2017. 10. 18. szerda
Lukács
: 308 Ft   : 262 Ft Benzin: 363 Ft/l   Dízel: 352 Ft/l   Írjon nekünk

Visszavágyik majd a kalocsai börtönbe - Itt vár a másodfokra a késelő, gyermekgyilkos anya

Illés György Cinó  |  2017. 09. 29., 07:12

Több mint száz késszúrással ölte meg nyolcéves lányát, amiért első fokon tényleges életfogytiglanit kapott. A Kalocsai Börtönben lévő magánzárkában ül előzetesben. Nem látogatják, rabtársai kerülik. Próbált öngyilkos lenni, de az nem sikerült – tudta meg a Blikk. Híreik szerint most valamivel jobb kedélyállapotban, a másodfokon eljáró ítélőtábla enyhébb ítéletében reménykedve várja fellebbviteli tárgyalását. Valószínűleg szívesen élvezné a tárgyalás után is városunk vendégszeretetét, mivel, amennyiben az ítélőtábla helyben hagyja a tényleges életfogytiglani elzárást, akkor a Szegedi Fegyház és Börtön épületében erre kijelölt szakaszban kezdheti meg büntetése letöltését. Jövő hónapban lesz a tárgyalás.

A Kalocsai Női Börtön és Fegyház egyszemélyes cellájában várja a Blikk információi szerint a jövő hónapban esedékes másodfokú ítéletet. A megdöbbentő eset részleteit összefoglaló cikkben megírták: a kislányát brutális kegyetlenséggel meggyilkoló Á. Anikót senki nem látogatja a börtönben, sőt, rabtársai is kerülik.

A NŐ JELENLEG A KALOCSAI BÖRTÖNBEN EGYSZEMÉLYES CELLÁBAN ÜL, IDEJE NAGY RÉSZÉBEN A KÉZI CSOMAGOLÓ ÜZEMBEN DOLGOZIK

A történet

Tettének ismeretben nem csoda:

TŐLE KÜLÖN ÉLŐ, NYOLCÉVES LEÁNYÁT EGY PANZIÓBA VITTE, AHOL TETEMES MENNYISÉGŰ ALKOHOL ELFOGYASZTÁSA UTÁN EGY KONYHAKÉSSEL, TÖBB MINT SZÁZ SZÚRÁSSAL MEGÖLTE ŐT.

a Blikk cikke szerint korábbi öngyilkossági kísérlete ellenére most kiegyensúlyozottan viselkedik, talán abban reménykedve, az októberi másodfokú tárgyaláson módosítanak az ítéleten.
Ellenkező esetben soha nem szabadulhat a rácsok mögül Á. Anikó.

Ezzel a késsel szurkálta agyon lányát Anikó /Fotó: police.hu

Tényleges életfogytiglan

Első fokon a Tatabányai Törvényszék ítélkezett fölötte, és ténylegesen letöltendő szabadságvesztést szabott ki rá. Ha ezt a másodfok megerősíti, nem hagyhatja el többé a börtöne falát az elítélt. 1999-től a törvény lehetővé teszi a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés kiszabását Magyarországon.
Ezek az elítéltek a Szegedi Fegyház és Börtön fegyházépületének harmadik emeletén, elkülönített, úgynevezett hosszú idejű speciális körletben kezdik meg büntetésük letöltését. Itt teljesen más szabályok vonatkoznak mind az együttélésre, mind pedig az őrzésre.

VALÓSZÍNŰ TEHÁT, HOGY KEVESEN VÁGYTAK MÉG VISSZA A KALOCSAI BÖRTÖNBE ANNYIRA, MINT Á. ANIKÓ FOG A MÁSODFOKÚ TÁRGYALÁS SORÁN.

Sokkoló részletek

Á. Anikó 2015 áprilisában egy tatai panzióba vitte a tavaszi szünetre a tőle külön élő, nyolcéves kislányát, Laurát. A szobában – több liternyi szeszesital elfogyasztása után – 

A LÁNYT GYÓGYSZEREKKEL ELKÁBÍTOTTA ÉS TÖBB MINT SZÁZ KÉSSZÚRÁSSAL MEGGYILKOLTA, MAJD ELALUDT.

Amikor felébredt, a holttestet betakarta, s további adag szeszt vett, majd meg is itta.

A kislány édesapja eközben többször hívta a nőt telefonon, de hiába. Ezért bejelentést tett a rendőrségen. A panzió alkalmazottjai a körözési kép alapján felismerték a folyamatos részegségével és összevissza beszédével feltűnő nőt, és

ÉRTESÍTETTÉK A RENDŐRÖKET, AKIK A HELYSZÍNRE ÉRVE, A PANZIÓ EGYIK EMELETI SZOBÁJÁBAN MEGTALÁLTÁK A HALOTT LÁNYT ÉS A MELLETTE ÜLŐ ANYJÁT, TELJESEN ÉRZÉKETLEN ÁLLAPOTBAN.


Az indíték

A nő bírósági vallomása szerint

AZÉRT RAGADTA EL A DÜH, MERT LAURA ANYÁNAK NEVEZTE A MOSTOHÁJÁT, ÉS MEGTUDTA A KISLÁNYTÓL, HOGY A CSALÁD HAMAROSAN KÜLFÖLDRE KÖLTÖZIK.

Elmondása szerint imádta a gyermekét, az élete egyetlen értelme volt, noha, ha régóta nem élt vele, pontosan alkoholproblémái miatt.

ÁLLÍTÁSA SZERINT A BŰNCSELEKMÉNY ELŐTT ELHATÁROZTA, HOGY LESZOKIK A SZESZRŐL ÉS A NYUGTATÓKRÓL, ÉS DOLGOZNI FOG.

[E hármas célkitűzés megvalósulása most már középtávon biztosítottnak tűnik – A szerk.]

Az idézett cikk írója a gyermekgyilkos leszokási szándékáról tett vallomását azzal állítja szembe, hogy tatbányai férfi, akihez a tragédiát megelőzően költözött Á. Anikó, többzacskónyi nyugtatót talált a nő szekrényében, miután az elment a lányával Tatára.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 10. 16., 20:40
Bár ezt az egyszerű „lebirkázást” a juhtenyésztők valószínűleg kikérnék maguknak, pláne ezen OMÉK-nagydíjjelölt tenyészjuhoknak az esetében. Izguljunk együtt Tóth Danival, hogy az uszódi juhtenyésztő, Holló Mátyás jószágai – akik felkészítésének utolsó nagyon izgalmasra sikerült pillanatait is nyomon követhetjük – hogyan szerepeltek az ország egyik legrangosabb, és legrégebbi mezőgazdasági seregszemléjén! Kövessük végig Danival és a #DOKU harmadik epizódjával együtt az utat a hanyatt eséstől (szó szerint) a döntőig. Nézzük meg együtt, ott mi történt!
2017. 09. 27., 19:08
Itt az új Patron! Falunap, pályaavató focimeccs. Az első helyzet kimarad. Hogyan lehetett volna gól? Egyszerű. Megjön az univerzális ember. Az ellenfél elesik baráti tűzben. Süsü is belendül. Pedig már előző nap is lendületben volt! Tóth Dani legújabb videójából nem utolsó sorban az is kiderül, hogy honnan ered a bizonyára legismertebben csengő nevű dunapataji kőműves legendája, hogyan lehetett volna gól az első kimaradt helyzet, és egyáltalán, mi az összefüggés a patron és egy falunapi focimeccs közt.
2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017. 10. 16., 16:57
Filvig Géza és egy barátja, párttársa, Farkas Péter nem bírta tovább nézni az üveghegyet, amely a Diego melletti szelektív konténer környékét lepte el. Kezükbe vették a dolgot, meg a hulladéküveget, és azokat a szeméttelepre szállították, egyben azt is demonstrálva, hogy nem ördöngösség. Ami nem megy, ne erőltessük, de legalább figyeljünk oda jobban, főleg, ha van rá apparátus – sürgeti Filvig, aki a problémát már testület előtt is fölvetette, nem is egyedül.
2017. 10. 16., 18:38
A télre való felkészülésről tanácskozott a Helyi Védelmi Bizottság a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán megtartott ülésén, amelyen a védelmi igazgatásban résztvevők, a polgármesterek, a katasztrófavédelem, a rendőrség, a vízügyi igazgatóság, a gáz- és áramszolgáltató, a közútkezelő vezető beosztású képviselői voltak jelen.
2017-10-17 19:22:48
Október 17-én 45 éves lett az 1972-ben született Marshall Mathers, vagyis Eminem, aki már több mint húsz éve van a pályán. Díjakat nyert, filmekben szerepelt, és bár évek óta nem jelent meg új albuma, folyamatosan turnézik. Hogyan jutott el az egyedülálló anya által nevelt srác egy apró kis házból odáig, hogy világsztár és Oscar-díjas rapper legyen?

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 10. 17., 15:08
2 alkalom, a legfontosabb tudnivalókról minden leendő anyukának. Itt az összes felmerülő kérdésre választ kaphatsz. Még >>>
2017. 10. 17., 12:18
Aki ma délután akarta kézbe venni a Kalocsai Járási Hivatal Kormányablakában intézendő ügyeit, kénytelen lesz elhalasztani ezt a programot. Még >>>
2017. 10. 17., 11:00
Múlt szombati bemutatkozó rendezvényük után újra hallatott magáról a Momentum kalocsai szervezete, akik a párt országos plakátátragasztó-kampányához csatlakoztak ezzel a megmozdulásukkal. Még >>>
2017. 10. 16., 17:14
Folyamatosan várja az önéletrajzokat az Emika. Is. Még >>>
2017. 10. 15., 19:55
A „dead bedroom”, vagyis a „halott hálószobák” jelenség kapcsán olyan párokról beszélünk, akik együtt élnek ugyan, de a kapcsolatukból eltűnik, vagy eltűnt a szexuális élet. Miért és hova tűnik el a vágy? - erre keresi a választ e cikk. Még >>>
2017. 10. 14., 14:15
A helyi színházban december 9-én este hétkor lesz a Kalocsai Thália Társulat következő premierje. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-10-05 08:44:57
 2 Több idő marad a játszóterek felújítására: https://www.youtube.com/watch?v=xOMdO0HWlks

Botka László miniszterelnök-jelölt hétvégi lemondása után Angeli Gabriella is visszaadta az MSZP felkérését a jövő évi választásokon országgyűlési képviselőjelöltként történő megmérettetésre – erről szóló sajtónyilatkozatát ma délután küldte meg portálunknak.

 MrSmith
 2017-10-10 11:24:18
 5 Botka fabotkat sem ert es el is tunt,

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Pár nappal a Spanyol Légierő Eurofighter Typhoon katasztrófája után újabb repülőgép zuhant le Spanyolországban, a Madrid közeli Torrejon de Ardoz légibázis mellett, ezúttal egy F/A-18 Hornet.
Látványos bemutatókkal színesített családi napot szervezett a dolgozói és családtagjaik részére október 14-én az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis.
Kanada hivatalosan is kifejezte érdeklődését az ausztrál F/A-18A/B Hornetek iránt. A kanadai Királyi Légierő CF-18-ainak ideiglenes pótlására kiváló lehetőséget nyújtanának az ausztrálok használt vadászbombázói.
Mint ahogy arról a közelmúltban már lapunkon is beszámoltunk, megérkezett Szerbiába az a hat MiG-29-es, melyeket Oroszországtól kap déli szomszédunk. Mutatjuk az első fotókat.