2021. 12. 01. szerda
Elza
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A kalocsai fiút Marco Rossi is edzette!

A kalocsai fiút Marco Rossi is edzette!
Tamás Ferenc  |  2021. 02. 23., 08:00

A Budapesti Honvéd csapatával magyar bajnoki címet szerzett, amikor a jelenlegi szövetségi kapitányunk, Marco Rossi volt az edzője, de játszott az NBI-es Vasas és Dunaújváros, az NBII-es ZTE, Baja, a Szolnoki MÁV és a Gyirmót FC színeiben is.

Balázs 1989-ben született Kalocsán és éppen hat éves volt, amikor édesapjával megjelent Lakatos „Szusza” Pista bácsinál a Foci Suliban. Ezt követte a Méhecskék SE, majd a Kalocsai FC korosztályos csapatai, míg volt serdülő edzője Márton Zsolt meginvitálta a „nagyokhoz” is.

A kalocsai kezdetek után mint tizenéves tehetség bekerült a Bács megyei ifi válogatottba is, ahol felfigyeltek rá a Vasas szakemberei.
Itt már az U17 és U19-es csapat következett a ranglétrán, majd Mészöly Géza vezetőedző a felnőtt gárdához invitálta. Az NBI. 2008/2009-es légkörének megízlelése után következett a Baja akkor NBII-es gárdája, ahol Bognár György [egykori magyar válogatott, ma a Paks NBI-es csapatának vezetőedzője – A szerk.] volt a szakvezető. Vele a klub az NBII. legelőkelőbb bajai helyezését, a negyedik helyet szerezte meg, Villám Balázzsal a soraiban.

Aztán jöttek a dunaújvárosi évek (2012. augusztusától – 2016. februárjáig. Ezekben a szezonokban az NBIII-tól eljutottak az NBII-es bajnoki címen át egészen a legnagyobb osztályig. Itt Dobos Barna volt a meghatározó trénere a klubnál.

Ezt követte egy tavaszi szezonja a Szolnoki MÁV NBII-es együttesénél, (2016. febr. – 2016. július), ahol a korábbi Kispest magyar bajnoka, Csábi József volt a vezetőedzője.

Innen az útja további fél szezonra a Zalaegerszegi TE akkor NBII-es egyik élcsapatához vitte, ahol Csató Sándor vezetőedzővel nehezen dűlőzött, majd 2017. nyarán már a Bp. Honvéd legjobbjai között találhatta magát.
Történt ugyanis, hogy a „Kispest” akkori edzője próbajátékra invitálta Balázst – éppen törökországi edzőtáborba indultak volna –, ám Rossi empátiájának köszönhetően, közölték vele, hogy mehet velük a törökországi felkészülésre, amely után le is igazolták. A Honvédnál töltött időszak (2017. február – 2018. február) során magyar bajnoki címet is ünnepelhetett csapatával és az ország akkori legjobb edzőjével, Rossival.

A Honvédnál töltött év után a Gyirmót FC NBII-es gárdája következett (2018. febr. – 2020. július), ahol Szepessy László, a legendás győri válogatott Hannich Péter, és a szintén egykori válogatott volt paksi tréner, Csertői Aurél voltak az edzői. Innét az NB III. Közép csoportjában jelenleg dobogós Iváncsa KSE következett (2020. július–2021. január), majd még ebben a hónapban hazatért a Kalocsai Futball Club megyei első osztályú együttesébe.

Több, mint félezer bajnoki meccsel a lábában tehát


A JELENLEG 31 ÉVES VILLÁM BALÁZS ISMÉT KALOCSAI SZÍNEKBEN JÁTSZIK.

Sőt, február 7-én, Jánoshalmán bajnoki meccsen már a KFC-ben is bemutatkozhatott.

Ismerve játékos pályafutását – mivel egykori népszerű válogatottak, közismert és országosan is elismert edzői voltak –, megkérdeztük, hogy belemenne-e, egy olyan kérdez-felelek játékba, hogy ha a nevüket hallja, rögtön egy rájuk igazán jellemző mondattal bemutatná őket.

  • Mészöly Géza: – Tanult szakember, széles ismeretekkel, akivel sajnos kevés időt tölthettem együtt, de néhány döntésben lehetett volna határozottabb.
  • Bognár György: – A legfelkészültebb magyar edzők egyike, azzal a ritka és taníthatatlan képességgel, hogy mindenkinél jobban tud meccselni.
  • Dobos Barna: – Szorgalom a munkában és a szakmában, aki nagyon kitart és ragaszkodik az elképzeléseihez, már-már szigorúan vonalas ember.
  • Csábi József: Egyenes, határozott, jól felkészült szakember, akivel pályán és pályán kívül is mindig szót lehetett érteni.
  • Csató Sándor: „No comment!”
  • Marco Rossi: A karrierem legjobb edzője, mind emberileg, mind szakmailag ízig-vérig olasz mentalitással igazán megáldott, minden egyes mérkőzésen olyan tűzben, lázban volt, hogy az természetesen átragadt ránk, játékosaira is. Ezt az érzést egyszerűen nem tudtuk, nem is akartuk levetkőzni, talán ezért is lettünk vele bajnokok.
  • Csertői Aurél: Határozott, kemény ember és edző, amit tőlünk is mindig megkövetelt a pályán. Maximálisan vállalni kellett nála az egészséges agresszivitást, egyszerűen gyűlölte a „kisasszonyfutballt”.
Villám Balázs a KFC színeiben
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>
2021. 12. 01., 09:05
Íme az első feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés