2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Bronzba öntött bajnokság: Kalocsai FC – Kiskunmajsa FC 4–1

Tamás Ferenc  |  2015. 06. 08., 06:58

A KFC végül is teljesítve év eleji célkitűzését, át tudta lépni önmaga árnyékát, és éppen tíz évi „helybenjárás” után ismét felállhatott a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság dobogójának harmadik fokára. Csak úgy, mint ifjúsági csapatunk.

Egészen az utolsó bajnoki fordulóig vártunk erre az örömünnepre, ugyanis a Bácsalmás végig ádáz harcot vívott a bronzérmes helyezésért a Márton-alakulattal, és csak a június 6-i, befejező játéknap döntött a végső harmadik hely sorsáról.

Az első játékrészben még tartani tudta csapatunkkal a lépést a mezőny második feléhez tartozó „Majsa” (1–1), ám a második félidőben már olyan presszió alatt tartották a mieink a vendégeket, ahol csak idő kérdése volt, hogy összeroppanjanak. Szebbnél szebb gólokat szereztek a Márton-tanítványok – Kohány Gabi, Vuits Viktor, de különösen a fiatal Kun-Szabó találata marad majd emlékezetes, amely Európa bármely futballarénájában eladható lett volna, amikor tért ölelő, banán ívű labdája úgy landolt a hosszú felsőben, mint madár a fészkébe (4–1).

Képgaléria megtekintése (67 db kép)
Az ifisták a mérkőzés szünetében vették át a bronzérmeket
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KaloHírek

A lefújáskor aztán hívta és várta bronzérmes csapatát a B-közép, zengett a „Szép volt fiúk!”, örömittasan ünnepelte egymást csapat, és mindig hálás törzsközönsége a közösen kitűzött cél elérése után. A bronzérmeket és a kupát az MLSZ Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága nevében dr. Magó Jenő, valamint dr. Bálint József polgármester és Borbély Gábor elnök adta át a csapatnak. 

Képgaléria megtekintése (67 db kép)
Dr. Bálint József polgármester is gratulált a csapatnak
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KaloHírek

Még, 2013. február 8-án, Borbély Gábor elnöki székfoglalójában többek között azt is célul tűzte ki a KFC nagy családja elé, hogy közös összefogással három év alatt egy osztállyal feljebb játsszon az együttes. Nos, ez a terv a 2015/2016-os bajnoki évadra akár meg is valósulhat, főleg akkor, ha együtt tudják tartani ezt az egymásért küzdeni tudó, remek baráti közösséget, akik egyre jobban megismerve egymást, egyre ütőlépesebb csapatjátékra képesek fejlődésük során.

Képgaléria megtekintése (67 db kép)
A 2014/2015-ös bajnokság bronzérmesei
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KaloHírek

MESTERMÉRLEG:
Márton Zsolt edző:
– A nyáron, amikor átvettem a csapatot, akkor Borbély Gábor elnök úrral azt beszéltük meg, hogy támadó futballt fogunk majd játszani, és mindenféleképpen a dobogót célozzuk meg. Nagyon nagy nehézségek árán, de a csapat maximálisan kihozta magából mindazt, ami céljaink megvalósításához kellett. Ma, itt bebiztosítottuk bronzérmes helyünket, amihez gratulálok játékosaimnak, és remélem, hogy jövőre ugyanezzel a gárdával tudunk majd csatába indulni és még egyet előre lépni.

Képgaléria megtekintése (67 db kép)
A felhőtlen öröm pillanatai
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KaloHírek

KFC – Kiskunmajsa 4–1 (1–1)
200 néző, vezette: Tóth Cs.
Kalocsa: Varga – Sára, Réczi (Szalontai), Nasz (Pandúr), Jánosi – Vuits V., Kohány B., Farkas T. (Facskó), Márkus (Pécsi) – Kárpi (Kun-Szabó), Kohány G.
Edző: Márton Zsolt.
Gólszerzők: Farkas T., Kohány G., Vuits V., Kun-Szabó D.

Ifjúsági eredmény: 3–1 a Kalocsa javára.
Gólszerzők: Zorván Sz. 3.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!