2023. 09. 25. hétfő
Eufrozina, Kende
: 390 Ft   : 367 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Elindult a tavaszi meccsdömping

Tamás Ferenc  |  2016. 02. 02., 09:53

Január 30-án, szombaton 14 órakor a Kalocsa– Dusnok előkészületi találkozón indult útjára a pettyes, amellyel megkezdte csapatunk ráhangolódását a tavaszi hadjáratára. A Márton Zsolt vezette együttesünk azzal a nem titkolt céllal vág neki a bajnokság második etapjának, hogy megtartsa dobogós helyét a megyei labdarúgó-bajnokság tizenhat csapatos csoportjában.

Ideális labdarúgóidőben, de az utóbbi napok enyhülése miatt felengedett, mély talajú játéktéren feszült egymásnak a szparingtalálkozón a két csapat, ahol a Márton-tanítványok azonnal

az agresszív, letámadásos focit vetették be a vendégek ellen.

Az edző pillanatig sem engedte a kényelmes lötyögést fiainak, űzte és hajtotta őket, presszió alatt tartva ezzel az ellenfelet.
Mindez a 18. percre góllá érett, amikor a vendégek tizenhatosa előterében Dostyicza lecsapott egy lecsorgó labdára és a lábak erdejében kilőtte a hosszú alsó sarkot (1–0).

Képgaléria megtekintése (37 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A második játékrész elején rögtön góllal nyitott a KFC. Vuits Viktort a dusnoki kapu előterében elkaszálták, Farkas spori így a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest pedig csapatunk ítéletvégrehajtója Kohány Gábor könyörtelenül bevarrta (2–0).

Márton edző aztán szép sorjában hét helyen is megváltoztatta kezdő tizenegye hadrendjét, lehetőséget adva ezzel a feltörekvő fiataloknak.

A meccs finisére aztán a fiatalok is összehoztak egy gólt,

amikor a 85. percben Kun-Szabó és Csikós zilálta szét a dusnoki védelmet, majd utóbbi az ötösről a hálóba passzolta a pettyest (3–0).

És még nem volt vége! Teátrális bedobásunk után a kipattanót Vuits Attila még „visszamérte” az ötösre, Kun-Szabó pedig négy védő gyűrűjében elegánsan levette a labdát, majd a tehetetlen kapus mellett a ketrecbe gurított (4–0).

Képgaléria megtekintése (37 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

MESTERMÉRLEG:
Márton Zsolt edző:
– Az első edzőmérkőzésünk volt, és mint kiderült, igen jól szolgálta a felkészülésünk ezen részét, ugyanis egy mély talajú pályán máris fel tudtuk mérni, hogy hol is tartunk. Mint láthatták törzsszurkolóink is, egy nagyon jó iramú meccset tudtunk játszani, ahol remélem elfáradtak a srácok, tehát erre szokás volt mondani, a foglalkozás elérte célját. Mindenki játéklehetőséghez jutott és szerencsére senki sem sérült meg az ideálisnak egyáltalán nem mondható pályán.

Sáfrán Ferenc, a Dusnok edzője: – Második előkészületi találkozónkat játszottuk, ahonnét Simonits „Stefi” és Kristály Jani azért nagyon hiányzott csapatunkból, velük egységesebbek lehettünk volna. No meg ha helyzeteinkkel jobban sáfárkodunk, akkor szerényebb lett volna a különbség is, mivel az utolsó öt percben azt hihették a srácok, hogy már talán vége a meccsnek, mert akkor kaptuk a két elkerülhető gólt.

KFC – Dusnok KSE 4–0 (1–0)
50 néző, vezette: Farkas G.
Kalocsa: VargaPintér, Vuits A., Szabó, NaszFollárdt, Kohány B., Dostyicza, Kollár – Vuits V., Kohány G. Csere: Péter, Zorván Sz., Csikós, Szűcs, Kun-Szabó, Facskó, Vass.
Edző: Márton Zsolt.

Dusnok: TóthKovács, Csobolya, Mihalik I. Kristály D., Báló, Bolvári D., Jagicza T., RónaiBolvári Z., Eleki. Csere: Mirza, Jagicza J.
Edző: Sáfrán Ferenc.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-23 13:28:06
Szombati Ferenc muzsikája mellett, a Mezei Virágok Népdalkör előadását láthatják az érdeklődők, egy finom ebéd és más műsorok mellett!
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 25., 17:54
A tűz felügyelet nélkül nem hagyható, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról. Még >>>
2023. 09. 25., 10:50
Csendháborítás miatt igyekezett a helyszínre a rendőr, de ott váratlan helyzettel szembesült. Azonnal cselekedett. Még >>>
2023. 09. 25., 10:21
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK