2022. 08. 16. kedd
Ábrahám
: 404 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Véres családi dráma Bátyán - Egy az újszülött osztályon, egy az intenzíven, a harmadik meg az előzetesét várja

Véres családi dráma Bátyán - Egy az újszülött osztályon, egy az intenzíven, a harmadik meg az előzetesét várja
Zsiga Ferenc  |  2020. 03. 23., 18:59

A rendőrök előtt biztosan ismert, de Bátya lakossága és olvasóink előtt sem ismeretlen az a család, amelynek tagjai legutóbb bő félévvel ezelőtt, augusztus 5-én estek egymásnak a község központjában. Akkor a súlyos, nyolc napon túl gyógyuló, szúrt sérülésekkel járó viaskodásnak az úttesten található vérnyomok adtak nyomatékot. Mint emlékezetes, augusztusban két egymással piaci helyekért rivalizáló család felfegyverkezve esett egymásnak. Most viszont, március 21-én, szombaton az egykori csatából „győztesen” kikerülők viszálykodása fordult belháborúba. A 39 éves após, E. családi poharazás közben késsel megszúrta 24 éves vejét, aki életveszélyes sérülést szenvedett. Az ügy pikantériája, hogy a család igazából örömünnepet ülhetett volna, mert az őrizetbe vett szurkáló lánya aznap szült a kalocsai kórházban. Ilyen eseményről hallva ki gondolná, hogy újdonsült nagypapa és újsütetű apuka véres leszámolásba kezd egymással.

Amint a Bátyán csak „románoknak” nevezett nagy család újabb véres incidenséről tudomást szereztünk, bővebb információért a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitánysághoz fordultunk. Körülbelül abban az időpontban, amikor a kalocsai kórház sebészeti osztályára mentővel szállított férfin már elvégezték a szúrt sérülése miatti életmentő műtétet, és az intenzív osztályon ápolták.

A rendőrség ma megérkezett tájékoztatása szerint:

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 2020. március 22-én 5 óra 30 perckor őrizetbe vett egy 39 éves bátyai lakost. A férfi az elfogása előtti estén az egyik bátyai házban rokonaival italozott. A jelenlegi adatok szerint szóváltásba keveredett 24 éves vejével, akit egy késsel megszúrt a gyanúsított. A sértett az orvosi vélemény alapján életveszélyes sérülést szenvedett. A nyomozás érdekeire tekintettel egyéb információt nem áll módunkban közölni.– áll a police.hu-n is megjelent tájékoztatásban.

Ma nyakunkba vettük a falut, és hamar kiderítettük: a községben antiszociális, agresszív magatartásukról ismert rendbontók szombati cselekménye újfent átlépte azt a határt, amit hétköznapi halandók el tudnak képzelni.

Mint megtudtuk, a gyanúsított lánya, Sz. szombaton szülte meg gyermekét, amelyről az apuka és a nagyszülő örömteli hírverésének köszönhetően nagyon sokan tudtak a faluban. 


A Coop bolt, a dohánybolt, a Vinográd Étterem előtt álldogáló emberek közül mindenki tudott a gyermek születéséről, de arról már csak kevesen hallottak, milyen véres összetűzés történt az egyébként a kocsmákban gyakran megforduló vő és apósa között.

Arra azonban senki nem gondolt, hogy egy ilyen örömteli napon a 39 éves após, újdonsült nagypapa és veje, az újsütetű apuka között olyan konfliktus alakulhat ki, hogy még a kés is előkerül.

A család zárkózott életmódja miatt az összeszólalkozás valódi okát senki nem tudta megmondani, de abban a megszólalók egyetértettek, hogy az előzményeket ismerve,


az agresszivitás egyik féltől sem áll távol.

A beszáradt vértócsa attól a 31 éves sértettől származik, akit egy szerszámnyéllel úgy ütöttek meg, hogy a korábbi értesülésünkkel ellentétben mentő szállította a kalocsai sürgősségi osztályra.
bővebben ...


Annyit informálisan megtudtunk, az életmentő műtéten átesett fiatalember állapota stabil. Így ha szövődmény nem lép fel és a gyanú is beigazolódik, az apósnak „csak” életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetése miatt kell felelnie.

Részletek nem ismertek, de annyi bizonyos, hogy a Bátya központjából, a gyógyszertár, posta utcájának is nevezett Bercsényi utca végétől tovább haladva, a Vajas-hídon átérve, attól mintegy 500 méterre, a rossz állapotban lévő aszfaltút bal oldalán áll az ház, amelyben az inkriminált, életveszélyt okozó szúrás megtörtént.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints ide!
Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


Az újszülöttet ide váró fiatalok ebben a tanyaépületben laknak, de ott jártunkkor életjelnek nyoma sem volt, senki nem nyitott ajtót.

Amikor az egyik arra kerékpározó férfit megkérdeztük, várható-e, hogy hazatér valaki, csak annyit mondott:

Szerintem nem. Szép is lenne most hamarjában, amikor az egyik az újszülött, a másik az intenzív osztályon van, a harmadik meg a börtönben, a letartóztatását várja”. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 13., 15:25
A projekt elsődleges célcsoportja a megyében élő, 30 év feletti inaktívak és 50 év feletti regisztrált álláskeresők, másodlagos célcsoportját az önkormányzati és gazdasági szereplők alkotják, amelyek egymásra találva erősíthetik együttműködésüket, s így hozzájárulhatnak az elsődleges célcsoport munkaerőpiacra történő visszatalálásához.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 16., 11:35
A szerb oldalon lévő technikai karbantartás miatt bezárt az átkelőhely. Még >>>
2022. 08. 16., 11:27
Az érsekkerti nagy hinta köteleit ezúttal megégették, megrongálták, amivel használhatatlanná és balesetveszélyessé vált ez a játszótéri elem. Még >>>
2022. 08. 15., 15:30
Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat. Még >>>
2022. 08. 15., 14:37
Amikor internetes adatokról esik szó, a lényeg mindig a fogyasztók tudatosságában áll: azaz, hogy milyen adatot és hol osztanak meg magukról. Még >>>
2022. 08. 15., 08:19
Két személyautó eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 15., 08:12
Kalocsán augusztus 20-án, szombaton a piac zárva tart! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés