2018. 03. 24. szombat
Gábor, Karina
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 356 Ft/l   Dízel: 363 Ft/l   Írjon nekünk

Visszavágyik majd a kalocsai börtönbe - Itt vár a másodfokra a késelő, gyermekgyilkos anya

Illés György Cinó  |  2017. 09. 29., 07:12

Több mint száz késszúrással ölte meg nyolcéves lányát, amiért első fokon tényleges életfogytiglanit kapott. A Kalocsai Börtönben lévő magánzárkában ül előzetesben. Nem látogatják, rabtársai kerülik. Próbált öngyilkos lenni, de az nem sikerült – tudta meg a Blikk. Híreik szerint most valamivel jobb kedélyállapotban, a másodfokon eljáró ítélőtábla enyhébb ítéletében reménykedve várja fellebbviteli tárgyalását. Valószínűleg szívesen élvezné a tárgyalás után is városunk vendégszeretetét, mivel, amennyiben az ítélőtábla helyben hagyja a tényleges életfogytiglani elzárást, akkor a Szegedi Fegyház és Börtön épületében erre kijelölt szakaszban kezdheti meg büntetése letöltését. Jövő hónapban lesz a tárgyalás.

A Kalocsai Női Börtön és Fegyház egyszemélyes cellájában várja a Blikk információi szerint a jövő hónapban esedékes másodfokú ítéletet. A megdöbbentő eset részleteit összefoglaló cikkben megírták: a kislányát brutális kegyetlenséggel meggyilkoló Á. Anikót senki nem látogatja a börtönben, sőt, rabtársai is kerülik.

A NŐ JELENLEG A KALOCSAI BÖRTÖNBEN EGYSZEMÉLYES CELLÁBAN ÜL, IDEJE NAGY RÉSZÉBEN A KÉZI CSOMAGOLÓ ÜZEMBEN DOLGOZIK

A történet

Tettének ismeretben nem csoda:

TŐLE KÜLÖN ÉLŐ, NYOLCÉVES LEÁNYÁT EGY PANZIÓBA VITTE, AHOL TETEMES MENNYISÉGŰ ALKOHOL ELFOGYASZTÁSA UTÁN EGY KONYHAKÉSSEL, TÖBB MINT SZÁZ SZÚRÁSSAL MEGÖLTE ŐT.

a Blikk cikke szerint korábbi öngyilkossági kísérlete ellenére most kiegyensúlyozottan viselkedik, talán abban reménykedve, az októberi másodfokú tárgyaláson módosítanak az ítéleten.
Ellenkező esetben soha nem szabadulhat a rácsok mögül Á. Anikó.

Ezzel a késsel szurkálta agyon lányát Anikó /Fotó: police.hu

Tényleges életfogytiglan

Első fokon a Tatabányai Törvényszék ítélkezett fölötte, és ténylegesen letöltendő szabadságvesztést szabott ki rá. Ha ezt a másodfok megerősíti, nem hagyhatja el többé a börtöne falát az elítélt. 1999-től a törvény lehetővé teszi a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés kiszabását Magyarországon.
Ezek az elítéltek a Szegedi Fegyház és Börtön fegyházépületének harmadik emeletén, elkülönített, úgynevezett hosszú idejű speciális körletben kezdik meg büntetésük letöltését. Itt teljesen más szabályok vonatkoznak mind az együttélésre, mind pedig az őrzésre.

VALÓSZÍNŰ TEHÁT, HOGY KEVESEN VÁGYTAK MÉG VISSZA A KALOCSAI BÖRTÖNBE ANNYIRA, MINT Á. ANIKÓ FOG A MÁSODFOKÚ TÁRGYALÁS SORÁN.

Sokkoló részletek

Á. Anikó 2015 áprilisában egy tatai panzióba vitte a tavaszi szünetre a tőle külön élő, nyolcéves kislányát, Laurát. A szobában – több liternyi szeszesital elfogyasztása után – 

A LÁNYT GYÓGYSZEREKKEL ELKÁBÍTOTTA ÉS TÖBB MINT SZÁZ KÉSSZÚRÁSSAL MEGGYILKOLTA, MAJD ELALUDT.

Amikor felébredt, a holttestet betakarta, s további adag szeszt vett, majd meg is itta.

A kislány édesapja eközben többször hívta a nőt telefonon, de hiába. Ezért bejelentést tett a rendőrségen. A panzió alkalmazottjai a körözési kép alapján felismerték a folyamatos részegségével és összevissza beszédével feltűnő nőt, és

ÉRTESÍTETTÉK A RENDŐRÖKET, AKIK A HELYSZÍNRE ÉRVE, A PANZIÓ EGYIK EMELETI SZOBÁJÁBAN MEGTALÁLTÁK A HALOTT LÁNYT ÉS A MELLETTE ÜLŐ ANYJÁT, TELJESEN ÉRZÉKETLEN ÁLLAPOTBAN.


Az indíték

A nő bírósági vallomása szerint

AZÉRT RAGADTA EL A DÜH, MERT LAURA ANYÁNAK NEVEZTE A MOSTOHÁJÁT, ÉS MEGTUDTA A KISLÁNYTÓL, HOGY A CSALÁD HAMAROSAN KÜLFÖLDRE KÖLTÖZIK.

Elmondása szerint imádta a gyermekét, az élete egyetlen értelme volt, noha, ha régóta nem élt vele, pontosan alkoholproblémái miatt.

ÁLLÍTÁSA SZERINT A BŰNCSELEKMÉNY ELŐTT ELHATÁROZTA, HOGY LESZOKIK A SZESZRŐL ÉS A NYUGTATÓKRÓL, ÉS DOLGOZNI FOG.

[E hármas célkitűzés megvalósulása most már középtávon biztosítottnak tűnik – A szerk.]

Az idézett cikk írója a gyermekgyilkos leszokási szándékáról tett vallomását azzal állítja szembe, hogy tatbányai férfi, akihez a tragédiát megelőzően költözött Á. Anikó, többzacskónyi nyugtatót talált a nő szekrényében, miután az elment a lányával Tatára.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 03. 03., 09:11
Ez idő tájt, a télutón zajlanak a térség borversenyei. Ennek kapcsán, Patron című sorozatunk új epizódjában Tóth Dani a környékbeli szőlőszüretektől a borkészítés fortélyain át a borbírálat szakzsargonjáig ad ízelítőt három település, Dunapataj, Szakmár és Hajós élő szőlész-borász hagyományiból. A filmen látható borbíráknak azt üzenjük, a poharat nem kell kidobni! Jó lesz még, ha másnak nem, gyertyatartónak! Daninak pedig a rohadt káposzta „ülte meg a gyomrát”.
2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.

Még több friss hír

2018. 03. 22., 10:01
Szombaton tartott „fogadóórát” – lényegében választási fórumot – Suhajda Krisztián, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje Kalocsán, akinek vendége a párt EP-képviselője volt. A két politikus bemutatta a párt programját, a főbb kampánytémákat Suhajda ismertette, vendége főképp az országos politikai helyzetet elemezte. Szóba került Morvai Krisztina újabban tapasztalt különutas politikája és annak jobbikos megítélése, illetve a koalíciós kormányzás, vagy az esetleges alkotmányos válság lehetősége is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 03. 23., 20:07
Szándékosan választott szokatlan időszakot a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár, valamint az akciójában részt vevő szervezetek vezetősége arra, hogy a város rászorulóinak gyűjtsön. Decemberben sokan gyűjtenek, ezért a húsvétot megelőző időszakra tették az akciót. Még >>>
2018. 03. 23., 14:52
Komoly előkészületekről tájékoztatott a holnapi jótékonysági örömfutás szervezője, akinek időközben az alkalomra rendelt futópólója is megérkezett. Még >>>
2018. 03. 23., 14:20
Itt a lehetőség! Do it yourself, azaz csináld magad tavaszi kopogtatódat holnap, március 24-én a Pilvax Hotel**** Kalocsában, ahol a Viveccho Virág tart workshopot! Még >>>
2018. 03. 23., 11:23
Kicsit még fázik, de már legalább már pihenhet egy jót, és ezen a tavaszon valószínűleg éhezni sem fog. Még >>>
2018. 03. 23., 10:23
A facebookos adatlopási botrány után nagyot estek a cég részvényei, ami nem csoda. az érdekessé, hogy egy sor technológiai részvény árfolyamát is magával rántotta a Zuckenberg-birodalom megingása, pedig nem hinnénk, hogy az informatika és hi-tech korszaka véget ért volna! Még >>>
2018. 03. 22., 17:49
Életmentő tetoválás cukorbetegeknek, ingyen. Három nap alatt országos mozgalommá nőtte ki magát a magyar tetoválóművész kezdeményezése Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2018-02-28 14:44:47
 1 Ezek képtelenek építeni valamit. Csak rombolni tudnak. :(

A város két maradék Kft.-je közül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét vonták be a hivatali munkatársak mellett a két cég összevonásának előkészítésbe, a másik gazdasági társaság, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője már korábban tanulmányt tett erről az asztalra. A mostani előkészületek többnyire alátámasztották Loibl korábbi számításait, így a két Kft. egyesítésével közel húszmillió forint lesz megtakarítható.

 Kovács István
 2018-02-28 15:26:28
 1 "Angelinek az ÖKO Pont irodában fönntartott állásából, a jogi bizottság éléről, sőt tagjai közül, illetve a közbeszerzési bizottságból va...

Fideszes ukáz helyett baloldali nyomás és saját hintapolitikája miatt fogyhatott el a levegő Angeli Gabriella körül, akinek személye a jelek szerint megosztja a parlamenti választásokon őt jelölő párt tagságát is. Bálint szerint több rendben hivatali titkot sértett a képviselő asszony, akit képviselői esküjével is szembesített hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyet azért tartott, hogy tisztázza Angeli Gabriellának számos posztjáról való leváltása tényleges okait, illetve a városnak megküldött OLAF-jelentés tartalmát.

 Kovács István
 2018-02-24 15:41:54
 5 Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon...

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

2018. március 22-én, csütörtökön este lezuhant a Török Légierő egyik F-16C típusú vadászbombázója az ország középső területén, Nevsehir tartomány közelében, Közép-Anatóliában.
Immár négy gépen folyik az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison a leendő pilóták felkészítése, miután használatba vették az újabb két Zlin típusú kiképző-repülőgépet.
Az ötödik egymást követő alkalommal nyerte el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” díját.
A német kormány le kívánja cserélni a kiöregedő Panavia Tornado vadászbombázóit, ez már köztudott. Március 8-án a defensenews.com internetes portálon megjelent egy cikk, amelyben Daniel Gouré, a Lexington Intézet alelnöke nyilatkozott arról, hogy a Luftwaffe-ban miért nincs alternatívája az F-35 Lightning II-nek.