2023. 02. 01. szerda
Ignác
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Szőlőkközi tűzeset – Nem szükséges tűzvizsgálat

Illés György Cinó  |  2017. 03. 03., 14:51

Tegnap koradélután ütött ki tűz egy családi házban a Szőlők Köze úton. A gyorsan kiérkező tűzoltók a lángokat megfékezték, majd az épület átvizsgálása és szellőztetése során egy személyt találtak az épületben, akit a kalocsai mentők eszméletlen állapotban szállítottak el. Később eszméletét visszanyerte, úgy tudjuk, állapota jobbra fordult, bár még megfigyelésre kórházban van. Tűzvizsgálat indítására nem volt szükség.

Délután egy óra után nem sokkal érkezett állampolgári belejelentés, amely szerint a Szőlők Köze út egyik, mintegy 100 négyzetméteres lakóépületében csaptak föl a lángok.

A Szőlőkköze úton történt háztűznek egy sérültje van, egy idős férfi – információink szerint őt eszméletlen állapotban szállították el a mentők, de már jobban van.
bővebben ...

A kivonuló kalocsai hivatásos tűzoltók rövid időn belül a helyszínre érkeztek, ahol a tűzet egy vízsugárral megfékezték, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. Ennek során egy személyt találtak az épületben, akit füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak – tudtuk meg Kovács Andrea tűzoltósági szóvivőtől.

A Kalocsai Mentőállomás esetkocsijának személyzete a helyszínen egy 80 év körüli férfit talált, eszméletlen állapotban. A beteget a mentők helyszíni ellátást követően, súlyos állapotban a helyi kórházba szállították. A helyszíni ellátás során légútbiztosítást, oxigénterápiát és folyadékpótlást végeztek a sérültön – derült ki Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR igazgatójának kérdéseinkre adott válaszából, aki hozzátette, az eset körülményeit szakértői vizsgálat tisztázhatja. 


Forrás: Illés György / KALOhírek

Azonban a tűzoltósági tájékoztatás szerint tűzvizsgálat indítására nem volt szükség, ami alátámasztani látszik a sérült állapotát illető értesülésünket, amely szerint eszméletét később visszanyerte, és bár információink szerint megfigyelésre továbbra is kórházban van, állapota jobbra fordult, stabilizálódott.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023. 01. 26., 08:05
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>
2023. 01. 30., 14:56
Így alakult a Duna és a Tisza vízállása hétfőre a hydroinfo.hu adatai alapján. Még >>>
2023. 01. 30., 10:35
A szívroham és a stroke valószínűsége 40 és 50 százalékkal alacsonyabb volt azok körében, akik ennyit gyalogoltak. Még >>>
2023. 01. 29., 17:35
Minden olyan rövid időn belül történt, hogy a két pilótának esélye sem volt a katapultálás folyamatának beindítására. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK