2023. 02. 01. szerda
Ignác
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Tragédia a távoktatáson - Osztálya szeme láttára hunyt el egy Bács-Kiskun megyei középiskolai tanárnő

Illés György Cinó  |  2021. 01. 20., 14:14

Bács-Kiskun megye egyik – pontosabban meg nem jelölt - középiskolájának több mint húsz 17 éves tanulója vett részt azon az online órán, amelynek megtartása közben, élő adásban hunyt el tanáruk. Az otthonából jelentkező tanár férje megkísérelte az újraélesztést, ami azonban a kiérkező mentőknek sem sikerült – értesült a Bors.

Szörnyű tragédia rázta meg hétfő reggel az egyik Bács-Kiskun megyei középiskolát: egy mindenki által szeretett, 52 éves tanárnő az online tartott tornaórája közben vesztette életét. Az órán részt vevő több mint húsz diák szeme előtt örökre az emlékeikbe vésődő jelent bontakozott ki a monitoron – írja ma hajnalban publikált cikkében a Borsonline.hu portál.

Körülbelül negyedóra telhetett el az órából, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy fennakadtak a szemei, a szája mintha egy kicsit habzott volna, aztán pedig leesett a székről”
– idézi a Bors az egyik 11. osztályos diákot, aki otthonából vett részt az online órán. Amint a diák elmondta, a tanárnő mindig bekapcsolta a kameráját és a mikrofont is, így a rosszulléte minden mozzanatát látták és hallották.

– Kiabáltuk a nevét, többen hívták is telefonon, mire nagyjából fél percen belül a férje berontott a szomszédos szobából. Azonnal hívta a mentőket, és megkezdte a felesége újraélesztését, de már sem ő, sem a kiérkező szakemberek nem tudtak segíteni rajta – nyilatkozta a lapnak az egyik, neve elhallgatását kérő diák, hozzátéve, hogy a tanárnő férjének természetesen nem a kamera kikapcsolása volt az első dolga, de a diákok magunktól is megszakították a közös videohívást.

A tanárát mindig életvidám, nagyon kedves és szerethető, munkáját következetesen végző személyiségként jellemezte tanítványa.

Tényleg mindenki szerette. Felfoghatatlan számunkra, hogy egyik pillanatról a másikra ilyen megtörténhet”A diák elmondása szerint a közelmúltban többször is maradtak el online óráik amiatt, mert a tanárnőnek vizsgálatokra kellett mennie tudomása szerint szívultrahang-vizsgálaton vett részt, bár diákjainak mindig azt mondta, hogy nincsen semmi baj a vizsgálati eredményeivel.

Az elhunyt tanárnő egy végzős osztály osztályfőnöke is volt.
Diákjai mellett az egész iskola döbbenten áll a történtek előtt – írja az orgánum, amelynek az iskola kegyeleti okokra hivatkozva nem nyilatkozott.

Az Országos Mentőszolgálat a lap kérdésére úgy tájékoztatott:

A percek alatt helyszínre érkező mentők átvették az ott tartózkodó férfitól az ötvenes éveiben járó nő újraélesztését, akivel a mentésirányító a mentők kiérkezéséig végig telefonos kapcsolatban volt, ám sajnos a hosszas újraélesztés ellenére sem sikerült megmenteni az életét.”
A diákoknak segíteni kell a tragédia feldolgozásában

A Bors által megszólaltatott Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint nagyon fontos, hogy a tragédiát végignéző és átélő diákoknak egy pszichológus vagy pszichoterapeuta segítsen a trauma feldolgozásában, hogy a negatív érzelmek, érzések ne elfojtásra kerüljenek, hanem a múlt részévé tudjanak válni, megfelelően fel tudják azokat dolgozni.
A diákok ugyanis

Valami olyasmit éltek meg, amivel még előtte soha nem találkoztak, soha nem szembesültek.”A szakember szerint akkor is érdemes külső segítséget kérni, ha látszólag senkit sem terheltek meg túlságosan a történtek. Az elfojtás miatt ugyanis később poszttraumás stressz zavar alakulhat ki, ezért fontos, hogy a diákok kibeszélhessék érzéseiket, félelmeiket, és kapjanak egyfajta pszichés menedéket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023. 01. 26., 08:05
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>
2023. 01. 30., 14:56
Így alakult a Duna és a Tisza vízállása hétfőre a hydroinfo.hu adatai alapján. Még >>>
2023. 01. 30., 10:35
A szívroham és a stroke valószínűsége 40 és 50 százalékkal alacsonyabb volt azok körében, akik ennyit gyalogoltak. Még >>>
2023. 01. 29., 17:35
Minden olyan rövid időn belül történt, hogy a két pilótának esélye sem volt a katapultálás folyamatának beindítására. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK