2017. 12. 18. hétfő
Auguszta
: 314 Ft   : 266 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 368 Ft/l   Írjon nekünk

Visszavágyik majd a kalocsai börtönbe - Itt vár a másodfokra a késelő, gyermekgyilkos anya

Illés György Cinó  |  2017. 09. 29., 07:12

Több mint száz késszúrással ölte meg nyolcéves lányát, amiért első fokon tényleges életfogytiglanit kapott. A Kalocsai Börtönben lévő magánzárkában ül előzetesben. Nem látogatják, rabtársai kerülik. Próbált öngyilkos lenni, de az nem sikerült – tudta meg a Blikk. Híreik szerint most valamivel jobb kedélyállapotban, a másodfokon eljáró ítélőtábla enyhébb ítéletében reménykedve várja fellebbviteli tárgyalását. Valószínűleg szívesen élvezné a tárgyalás után is városunk vendégszeretetét, mivel, amennyiben az ítélőtábla helyben hagyja a tényleges életfogytiglani elzárást, akkor a Szegedi Fegyház és Börtön épületében erre kijelölt szakaszban kezdheti meg büntetése letöltését. Jövő hónapban lesz a tárgyalás.

A Kalocsai Női Börtön és Fegyház egyszemélyes cellájában várja a Blikk információi szerint a jövő hónapban esedékes másodfokú ítéletet. A megdöbbentő eset részleteit összefoglaló cikkben megírták: a kislányát brutális kegyetlenséggel meggyilkoló Á. Anikót senki nem látogatja a börtönben, sőt, rabtársai is kerülik.

A NŐ JELENLEG A KALOCSAI BÖRTÖNBEN EGYSZEMÉLYES CELLÁBAN ÜL, IDEJE NAGY RÉSZÉBEN A KÉZI CSOMAGOLÓ ÜZEMBEN DOLGOZIK

A történet

Tettének ismeretben nem csoda:

TŐLE KÜLÖN ÉLŐ, NYOLCÉVES LEÁNYÁT EGY PANZIÓBA VITTE, AHOL TETEMES MENNYISÉGŰ ALKOHOL ELFOGYASZTÁSA UTÁN EGY KONYHAKÉSSEL, TÖBB MINT SZÁZ SZÚRÁSSAL MEGÖLTE ŐT.

a Blikk cikke szerint korábbi öngyilkossági kísérlete ellenére most kiegyensúlyozottan viselkedik, talán abban reménykedve, az októberi másodfokú tárgyaláson módosítanak az ítéleten.
Ellenkező esetben soha nem szabadulhat a rácsok mögül Á. Anikó.

Ezzel a késsel szurkálta agyon lányát Anikó /Fotó: police.hu

Tényleges életfogytiglan

Első fokon a Tatabányai Törvényszék ítélkezett fölötte, és ténylegesen letöltendő szabadságvesztést szabott ki rá. Ha ezt a másodfok megerősíti, nem hagyhatja el többé a börtöne falát az elítélt. 1999-től a törvény lehetővé teszi a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés kiszabását Magyarországon.
Ezek az elítéltek a Szegedi Fegyház és Börtön fegyházépületének harmadik emeletén, elkülönített, úgynevezett hosszú idejű speciális körletben kezdik meg büntetésük letöltését. Itt teljesen más szabályok vonatkoznak mind az együttélésre, mind pedig az őrzésre.

VALÓSZÍNŰ TEHÁT, HOGY KEVESEN VÁGYTAK MÉG VISSZA A KALOCSAI BÖRTÖNBE ANNYIRA, MINT Á. ANIKÓ FOG A MÁSODFOKÚ TÁRGYALÁS SORÁN.

Sokkoló részletek

Á. Anikó 2015 áprilisában egy tatai panzióba vitte a tavaszi szünetre a tőle külön élő, nyolcéves kislányát, Laurát. A szobában – több liternyi szeszesital elfogyasztása után – 

A LÁNYT GYÓGYSZEREKKEL ELKÁBÍTOTTA ÉS TÖBB MINT SZÁZ KÉSSZÚRÁSSAL MEGGYILKOLTA, MAJD ELALUDT.

Amikor felébredt, a holttestet betakarta, s további adag szeszt vett, majd meg is itta.

A kislány édesapja eközben többször hívta a nőt telefonon, de hiába. Ezért bejelentést tett a rendőrségen. A panzió alkalmazottjai a körözési kép alapján felismerték a folyamatos részegségével és összevissza beszédével feltűnő nőt, és

ÉRTESÍTETTÉK A RENDŐRÖKET, AKIK A HELYSZÍNRE ÉRVE, A PANZIÓ EGYIK EMELETI SZOBÁJÁBAN MEGTALÁLTÁK A HALOTT LÁNYT ÉS A MELLETTE ÜLŐ ANYJÁT, TELJESEN ÉRZÉKETLEN ÁLLAPOTBAN.


Az indíték

A nő bírósági vallomása szerint

AZÉRT RAGADTA EL A DÜH, MERT LAURA ANYÁNAK NEVEZTE A MOSTOHÁJÁT, ÉS MEGTUDTA A KISLÁNYTÓL, HOGY A CSALÁD HAMAROSAN KÜLFÖLDRE KÖLTÖZIK.

Elmondása szerint imádta a gyermekét, az élete egyetlen értelme volt, noha, ha régóta nem élt vele, pontosan alkoholproblémái miatt.

ÁLLÍTÁSA SZERINT A BŰNCSELEKMÉNY ELŐTT ELHATÁROZTA, HOGY LESZOKIK A SZESZRŐL ÉS A NYUGTATÓKRÓL, ÉS DOLGOZNI FOG.

[E hármas célkitűzés megvalósulása most már középtávon biztosítottnak tűnik – A szerk.]

Az idézett cikk írója a gyermekgyilkos leszokási szándékáról tett vallomását azzal állítja szembe, hogy tatbányai férfi, akihez a tragédiát megelőzően költözött Á. Anikó, többzacskónyi nyugtatót talált a nő szekrényében, miután az elment a lányával Tatára.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.
2017. 12. 08., 17:14
Az első hó megihlette vloggerünket, Tóth Danit, így arról forgatta a Patron című videósorozatunk legújabb kisfilmjét. Sétakocsikázás a behavazott Kalocsán, Meszesen, Szeliden. Ott a parton volt hely a pokrócnak, sőt, akadt látnivaló is: ponty kifogták a karácsonyi halászlének valót… Még egy kis határles, aztán egy ritmusváltással, hopp, Mikulások hada futkározik az Érsekkertben! Persze, Mikulásfutás! De hoppá! Az egyik mikulásról kiderült, hogy nem is igazi!
2017. 10. 16., 20:40
Bár ezt az egyszerű „lebirkázást” a juhtenyésztők valószínűleg kikérnék maguknak, pláne ezen OMÉK-nagydíjjelölt tenyészjuhoknak az esetében. Izguljunk együtt Tóth Danival, hogy az uszódi juhtenyésztő, Holló Mátyás jószágai – akik felkészítésének utolsó nagyon izgalmasra sikerült pillanatait is nyomon követhetjük – hogyan szerepeltek az ország egyik legrangosabb, és legrégebbi mezőgazdasági seregszemléjén!

Még több friss hír

2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.
2017-12-13 23:11:15
Gépgyártó vállalkozók figyelem! A múlt csütörtöki közmeghallgatáson állt elő ajánlatával Varga János, fajszi feltaláló, aki találmányának prototípusa elkészítéséhez keres műszaki partnert. A használatos gépekkel szemben törődésmentesen, kevesebb terményszórással dolgozna a gép, amelyet kisüzemben is ideálisan használhatnának.
2017-12-13 22:44:53
Úgy is fogalmazhatnánk, hogy hamarosan akasszák majd a hóhért, ugyanis Kohány Balázsból, a pengés egykori dunaújvárosi, majd bajai és kalocsai focistából immár edző lesz, azaz az ő kezében lesz már a korbács, ő tart majd ínszaggató edzéseket egykori csapattársainak. Igaz, a KFC jelenlegi helyzetében azért mint játékosra is szüksége lenne még a klubnak, de a tavaszt – ha ideje engedi –, Géderlakon akarja még pályán tölteni.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 12. 17., 11:26
Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt Még >>>
2017. 12. 15., 16:18
Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt december 14-én Soltvadkert közelében, amelyben egy idős férfi életét vesztette, a balesetnek pedig egy súlyos sérültje is van. Az eset kapcsán napvilágot látott információk szerint, annak kialakulásában fontos szerepet játszott az is, hogy a kanyarban kisodródott Suzukin, nyári gumik voltak Még >>>
2017. 12. 15., 15:30
A karácsonyhoz és az ünnepi készülődéshez ugyanúgy hozzá tartozik a mézeskalács, mint a fenyőfa, vagy épp egy mennyei gőzölgő halászlé. Önmagában a sütemény is nagyon karácsonyi, fűszeres illata és különleges íze miatt. A készítése pedig kellemes készülődés az ünnepre. Még >>>
2017. 12. 14., 11:44
A hétvégén, vagyis December 15. és december 17. között fokozott rendőri ellenőrzésre számíthatnak a közlekedők az ország területén. Az ittas vagy bódult állapotban vezető sofőröket akarják kiszűrni a TISPOL akció keretében. Még >>>
2017. 12. 14., 10:00
Boda József, akit sokan a Paprikából ismernek, többen pedig a focistaként emlegetik. Közösségi oldalán tette közzé ezt az emlékét, amin csapatképe látszik, ahogy írja is: "Ha ránézek erre a csapatképre öröm és bánat jár át. Öröm, hogy láthatom volt munkatársaimat, felidézhetem a megélt emlékeket, de bánat is, mert a játékosok közül már többen nincsenek közöttünk...eltelt 54 év." Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-12-03 21:03:10
 1 De egy majom ez a Ferdinánd!

A Kossuth Lajos út 22. szám alatti, egykor egészségügyi, majd könyvtári célokat szolgáló épület korábbi értékesítési pályázata – „balekok” híján – meghiúsult. Most állítólag jelentkezett egy. Lehet vele versengeni, a pályázat nyilvános, de nagyon sietni kell majd! A kiírásáról szóló önkormányzati döntést megelőző vitában Angeli Gabriella újra a Fidesz-KDNP álláspontjára helyezkedett, Filvig Géza megtapsolta, Bálint József is örült neki, Bolvári Ferdinánd felszólalását pedig Simon Zoltán köszönte meg.

 botkormány
 2017-11-30 11:43:23
 2 Először: a "Művház" szót kisbetűvel kell írni, mert ebben a formában nem tulajdonnév. (Az már csak apróság, hogy a pont is hiányzik a köz...

Év eleje óta tudott Bálint József polgármester a reneszánsz szobormásolatok elszállításának szándékáról, mégis meglepetésként érte, amikor a hónap elején érte jöttek. Angeli Gabriella és Simon Zoltán is kérdőre vonta a polgármestert, Angeli szerint jogilag lett volna keresnivalónk a szobrok itt tartásáért, Simon szerint hallgatásunk a másik felet is meglepte.

 MrSmith
 2017-12-15 15:33:52
 2 amit nem fizettek ki az a vagyonod? :)

Helyt kell-e állnia az önkormányzatnak a város gazdasági társaságának adósságaiért? Erre jogi kötelezettsége nincs. Vagy nyeljék le a beszállítók? Ez nem túl elegáns. Korábbi testületi ülésen több képviselő az adósság rendezését sürgette, erkölcsi okból és üzleti észszerűségből, a csütörtök délutáni ülésen azonban mégis ezzel ellentétes álláspontra helyezkedett dr. Bálint József polgármester.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Az afganisztáni misszióra történő felkészülés keretében magashegyi harcászati repülőkiképzésen vettek részt a szolnoki szállítóhelikopter-zászlóalj pilótái, fedélzeti technikusai és műszaki katonái a horvátországi Zadarban.
2017. december 1-én elkezdődött Ulan-Udenszki Repülőgépgyár (U-UAZ) által modernizált Mi-171E berepülése. Az „Orosz Helikopterek” holdingba tartozó üzemben a modernizálás során új hajtómű és módosított forgószárny-mechanizmus került a helikopterbe.
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága bejelentette, hogy elnyerte az Aviation 100 „Az Év Európai Légitársasága” címet.
Egy F-22 Raptor ötödik generációs harci repülőgép kiképzési repülés közben - pilótahibából – még 2012 májusában súlyosan megsérült leszállás közben. A légierő hat év után kapta vissza a javításból.