2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Vallomást tett a korrupcióval vádolt fiatal kalocsai pénzügyőr

Illés György Cinó  |  2016. 01. 14., 13:39

Ma reggel 8 óra 30 perckor kezdődött nyilvános tárgyaláson V. Péter megerősítette, illetve néhány részletet illetően pontosította a nyomozati szakaszban tett vallomását. Az övét nagyrészt alátámasztó, néhány részletben annak ellentmondó vallomást tett tanúként az a kereskedő, akitől a tettenéréskor másfél millió forintot vett át a fiatal kalocsai pénzügyőr.

Amint arról tegnap hírt adtunk, ma kezdődött a Kalocsán, a Vörösmarty és a Szabó József utca kereszteződésénél hivatali vesztegetés elfogadása során a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a TEK összehangolt akciójának keretében tetten ért és elfogott pénzügyőr büntetőpere. Cikkünkben összefoglaltuk az üggyel kapcsolatos eddig nyilvánosságra került adatokat, így arról is szóltunk, hogy a vádlott lakásán tartott házkutatás során

engedély nélkül tartott lőszereket is találtak.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Ez a vesztegetési ügy mellett apróságnak tűnhet, a jogi megítélése ellenben meglehetősen szigorú.
Portálunk már a tettenérésről is melegében tudósított, és olvasónknak az akcióról készült fotóját is közöltük, később pedig a vádemelésről is hírt adtunk.

A mai tárgyalás V. Péter meghallgatásával kezdődött. A teljes tárgyalás ideje alatt vezetőszáron tartott vádlott vallomása után az őt a hatóságok kezére juttató „ügyfél” vallomása hangzott el. A tárgyalás további tanúk meghallgatásával folytatódik.

Információink szerint várhatóan már ma megszülethet az ügyben az elsőfokú ítélet. Ezt vetíti előre az a tény is, hogy az eddigi vallomások nagyrészt egybehangzóak – bár apró, de fontos részleteket illetően szembesítésekre is sor került –, valamint az, hogy a vádlott a terhére rótt cselekmények tekintetében bűnösségét elismerte.

Hamarosan további részletekkel jelentkezünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei