2024. 07. 19. péntek
Emília
: 390 Ft   : 357 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Tegnap a gyámügyiek rendőri jelenlét mellett hoztak el egy gyermeket szüleitől Dusnokon – Demonstrációkra készülnek

Illés György Cinó  |  2020. 01. 23., 11:11

Állami gondoskodás, vagy gyermekrablás? Joga, vagy kötelessége a szülőknek igénybe venni a gyermekjóléti szolgáltatásokat? A Magyar Állam fennhatóságát és felügyeleti jogát megkérdőjelezi, és – úgy tudjuk – még gyermeke hivatalos anyakönyveztetését is megtagadja a dusnoki család. Az interneten keringő hírek szerint tegnap nevelésbe vétel céljából elvették tőlük a gyermeket, de nem nyugodnak bele.

Úgy tudjuk, a Dusnokon élő fiatal pár egy szekta, vagy inkább "földalatti", azaz nem formmális politikai szerveződés, esetleg "paramilitáris csoportosulás" tagjai, több más környékbeli családhoz hasonlóan. Ám az ilyen csoportok jellegéből adódóan azonban mindezt pontosan nem tudhatjuk. Most viszont nyitottak a nyilvánosság felé: az interneten elérhető, közvetve általuk közzétett dokumentum az egyetlen hivatalosnak tekinthető eleme a gyermek sorsa körül kibontakozott szembenállásnak.

A gyámhatósági dokumentum szerint tavaly november 19-én rendelte el a bajai gyámügy a kiskorú K. P. nevelésbe vételét, azzal az indokkal, hogy tavaly szeptember 20. – azaz kéthetes kora – óta sem a gyermek hollétéről, sem egészségi állapotáról nincs semmiféle információ.


A határozatnak tavaly november 20-án megpróbáltak érvényt szerezni a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal munkatársai, ám akkor

EGY UTCABELI, KÖZELI HÁZBÓL 10-15 FŐS CSOPORT JÖTT KI, ÉS A KORMÁNYHIVATAL EMBEREIVEL SZEMBEN FENYEGETŐLEG LÉPTEK FÖL, MEGAKADÁLYOZVA A HATÁROZAT VÉGREHAJTÁSÁT.

Ezért kérték a Kalocsai Rendőrkapitányság közreműködését a tegnapi kiszállásuk során, amikor újra megpróbálták végrehajtani a határozatot. A kalocsai rendőrség pedig meg nem erősített információink szerint a Terror Elhárítási Központ (TEK) közreműködését indítványozta.Ez arra enged következtetni, hogy a rendőrség fegyveres ellenállástól tartott.

Frissítés: A Dusnokon ma délelőtt zajlott demonstráció során megtudtuk, hogy a tegnapi akció során valójában nem a TEK munkatársai, hanem vélhetően a készenléti rendőrség segítettee a kalocsai rendőrök munkáját. Információinkat hivatalosan egyelőre nem erősítették meg a hatóságok.

Az anya, H. Á. a tegnapi kiszállás során újfent nem volt hajlandó együttműködni a hatósággal – a gyermeket testére kötözhető gyermekrögzítő hámmal magához kötötte, és felszólításra sem adta át az eljáróknak – ezért őt előállították a kalocsai rendőrségen ésszabálysértési eljárás alá vonták.

Úgy tudjuk, a családdal szimpatizálók, a radikális szervezetük tagjai

MA DÉLELŐTTRE DEMONSTRÁCIÓT SZERVEZTEK egy DUSNOKI RENDŐR HÁZA ELÉ.

A tüntetést értesüléseink szerint 10 órára tervezték, és információink szerint cikkünk írásakor gyülekeznek is a résztvevők. Önmagát megnevezni nem kívánó, falubéli informátorunk szerint később a kalocsai és a bajai gyámhatósághoz is hasonló demonstrációt tervez a csoportosulás.

A FEJLEMÉNYEKRŐL TÁJÉKOZTATJUK OLVASÓINKAT!Főképünk illusztráció! Forrás: Google

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.
2024-07-12 13:52:28
Már csak a látvány miatt is érdemes volt kilátogatni július 6-án, szombaton az Érsekkertbe, ahol szebbnél szebb motorok sorakoztak fel a IX. Motoros vezetéstechnikai és családi napon. A kétkerekűek szerelmesei nemcsak élményekkel, de hasznos tudnivalókkal és tanácsokkal is gazdagodtak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>
2024. 07. 17., 14:55
Visszajártak lopni, a kamera, a szerencse és a tulajdonos szemfülessége buktatta le a két dabasi és két soltvadkerti fiatalt. Még >>>
2024. 07. 17., 14:12
A helyszínelés, műszaki mentés idejére a rendőrség teljes szélességében lezárta az 53. számú főutat. Még >>>
2024. 07. 16., 10:00
Egy faddi férfi és élettársa „gőzölős kristályt” árult. Akadályoztatásuk miatt egyelőre szünetel a szolgáltatás. Még >>>
2024. 07. 16., 08:43
A zsákmány egy részét megtalálták a nyomozók, és azokat visszaadták a tulajdonosoknak Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK