2022. 06. 30. csütörtök
Pál
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Büntetőkkel büntettünk – A szurkolók szerint Rabi spori vitte a prímet a pályán

Tamás Ferenc  |  2018. 08. 17., 17:45

Augusztus 15-én, szerdán rendezték a Magyar Kupa Bács megyei második fordulóját, ahol a győztesek jutalma nem kevesebb volt, minthogy már egy mérkőzésre legyenek az országos táblára kerüléstől. A Kohány Balázs edzette mieink azt a Kiskőröst fogadták, amely az első körben az otthonában mindenkire veszélyes Géderlak ellen büntetőkkel harcolta ki a továbbjutást.

Kohány edző a bajnoki rajton 4–1-re győztes kezdőcsapatát öt (!) helyen is megváltoztatta – Follárdt, Kollár, Nasz, Dostyicza, Rábóczki – igaz, köztük olyanok is voltak, akiknek sérülésük miatt kellett kihagyniuk a Kőrös elleni összecsapást.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Aki ott volt, az láthatta, hogy csapatunk akarásával, hozzáállásával, motiváltságával ezúttal sem volt baj, igaz ebben a szerkezetben még sohasem játszottak, ám ennek ellenére a negyedóra végén már nálunk volt az előny.

Egy megugrásunk után Vuits Viktor pörgette meg az ellenfél bal oldali védelmét, középre adott labdáját pedig Mátyás Dani küldte be a hosszúba (1–0).

A gólunk után azért a félóra végéig zömében a kalocsai térfélen pattogott a labda, amit a vendégszögletek száma is jól jelzett. Mindezen szurkolói érzetből Mátyás Danika bombakapufája ébresztett bennünket, amikor a 36. percben mintegy 22 méterről elemi erővel, bődületes felső kapufát lőtt. Igaz, ő már addig is rendkívül improvizatív játékot produkált – indulócseleivel, megugrásaival kivívta a nézők elismerését.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A fordulás után a 62. percben aztán szinte a semmiből egyenlítettek a vendégek. Egy rövid hazaadásunk zavarba hozta hálóőrünket – a hetek óta magabiztosan védő Hegedűs Mátét, ő pedig felszabadító rúgásával telibe találta a berobbanó Bányait, aki három méterről a kapunkba vágta a lepattanót (1–1).

Ezt követően aztán

Rabi sporttárs ítéletei még inkább kiütötték a „B-közép” biztosítékát,

pláne amikor a vendégek kapusa a mezőnyben kilépő Mátyás Danit, mint tekegolyó a kuglibabát a tizenhatoson kívülre futva letarolta. A kőrösi portásnak volt már egy sárgája, lehet, hogy Rabi ennek tükrében mérlegelt és intett nagyvonalúan továbbot…

Képgaléria megtekintése (22 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A kupaszabályok értelmében az 1–1-es végeredmény után rögtön büntetők következtek. Kalocsai részről Kollár, Pandúr, Follárdt is betalált, míg az ellenfél egy gólja mellett kétszer is kapufázott,

Hegedűs kapusunk pedig mint az utóbbi időben immár az ötödik (!) alkalommal, ezúttal is tizenegyest hárított.

KFC – Kiskőrös LC 1–1 (1–0)
100 néző, vezette: Rabi Zs.
Kalocsa: Hegedűs – Busa, Szabó, Pintér, Zorván – Bányai, Vörös A., (Kollár), Melcher, Márkus (Follárdt) – Mátyás, Vuits V. (Pandúr).
Edző: Kohány Balázs.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK