2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Tűz pusztított a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. városközponti telephelyén

Zsiga Ferenc  |  2022. 01. 08., 15:46

Január 8-án, szombaton 13 óra körüli időben tűz ütött ki a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. Kalocsa, Alkotmány utcai telephelyén, a városi tűzoltó parancsnokságtól mintegy 300 méterre. A tűz egy használaton kívüli gépen keletkezett. A Megyei Műveletirányítás a kalocsai hivatásos tűzoltók mellett, a solti és a kiskőrösi lánglovagokat is riasztotta, valamint a helyszínre irányította a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálatot (KMSZ), egy magasból mentőt és egy vízszállító szert is. A lángokat a város hivatásos tűzoltói két vízsugárral gyorsan elfojtották. A tűz alapterülete nem volt nagy, a füst viszont elárasztotta az épületet. A tűz a gyors beavatkozásnak köszönhetően a zárt rendszerben működő malom más részeire nem terjedt tovább.

A kalocsai tűzoltók a riasztás követően perceken belül a helyszínen voltak, a solti és a kiskőrösi hivatásos tűzoltó rajok mintegy fél óra elteltével kapcsolódtak be a tűzfészek lokalizálásába, a tűz eloltásába, illetve annak tovaterjedése megakadályozásába.

Cikkünk írásának időpontjában a katasztrófavédelem munkatársai éppen befejezték azokat a munkálatokat, amelyek részeként vizuálisan és hőkamerával átvizsgálták a több szintes paprikamalom őrlő helyiségeit, és megkezdték az épület füsttel telítődött részeinek átszellőztetését.

Mint a helyszínen megtudtuk, az anyagi kár megállapítása egy későbbi vizsgálat része lesz, ám a legfontosabb, hogy személyi sérülés nem történt. Ennek ellenére a mentőszolgálat is a helyszínre vonult.

A tűz a magasból mentő mögött látható, vasrácsos ablakú épületben volt.

Forrás: Kastély Béla / KALOhírek


Mint emlékezetes, 2019. március 27-én ugyan ezen a telephelyen ütött ki tűz, akkor a már kész őrleményen kívül a lángok a berendezésekre is átterjedtek. Három éve a tetőszerkezet és más égő berendezések oltásakor az oltóvíz is kárt okozott a félkész és kész termékben, a kár több száz millió forint volt.

Forrás: Archív / KALOhírek


Jelenleg nincs információnk arról, hogy az oltóvíz okozott-e kárt, illetve a tűz mekkora veszteséggel jár a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt-nek.
A vizsgálat szerint az akkori tűzet vélhetően a paprikaőrleményben lévő por kiszűrésére használt filterek kigyulladása okozhatta.

Amint újabb információnk lesz, arról tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK