2022. 01. 25. kedd
Pál
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Tűz pusztított a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. városközponti telephelyén

Zsiga Ferenc  |  2022. 01. 08., 15:46

Január 8-án, szombaton 13 óra körüli időben tűz ütött ki a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. Kalocsa, Alkotmány utcai telephelyén, a városi tűzoltó parancsnokságtól mintegy 300 méterre. A tűz egy használaton kívüli gépen keletkezett. A Megyei Műveletirányítás a kalocsai hivatásos tűzoltók mellett, a solti és a kiskőrösi lánglovagokat is riasztotta, valamint a helyszínre irányította a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálatot (KMSZ), egy magasból mentőt és egy vízszállító szert is. A lángokat a város hivatásos tűzoltói két vízsugárral gyorsan elfojtották. A tűz alapterülete nem volt nagy, a füst viszont elárasztotta az épületet. A tűz a gyors beavatkozásnak köszönhetően a zárt rendszerben működő malom más részeire nem terjedt tovább.

A kalocsai tűzoltók a riasztás követően perceken belül a helyszínen voltak, a solti és a kiskőrösi hivatásos tűzoltó rajok mintegy fél óra elteltével kapcsolódtak be a tűzfészek lokalizálásába, a tűz eloltásába, illetve annak tovaterjedése megakadályozásába.

Cikkünk írásának időpontjában a katasztrófavédelem munkatársai éppen befejezték azokat a munkálatokat, amelyek részeként vizuálisan és hőkamerával átvizsgálták a több szintes paprikamalom őrlő helyiségeit, és megkezdték az épület füsttel telítődött részeinek átszellőztetését.

Mint a helyszínen megtudtuk, az anyagi kár megállapítása egy későbbi vizsgálat része lesz, ám a legfontosabb, hogy személyi sérülés nem történt. Ennek ellenére a mentőszolgálat is a helyszínre vonult.

A tűz a magasból mentő mögött látható, vasrácsos ablakú épületben volt.

Forrás: Kastély Béla / KALOhírek


Mint emlékezetes, 2019. március 27-én ugyan ezen a telephelyen ütött ki tűz, akkor a már kész őrleményen kívül a lángok a berendezésekre is átterjedtek. Három éve a tetőszerkezet és más égő berendezések oltásakor az oltóvíz is kárt okozott a félkész és kész termékben, a kár több száz millió forint volt.

Forrás: Archív / KALOhírek


Jelenleg nincs információnk arról, hogy az oltóvíz okozott-e kárt, illetve a tűz mekkora veszteséggel jár a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt-nek.
A vizsgálat szerint az akkori tűzet vélhetően a paprikaőrleményben lévő por kiszűrésére használt filterek kigyulladása okozhatta.

Amint újabb információnk lesz, arról tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>
2022. 01. 24., 17:35
Kedden, szerdán és csütörtökön gallyazási munkálatok miatt körültekintőbben kell közlekedni. Még >>>
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés