2023. 10. 02. hétfő
Petra
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Tegnap a gyámügyiek rendőri jelenlét mellett hoztak el egy gyermeket szüleitől Dusnokon – Demonstrációkra készülnek

Illés György Cinó  |  2020. 01. 23., 11:11

Állami gondoskodás, vagy gyermekrablás? Joga, vagy kötelessége a szülőknek igénybe venni a gyermekjóléti szolgáltatásokat? A Magyar Állam fennhatóságát és felügyeleti jogát megkérdőjelezi, és – úgy tudjuk – még gyermeke hivatalos anyakönyveztetését is megtagadja a dusnoki család. Az interneten keringő hírek szerint tegnap nevelésbe vétel céljából elvették tőlük a gyermeket, de nem nyugodnak bele.

Úgy tudjuk, a Dusnokon élő fiatal pár egy szekta, vagy inkább "földalatti", azaz nem formmális politikai szerveződés, esetleg "paramilitáris csoportosulás" tagjai, több más környékbeli családhoz hasonlóan. Ám az ilyen csoportok jellegéből adódóan azonban mindezt pontosan nem tudhatjuk. Most viszont nyitottak a nyilvánosság felé: az interneten elérhető, közvetve általuk közzétett dokumentum az egyetlen hivatalosnak tekinthető eleme a gyermek sorsa körül kibontakozott szembenállásnak.

A gyámhatósági dokumentum szerint tavaly november 19-én rendelte el a bajai gyámügy a kiskorú K. P. nevelésbe vételét, azzal az indokkal, hogy tavaly szeptember 20. – azaz kéthetes kora – óta sem a gyermek hollétéről, sem egészségi állapotáról nincs semmiféle információ.


A határozatnak tavaly november 20-án megpróbáltak érvényt szerezni a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal munkatársai, ám akkor

EGY UTCABELI, KÖZELI HÁZBÓL 10-15 FŐS CSOPORT JÖTT KI, ÉS A KORMÁNYHIVATAL EMBEREIVEL SZEMBEN FENYEGETŐLEG LÉPTEK FÖL, MEGAKADÁLYOZVA A HATÁROZAT VÉGREHAJTÁSÁT.

Ezért kérték a Kalocsai Rendőrkapitányság közreműködését a tegnapi kiszállásuk során, amikor újra megpróbálták végrehajtani a határozatot. A kalocsai rendőrség pedig meg nem erősített információink szerint a Terror Elhárítási Központ (TEK) közreműködését indítványozta.Ez arra enged következtetni, hogy a rendőrség fegyveres ellenállástól tartott.

Frissítés: A Dusnokon ma délelőtt zajlott demonstráció során megtudtuk, hogy a tegnapi akció során valójában nem a TEK munkatársai, hanem vélhetően a készenléti rendőrség segítettee a kalocsai rendőrök munkáját. Információinkat hivatalosan egyelőre nem erősítették meg a hatóságok.

Az anya, H. Á. a tegnapi kiszállás során újfent nem volt hajlandó együttműködni a hatósággal – a gyermeket testére kötözhető gyermekrögzítő hámmal magához kötötte, és felszólításra sem adta át az eljáróknak – ezért őt előállították a kalocsai rendőrségen ésszabálysértési eljárás alá vonták.

Úgy tudjuk, a családdal szimpatizálók, a radikális szervezetük tagjai

MA DÉLELŐTTRE DEMONSTRÁCIÓT SZERVEZTEK egy DUSNOKI RENDŐR HÁZA ELÉ.

A tüntetést értesüléseink szerint 10 órára tervezték, és információink szerint cikkünk írásakor gyülekeznek is a résztvevők. Önmagát megnevezni nem kívánó, falubéli informátorunk szerint később a kalocsai és a bajai gyámhatósághoz is hasonló demonstrációt tervez a csoportosulás.

A FEJLEMÉNYEKRŐL TÁJÉKOZTATJUK OLVASÓINKAT!Főképünk illusztráció! Forrás: Google

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 10. 02., 17:26
Környezetvédelem és újrahasznosítás céljából rendezik a gyűjtést. Még >>>
2023. 10. 02., 14:24
Az Amerikában élő magyar kutató az mRNS-vakcina alapjait is adó felfedezéséért kapta meg az élettani-orvosi Nobelt. Még >>>
2023. 10. 02., 11:04
Kifogták a Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) történetének legnagyobb pontyát, amely nem sokkal maradt el az abszolút balatoni pontyrekordtól. Még >>>
2023. 10. 01., 14:54
Magyarország belügyminisztere szeptember 30. hatállyal – indoklás nélkül – visszavonta Halmosi Zsolt rendőr altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte. Még >>>
2023. 10. 01., 08:44
Mindketten italozó életmódot folytattak, ennek ellenére egyetértésben teltek a napjaik, konfliktusaik nem voltak. Még >>>
2023. 09. 29., 09:48
A két járás tűzoltóinak munkáját egy kalocsai vízszállító segítette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK