2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Szexuális erőszak gyanúja – Egy 64 éves kalocsai férfi ellen folyik eljárás

Illés György Cinó  |  2016. 02. 17., 18:36

Úgy tudjuk, már jó ideje előzetesben tartották azt a kalocsai férfit, aki ellen szexuális erőszak megalapozott gyanúja miatt folyt nyomozás. Ez az eljárás a hónap elején vádemelési javaslattal zárult – tudta meg portálunk.

A Kalocsai Rendőrkapitányság vizsgálati osztálya szexuális erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 64 éves kalocsai férfi lakos ellen, a gyanúsított előzetes letartóztatása mellett – közölte korábban a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya, miután a szerkesztőségünk tájékoztatásért fordult a hatósághoz.

Most megtudtuk, a rendőrség a nyomozást február 4-én lezárta, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal kiegészítve megküldte az ügyben eljáró vádhatóságnak.

A birtokunkba került információk alapján úgy tudjuk, hogy

AZ ESETTEL KAPCSOLATBAN TÖBB SÚLYOSBÍTÓ KÖRÜLMÉNY GYANÚJA IS FÖLMERÜLHET, ILLETVE FÖLMERÜLT. EZT AZONBAN A RENDŐRSÉG SEM MEGERŐSÍTENI, SEM CÁFOLNI NEM KÍVÁNTA.

A nyomozás, föltehetőleg az ilyenkor szokásos – a tényállás megvalósulását és annak körülményeit, valamint a büntethetőséget is vizsgáló – orvosszakértői vélemények átfutása miatt, több mint fél évig húzódott.

A kép illusztráció!

Azóta a vádemelési javaslat megérkezett az ügyészségre, ahonnan szintén az ügy átvételét erősítették csak meg, az eset körülményeiről részleteket nem közöltek, csupán annyit, hogy a szexuális erőszak bűntette miatt indult bűnügyet a nyomozó hatóság vádemelési javaslattal megküldte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek, és az iratok 2016. február 9-én megérkeztek a főügyészségre.

A büntetőeljárásról szóló törvény szerint az ügyész az érkezéstől számított 30 napon belül dönt a vádemelés kérdésében. A határidő indokolt esetben meghosszabbítható. Az ügy feldolgozása, értékelése folyamatban van, így jelenleg bővebb tájékoztatás nem adható – tájékoztatott megkeresésünkre a megyei főügyészség sajtóreferense.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>