2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Visszavágyik majd a kalocsai börtönbe - Itt vár a másodfokra a késelő, gyermekgyilkos anya

Illés György Cinó  |  2017. 09. 29., 07:12

Több mint száz késszúrással ölte meg nyolcéves lányát, amiért első fokon tényleges életfogytiglanit kapott. A Kalocsai Börtönben lévő magánzárkában ül előzetesben. Nem látogatják, rabtársai kerülik. Próbált öngyilkos lenni, de az nem sikerült – tudta meg a Blikk. Híreik szerint most valamivel jobb kedélyállapotban, a másodfokon eljáró ítélőtábla enyhébb ítéletében reménykedve várja fellebbviteli tárgyalását. Valószínűleg szívesen élvezné a tárgyalás után is városunk vendégszeretetét, mivel, amennyiben az ítélőtábla helyben hagyja a tényleges életfogytiglani elzárást, akkor a Szegedi Fegyház és Börtön épületében erre kijelölt szakaszban kezdheti meg büntetése letöltését. Jövő hónapban lesz a tárgyalás.

A Kalocsai Női Börtön és Fegyház egyszemélyes cellájában várja a Blikk információi szerint a jövő hónapban esedékes másodfokú ítéletet. A megdöbbentő eset részleteit összefoglaló cikkben megírták: a kislányát brutális kegyetlenséggel meggyilkoló Á. Anikót senki nem látogatja a börtönben, sőt, rabtársai is kerülik.

A NŐ JELENLEG A KALOCSAI BÖRTÖNBEN EGYSZEMÉLYES CELLÁBAN ÜL, IDEJE NAGY RÉSZÉBEN A KÉZI CSOMAGOLÓ ÜZEMBEN DOLGOZIK

A történet

Tettének ismeretben nem csoda:

TŐLE KÜLÖN ÉLŐ, NYOLCÉVES LEÁNYÁT EGY PANZIÓBA VITTE, AHOL TETEMES MENNYISÉGŰ ALKOHOL ELFOGYASZTÁSA UTÁN EGY KONYHAKÉSSEL, TÖBB MINT SZÁZ SZÚRÁSSAL MEGÖLTE ŐT.

a Blikk cikke szerint korábbi öngyilkossági kísérlete ellenére most kiegyensúlyozottan viselkedik, talán abban reménykedve, az októberi másodfokú tárgyaláson módosítanak az ítéleten.
Ellenkező esetben soha nem szabadulhat a rácsok mögül Á. Anikó.

Ezzel a késsel szurkálta agyon lányát Anikó /Fotó: police.hu

Tényleges életfogytiglan

Első fokon a Tatabányai Törvényszék ítélkezett fölötte, és ténylegesen letöltendő szabadságvesztést szabott ki rá. Ha ezt a másodfok megerősíti, nem hagyhatja el többé a börtöne falát az elítélt. 1999-től a törvény lehetővé teszi a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés kiszabását Magyarországon.
Ezek az elítéltek a Szegedi Fegyház és Börtön fegyházépületének harmadik emeletén, elkülönített, úgynevezett hosszú idejű speciális körletben kezdik meg büntetésük letöltését. Itt teljesen más szabályok vonatkoznak mind az együttélésre, mind pedig az őrzésre.

VALÓSZÍNŰ TEHÁT, HOGY KEVESEN VÁGYTAK MÉG VISSZA A KALOCSAI BÖRTÖNBE ANNYIRA, MINT Á. ANIKÓ FOG A MÁSODFOKÚ TÁRGYALÁS SORÁN.

Sokkoló részletek

Á. Anikó 2015 áprilisában egy tatai panzióba vitte a tavaszi szünetre a tőle külön élő, nyolcéves kislányát, Laurát. A szobában – több liternyi szeszesital elfogyasztása után – 

A LÁNYT GYÓGYSZEREKKEL ELKÁBÍTOTTA ÉS TÖBB MINT SZÁZ KÉSSZÚRÁSSAL MEGGYILKOLTA, MAJD ELALUDT.

Amikor felébredt, a holttestet betakarta, s további adag szeszt vett, majd meg is itta.

A kislány édesapja eközben többször hívta a nőt telefonon, de hiába. Ezért bejelentést tett a rendőrségen. A panzió alkalmazottjai a körözési kép alapján felismerték a folyamatos részegségével és összevissza beszédével feltűnő nőt, és

ÉRTESÍTETTÉK A RENDŐRÖKET, AKIK A HELYSZÍNRE ÉRVE, A PANZIÓ EGYIK EMELETI SZOBÁJÁBAN MEGTALÁLTÁK A HALOTT LÁNYT ÉS A MELLETTE ÜLŐ ANYJÁT, TELJESEN ÉRZÉKETLEN ÁLLAPOTBAN.


Az indíték

A nő bírósági vallomása szerint

AZÉRT RAGADTA EL A DÜH, MERT LAURA ANYÁNAK NEVEZTE A MOSTOHÁJÁT, ÉS MEGTUDTA A KISLÁNYTÓL, HOGY A CSALÁD HAMAROSAN KÜLFÖLDRE KÖLTÖZIK.

Elmondása szerint imádta a gyermekét, az élete egyetlen értelme volt, noha, ha régóta nem élt vele, pontosan alkoholproblémái miatt.

ÁLLÍTÁSA SZERINT A BŰNCSELEKMÉNY ELŐTT ELHATÁROZTA, HOGY LESZOKIK A SZESZRŐL ÉS A NYUGTATÓKRÓL, ÉS DOLGOZNI FOG.

[E hármas célkitűzés megvalósulása most már középtávon biztosítottnak tűnik – A szerk.]

Az idézett cikk írója a gyermekgyilkos leszokási szándékáról tett vallomását azzal állítja szembe, hogy tatbányai férfi, akihez a tragédiát megelőzően költözött Á. Anikó, többzacskónyi nyugtatót talált a nő szekrényében, miután az elment a lányával Tatára.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK