2022. 01. 22. szombat
Artúr, Vince
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Tegnap a gyámügyiek rendőri jelenlét mellett hoztak el egy gyermeket szüleitől Dusnokon – Demonstrációkra készülnek

Illés György Cinó  |  2020. 01. 23., 11:11

Állami gondoskodás, vagy gyermekrablás? Joga, vagy kötelessége a szülőknek igénybe venni a gyermekjóléti szolgáltatásokat? A Magyar Állam fennhatóságát és felügyeleti jogát megkérdőjelezi, és – úgy tudjuk – még gyermeke hivatalos anyakönyveztetését is megtagadja a dusnoki család. Az interneten keringő hírek szerint tegnap nevelésbe vétel céljából elvették tőlük a gyermeket, de nem nyugodnak bele.

Úgy tudjuk, a Dusnokon élő fiatal pár egy szekta, vagy inkább "földalatti", azaz nem formmális politikai szerveződés, esetleg "paramilitáris csoportosulás" tagjai, több más környékbeli családhoz hasonlóan. Ám az ilyen csoportok jellegéből adódóan azonban mindezt pontosan nem tudhatjuk. Most viszont nyitottak a nyilvánosság felé: az interneten elérhető, közvetve általuk közzétett dokumentum az egyetlen hivatalosnak tekinthető eleme a gyermek sorsa körül kibontakozott szembenállásnak.

A gyámhatósági dokumentum szerint tavaly november 19-én rendelte el a bajai gyámügy a kiskorú K. P. nevelésbe vételét, azzal az indokkal, hogy tavaly szeptember 20. – azaz kéthetes kora – óta sem a gyermek hollétéről, sem egészségi állapotáról nincs semmiféle információ.


A határozatnak tavaly november 20-án megpróbáltak érvényt szerezni a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal munkatársai, ám akkor

EGY UTCABELI, KÖZELI HÁZBÓL 10-15 FŐS CSOPORT JÖTT KI, ÉS A KORMÁNYHIVATAL EMBEREIVEL SZEMBEN FENYEGETŐLEG LÉPTEK FÖL, MEGAKADÁLYOZVA A HATÁROZAT VÉGREHAJTÁSÁT.

Ezért kérték a Kalocsai Rendőrkapitányság közreműködését a tegnapi kiszállásuk során, amikor újra megpróbálták végrehajtani a határozatot. A kalocsai rendőrség pedig meg nem erősített információink szerint a Terror Elhárítási Központ (TEK) közreműködését indítványozta.Ez arra enged következtetni, hogy a rendőrség fegyveres ellenállástól tartott.

Frissítés: A Dusnokon ma délelőtt zajlott demonstráció során megtudtuk, hogy a tegnapi akció során valójában nem a TEK munkatársai, hanem vélhetően a készenléti rendőrség segítettee a kalocsai rendőrök munkáját. Információinkat hivatalosan egyelőre nem erősítették meg a hatóságok.

Az anya, H. Á. a tegnapi kiszállás során újfent nem volt hajlandó együttműködni a hatósággal – a gyermeket testére kötözhető gyermekrögzítő hámmal magához kötötte, és felszólításra sem adta át az eljáróknak – ezért őt előállították a kalocsai rendőrségen ésszabálysértési eljárás alá vonták.

Úgy tudjuk, a családdal szimpatizálók, a radikális szervezetük tagjai

MA DÉLELŐTTRE DEMONSTRÁCIÓT SZERVEZTEK egy DUSNOKI RENDŐR HÁZA ELÉ.

A tüntetést értesüléseink szerint 10 órára tervezték, és információink szerint cikkünk írásakor gyülekeznek is a résztvevők. Önmagát megnevezni nem kívánó, falubéli informátorunk szerint később a kalocsai és a bajai gyámhatósághoz is hasonló demonstrációt tervez a csoportosulás.

A FEJLEMÉNYEKRŐL TÁJÉKOZTATJUK OLVASÓINKAT!Főképünk illusztráció! Forrás: Google

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 22., 12:58
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott „csaló portál” jelent meg az interneten – figyelmeztetett tegnapi közleményében a hivatal. Még >>>
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés