2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Dostyicza Dani dugóival döntetlen

Tamás Ferenc  |  2021. 01. 12., 14:26

Reményt keltő döntetlennel kezdtük a tavaszi folytatás első tesztmérkőzését, ráadásul semleges pályán, Soltvadkerten remiztünk örök presztízs-ellenfelünkkel a Kiskunfélegyházával. Igaz, az egyre karakteresebb arculatot mutató KFC már az ősz során is 3–0-ra győzte le korábbi mumusát Kalocsán, ezért a január 9-i, vadkerti döntetlen talán már papírforma eredmény.

Talán még soha ilyen korán nem népesültek be az öltözők az őszi szezon után (már december utolsó napjaiban edzésébe állt a csapat – A szerk.), ismét előkerültek a stoplis csukák és igazán rövidre sikeredett téli álmukból a labdák is. Köszönhető volt mindez a járványhelyzet miatt megcsonkított őszi etapnak, a sorozatos halasztásoknak. Így, már az óévben elindult az „erőltetett menet”, a zuhanyhíradó szerint pedig egy sikerre igazán éhes Kalocsa várja majd a tavaszi folytatást.

Mint Kohány edzőtől megtudtuk, elégedettsége mellett talán csak azon bosszankodott a csapat első edzőmeccse után, hogy amíg a félegyháziak a még nem létező helyzeteiket is kihasználták, addig a Kalocsa a találkozó során a góljain kívül legalább öt százszázalékos ziccert szalasztott el. De azért mindent összevetve nem volt elégedetlen csapatával, hiszen az erőnlétre nem lehetett panasza, sőt dicsérte a fiúk odaadó igyekezetét is.

Legalábbis ami az adott góljaink számát illeti, egy teljesen más felfogásban játszó Kalocsa jött ki a második félidőre a pályára. Offenzívebb lett a csapatjátékunk, ami Dostyicza Dani három remek találatában csúcsosodott ki. A lefújásra csak az egyenlítés sikerült, amely talán nem is rossz eredmény egy sokszoros megyebajnok Félegyháza ellen semleges pályán. Ősszel régen várt 3–0-ra győztük le őket Kalocsán, az pedig a szép tavasz koronája lehetne, ha ismételten feltűzhetnénk az övünkre a skalpjukat egy félegyházi győzelem után.

A folytatásban pörög majd tovább az edzőmeccsek fogaskereke, hiszen a következő szombaton Sükösdre, január 23-án, szombaton pedig Dunaújvárosba látogatunk, ahol a bajnokságra törő Bölcske együttese vár majd ránk.

MESTERMÉRLEG:
Kohány Balázs edző: – Nagyon jó meccset játszottunk a megyei mezőny egyik élcsapatával. A mérkőzés összképe alapján úgy érzem rászolgáltunk a pontszerzésre, igaz számtalan helyzetet is sikerült elpuskáznunk. Sokkal többet kaptam vissza a csapattól, mint amit az első előkészületi találkozónk alapján reméltem. Ugyan ellenfelünk háromszor is vezetett a meccs során, ám a kialakított ziccereink sokaságát sajnos sikerült kihagynunk. Az is meglepett, hogy a kilencven perc során az is kiderült, hogy meglepően jól játszottuk végig a mérkőzést. Igaz, ezúttal Tóth Levi, Lakatos-Lengyel Marci, Follárdt Zolkó, Vuits Attila és Pandúr Tamás sem állhatott a csapat rendelkezésére, ami további reményekre jogosíthat bennünket, hogy erős játékoskerettel várhatjuk majd a Kalocsai FC remélhetőleg dicsőséges tavaszi hadjáratát.


Kalocsai FC – Kiskunfélegyházi HTK 3–3 (0–2)
Zárt kapuk mögött, vezette: Kiss L.
Kalocsa: Vatai – Rideg, Knap, Szabó V., Rábóczki – Nasz, Kohány B. – Matos M., Dostyicza, Nébl – Farkas Z.
Csere: Varga, Mátyás, Sümegi, Salacz, Török M., Kiss D.
Játékos-edző: Kohány Balázs.
Gólszerző: Szabó Dávid (0–1) a 18., Huszka Milán (0–2) a 31., Dostyicza Dániel (1–2) a 66., Nagy Dániel (1–3) a 75., Dostyicza Dániel (2–3) a 82., Dostyicza Dániel (3–3) a 85. percben.

Folytatás január 16-án, szombaton Sükösdön,

ahol ugyancsak műfüvön játszik majd a Kohány legénység a hazai alakulattal.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021-12-02 09:50:27
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés