2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

A Kalocsai Futball Club ifistái a középmezőnyben zártak

Tamás Ferenc  |  2016. 12. 11., 10:31

Az előző szezonban bronzérmes Gyuricza János vezette KFC ifistái az őszi zárásra a nyolcadik helynél minden bizonnyal jobbat reméltek, de játékoskeretük legjobbjait a felnőttekhez kellett delegálniuk az ősz csatározásai során, így esélyük sem maradt a fiúknak a dobogóra.

A bajnokságra hangolódásról, az ősz történéseiről mesterüket, Gyuricza edzőt faggattuk, arra kérve, elemezze és értékelje a 2016/2017-es bajnoki évad őszi etapját.

– A felkészülést már július 10-én, kedden megkezdtük, akkor a játékoskeretünk 24 főt számlált. A nyáron távozott tőlünk Szűcs Csaba, Fekete Péter, Rosta Richárd, Romsics Martin, Zámbó Ferenc, Csikós Dominik, Kun-Szabó Dániel. Érkeztek: a serdülő csapatunkból Busa Tamás, akinek sajnos nem sikerült felvennie az ifi gárda ritmusát és Vatai Adrián, aki beugró kapusként segített bennünket. A Méhecskék SE-től: Rőthy Szabolcs, sajnos ő nem sokáig maradt velünk, pedig tehetséges kapusként ismertük meg. Torják Erik Benjamin, aki végül is házi gólkirályunk lett, valamint Vass Zoltán. Kecskemétről érkezett Vimpek Balázs, ám ő végül a felnőttekhez került. Paksról tértek haza: Rábóczki Richárd és Thiesz Dávid, Bátyáról pedig Sáfrán Máté igazolt a KFC ifihez.


Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Sajnos, mint a legtöbb nyári felkészülés ez is igen kaotikusra sikeredett, amelyet jól jelzett, hogy az edzőmeccseinken sem tudtunk már a legideálisabb összetételben szerepelni. Az ősz kezdetére aztán a felnőtt keretnél megkezdődött az a sérüléshullám, amely rányomta a bélyegét az egész őszi szezonunkra. Fel kellett tölteni a gyengének titulált ifi gárdából a felnőtt csapatot edzésekre és mérkőzésekre egyaránt. Igaz, ők még nem voltak igazán érettek a „megyeegyre”, de szükség volt rájuk, mert a felnőtt gárdánk szép lassan szó szerint elfogyott. Így felkerült Zorván Marcell, Böjtös Áron, Torják Erik, sőt Katona Dávid is, de ha kellett, edzéseken még mások is. Sajnos, ők a bajnokikon csak alkalomszerűen kerülhettek vissza hozzánk. Kiesésük azt is megmutatta, hogy akik maradtak, azok nem tudták úgy vállukon vinni a csapatot, mint az alapemberek.

Az előző évadban a védekezésünk volt a fő erősségünk, amely az idei szezonra szintén köddé vált. Ugyanis 23 gólt kaptunk a rúgott 19-el szemben, ami negatív gólkülönbséget jelent, amely még sohasem fordult elő velem edzősségem alatt a KFC ifinél.

Hazai pályán még lehangolóbb volt a teljesítményünk: 6 meccsből 2 győzelem és 4 vereség 8–13-as gólkülönbséggel. Talán ilyen is régen volt már Kalocsán a mindenkori ifi életében. Idegenben: 3 győzelem, 2 döntetlen, 2 verség volt a mérleg 11–10-es gólkülönbséggel.

8. Kalocsai FC   13   5   2   6   19–23   17

Házi gólkirályunk Torják Erik lett 10 találatával.

Sajnos a fentebb már taglalt „ifi keret megbontása” rettentően kihatott a csapat őszi teljesítményére, mi több a játékosok hozzáállására. A keretünkből ugyanis azok kerültek fel a felnőttekhez, akik rendszeres edzésre járók voltak, és ezért a többieket is ösztönözték a hétköznapokon és a meccseken. Mivel már nem nálunk voltak, így a barátok is elmaradoztak az edzésekről, majd ezzel együtt szép lassan jött az eredménytelenség is, amely még inkább szétzilálta közösségünket. A szezon végére már odajutottunk, hogy páran lézengtek csak edzéseken, talán azért is, mert úgy gondolták, hogy akkor a meccsen sem számítanak majd rájuk.

Mindezt edzőként csak igen nehezen viseltem el, hiszen az előző öt év során ezt a nihilt még sohasem tapasztaltam meg. Továbbra is vallom, hogy egy bajnoki meccsre a dolgos hétköznapokon, az edzéseken kell felkészülni, ott kell megszerezni mindazt – erőnlét, labdabiztonság, taktikai repertoár –, amelyet aztán a vasárnapokon ki-ki egyéniségének megfelelően további tartalommal tölthet meg – fejezte be csapatával kapcsolatos gondolatait Gyuricza János, ifistáink szakvezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.
2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés