS A MAI NAPIG RENDSZERESEN ITALOZIK EGY MISKEI KOCSMÁBAN.

Ezek szerint a bűncselekmény súlya ellenére az elkövetőknek legalább egyike nincs letartóztatásban.
Azaz a bíróság az első tárgyalásra, lakhelyéről idézi majd őt.

Már, ha tudja…
Ugyanis információink szerint ezek az emberek

RENDSZERESEN JÁRJÁK A MEGYÉT ÉS AZ ORSZÁGOT, HOSSZABB-RÖVIDEBB IDŐT TÖLTENEK EGY-EGY, AKÁR TÁVOLABBI HELYEN, BEJELENTÉS NÉLKÜL, ÉS LAKÓHELYÜKRE IS BEFOGADNAK ODA BE NEM JELENTETT EMBEREKET.

Mindez valószínű

leg nem könnyíti meg a hatóság dolgát.

Jutalom a leleplezőknek

A bűnbandát lekapcsoló rendőrök egyébként a bűnszövetkezet fölszámolásáért jutalomban részesültek, amiről szintén tájékoztattuk olvasóinkat.

Az ügyben nyújtott kimagasló szakmai munkája elismeréseként Herczeg Gábor r. alezredest, Bogár István c. r. alezredest, Kocsis Judit c. r. őrnagyot, dr. Tóth Sándor c. r. őrnagyot, Sebestyén Zoltán r. főtörzsőrmestert és Antóni Attila r. főtörzsőrmestert dr. Töreki Sándor r. vezérőrnagy, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes részesítette tárgyjutalomban, amit a nevezettek tavaly szeptember 12-én vehettek át a Rendőrségi Igazgatási Központban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés