2021. 10. 19. kedd
Nándor
: 360 Ft   : 309 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Gólzáporral kezdte a tesztmeccseit a Kalocsa

Gólzáporral kezdte a tesztmeccseit a Kalocsa
2020. 07. 18., 10:51

Július 10-én, pénteken lejátszotta első előkészületi találkozóját a KFC megyei első osztályban szereplő gárdája. Ellenfele a testvércsapat Méhecskék SE Kalocsa „megyehármas” együttese volt.

Aki kilátogatott a városi sportcentrum remekül előkészített „nagyműhelyébe” az megtapasztalhatta, hogy a gyepszőnyeg régi dicsőségének fényében pompázott, ami a karbantartók munkájának és Esőisten áldásának volt betudható. Ami ennél is nagyobb örömet szerezhetett csapatnak, vezetőnek és szurkolónak egyaránt, az elsősorban az lehetett, hogy újonnan érkező játékosokat is felfedezhettünk a csapat első előkészületi találkozóján.

Nagy fogásnak számít majd, ha Knap Tamást a KFC védelmének tengelyében láthatjuk az őszi szezon csatározásai során, akiről tudni kell, hogy bajai nevelés, majd az Újpest II. játékosa is volt, ám az utóbbi két évben a Bácsalmás csapatát erősítette. A 23 éves tehetséges védő többek között a megyei felnőtt amatőr válogatottban is szerepelt, ahol bizonyára felfigyelt rá Kohány Balázs edző is. Ám, hozzánk igazolása egyben az újonnan választott KFC elnökség első igazi sikere is.

A másik új arc a Tolna VFC-ből érkező Sümegi Balázs volt, aki lendületes elfutásaival máris elnyerte törzsszurkolóink szimpátiáját.
A hírek szerint a szintén 25 éves Rideg László is a Kalocsába tart a Homokmégy SE együtteséből, igaz ő még ezúttal hiányzott a táncból.
De legalább ilyen erősítésnek számít, hogy a csapat edzője, Kohány Balázs visszaigazol Géderlakról, és az ősztől már játékos-edzői minőségben, a játéktérről vezényli majd csapatát.

Új igazolásaink: Knap Tamás (balra) és Sümegi Tamás
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


No, de nézzük a szparingtalálkozó történéseit!
7.p.:
remek háromszögelések után egy meredek kiugratást követően Tóth Levi a kifutó kapus zoknija mellett a kapuba jutatta a labdát (1–0).
14.p.: ismét formás, megkomponált támadás végén, ezúttal a hozzánk próbajátékra érkező Sümegi Balázs volt eredményes (2–0).
35.p.: gyönyörűen felépített támadás futott végig a pályán, amelynek végén centerünk, Follárdt Zolkó tette fel a pontot az i-re (3–0). Rá pár percre, Follárdt már második találatát jegyezhette (4–0). A félidő utolsó perceiben szögletet harcolt ki a KFC. Farkas Zalán sarokrúgását a környezetéből toronydaruként kiemelkedő Tóth Levente fejelte a léc alá (5–0).

A második játékrész Matos Martin szólóval kezdődött, majd cselsorozata végén a hosszú alsóba küldte a labdát (6–0). Aztán a hetedik vágányra már Farkas Zalán küldte a KFC szerelvényét, amikor az ellenfél kapujába fejelte a labdát (7–0). Nyolcadik találatunkat a fiatal Balogh Tomi jegyezte, aki okos gólt ért el (8–0).

Kalocsai FC – Méhecskék SE 8–0 (5–0)
KFC:
Vatai A. – Matos M., Knap T., Nasz B., Rábóczki R. – Tóth L., Lakatos-Lengyel M. – Sümegi B., Dostyicza D., Farkas Z. – Follárdt Z. Cserék: Matos B., Balogh T., Pandúr T., Farkas Sz., Kohány B. Játékos-edző: Kohány Balázs.
Méhecskék SE: Kis M. – Csesznók A., Matos T., Perity Á., Vén T. – Kovács M., Fábián M., Böjtös Á., Vinkó B. – Katus R., Fehérvári T. Cserék: Jakab J., Sebők F., Csóti T., Fekete J., Kovács M. Edző: Gyuricza János.

MESTERMÉRLEG:

Kohány Balázs edző:
– Jó célt szolgált ez az edzőmérkőzés, örülök neki, hogy mindenki egészséges önbizalommal vetette bele magát a küzdelembe. Igazából ez is volt a célja ennek a ráhangoló meccsnek, hogy a felkészülésünk első hete után mindenki megkapja a kellő „önbizalomfröccsöt”. Örülök annak is, hogy az érkező újak meggyőztek mindannyiunkat, hogy valóban erősítést jelentenek majd az új bajnokság során, ha mellettünk döntenek a folytatást illetően.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 19., 20:45
Ezeket a zsákokat nem a jóságos nagyszakállú töltötte meg ajándékokkal, hanem a "Te szedd!" akció vidám önkéntesei a széthajigált szeméttel, mégpedig két kalocsai helyszínen, a Csajdán és a Móra Ferenc utcai kerékpárút mentén. Még >>>
2021. 10. 19., 18:19
Október 23-án, szombaton - az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének, valamint a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltásának napján – , a piac zárva lesz. Még >>>
2021. 10. 19., 10:21
Az e-sportoló az új focista? Még >>>
2021. 10. 19., 10:16
Készíts a csipkebogyóból akár teát, akár lekvárt, mindkettő tele van vitaminokkal! Még >>>
2021. 10. 19., 09:44
Szerdán jön a következő emelés: a benzin 5, a gázolaj 7 forinttal drágul. Még >>>
2021. 10. 18., 14:50
2021.október 23.-án 18:00 órától a KEVE (Kalocsai Evezős és Vízisport Egyesület) rendhagyó módon evezős bált rendez a kalocsai evezés (rowing) 40. évfordulója alkalmából. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés