2022. 08. 15. hétfő
Mária
: 393 Ft   : 381 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Vallomást tett a korrupcióval vádolt fiatal kalocsai pénzügyőr

Illés György Cinó  |  2016. 01. 14., 13:39

Ma reggel 8 óra 30 perckor kezdődött nyilvános tárgyaláson V. Péter megerősítette, illetve néhány részletet illetően pontosította a nyomozati szakaszban tett vallomását. Az övét nagyrészt alátámasztó, néhány részletben annak ellentmondó vallomást tett tanúként az a kereskedő, akitől a tettenéréskor másfél millió forintot vett át a fiatal kalocsai pénzügyőr.

Amint arról tegnap hírt adtunk, ma kezdődött a Kalocsán, a Vörösmarty és a Szabó József utca kereszteződésénél hivatali vesztegetés elfogadása során a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a TEK összehangolt akciójának keretében tetten ért és elfogott pénzügyőr büntetőpere. Cikkünkben összefoglaltuk az üggyel kapcsolatos eddig nyilvánosságra került adatokat, így arról is szóltunk, hogy a vádlott lakásán tartott házkutatás során

engedély nélkül tartott lőszereket is találtak.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Ez a vesztegetési ügy mellett apróságnak tűnhet, a jogi megítélése ellenben meglehetősen szigorú.
Portálunk már a tettenérésről is melegében tudósított, és olvasónknak az akcióról készült fotóját is közöltük, később pedig a vádemelésről is hírt adtunk.

A mai tárgyalás V. Péter meghallgatásával kezdődött. A teljes tárgyalás ideje alatt vezetőszáron tartott vádlott vallomása után az őt a hatóságok kezére juttató „ügyfél” vallomása hangzott el. A tárgyalás további tanúk meghallgatásával folytatódik.

Információink szerint várhatóan már ma megszülethet az ügyben az elsőfokú ítélet. Ezt vetíti előre az a tény is, hogy az eddigi vallomások nagyrészt egybehangzóak – bár apró, de fontos részleteket illetően szembesítésekre is sor került –, valamint az, hogy a vádlott a terhére rótt cselekmények tekintetében bűnösségét elismerte.

Hamarosan további részletekkel jelentkezünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022-08-09 07:48:00
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 14., 18:15
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 34 fok között valószínű. Még >>>
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>
2022. 08. 12., 16:06
A Földtől mintegye 395 fényévre található az az exobolygó, ami körül egy gyűrű is kering. Még >>>
2022. 08. 12., 12:28
Hatrészes nyílt kerekasztal-beszélgetés sorozat veszi kezdetét ma délután. Az első alkalom témája: a lokálpatriotizmus. A programsorozat jövő héten folytatódik és szeptember közepén zárul. A szervezők minden érdeklődőt várnak! Még >>>
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés