2017. 10. 18. szerda
Lukács
: 308 Ft   : 262 Ft Benzin: 363 Ft/l   Dízel: 352 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai FC: Kapitány! Ó kapitányom! – Hallgattassék meg a másik fél is

Tamás Ferenc  |  2017. 08. 03., 21:03

Kohány Gábor, a Kalocsai Futball Club gólerős csapatkapitánya hét bajnoki évad után elhagyta az egyesületet és testvérével, Balázzsal Géderlakra igazolt a „megyekettőbe” idén nyáron felkerülő alakulathoz.

Óhatatlanul adódik a kérdés: ennyi év után, ráadásul a csapat kapitányaként miért pont most váltottál, miért hagytad el a KFC-t?

– Egy váltáskor – amire őszintén mondom nem készültem, talán inkább kényszerültem – az ember mindig mérleget von. Mit tettem le az asztalra, mit értünk el közösen a csapattal, merre tart a közösség, lesznek-e új célok, mit hozhat a jövő…

Végre már a törzsszurkolók is félig élesben láthatták csapatukat az idei nyári első előkészületi találkozójuk során, ahol a KFC a „megyehármas” szomszédvár Bátya együttesével találkozott.
bővebben ...

Örülök, hogy a KFC csapatánál tölthettem el ezt a 2011. januárjától datálható szép és eredményes időszakot. Kétszer lehettem a klubbal Bács megyei kupagyőztes, és kétszer voltunk bronzérmesek a bajnokságban, miközben többször is meghívást kaptam a Bács megyei válogatottba is. Pályafutásom során megfordultam több egyesületnél, de bátran állíthatom, remek kis társaságnak lehettem a kapitánya, akik a pályán, az öltözőben, de a magánéletben is baráti közösséget alkottunk.
Sajnos, az utóbbi másfél évben egyre lejjebb csúszott a csapat a sorozatos sérülések és a krónikus létszámhiány miatt. Ám, valahogy magunkra hagytak bennünket a vezetőink is, hiszen ha győztünk, nem nyitották ránk az öltözőajtót, nem dicsértek, ha kikaptunk, sohasem volt fejmosás. Egyszerűen kontroll nélkül, szinte magára hagyva lebegett a csapat, nem éreztük magunk mögött a „vigyázó szemeket”, de nem szeretnék senkire sem mutogatni.


Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Mindezek mellett jött még az a bizonyos „technikai mulasztás” is a klub illetékeseinek részéről, amelyért a szövetség kilenc büntetőponttal sújtotta az egyesületet. Ezzel még inkább megroggyantunk, amely átbillent egyfajta fásultságba is. Aztán a nyáron is úgy köszöntünk el egymástól, hogy a levegőben ott volt egyfajta bizonytalanság – hozzánk is eljutott az a vezetői vélemény, hogy felállnak, és nem folytatják, mindez a játékosok fejében is zavarokat szült.
Mindenki láthatta azt is, hogy talán meg sem kísérelték a csapat megerősítését, tehát látszott, hogy nem várható érdemi változás. Az is több mint elgondolkodtató, hogy velünk együtt összesen hét játékos köszönt el a klubtól. Tudjuk, nehéz helyzetbe került az egyesület – amely bizonyára a vezetőség és a játékosok meg nem értésének következménye volt, a folytatás pedig a túlélésről fog szólni, de hogy hét ember egyszerre távozott, az sem lehet a véletlen műve.


Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Személy szerint sok hezitálás után, csak nagyon nehezen döntöttem. Az előző szezonhoz képest semmi plusz igénnyel, kéréssel vagy követeléssel sem álltam elő, de a klub azt nem kívánta vagy nem tudta biztosítani. A nyár folyamán sok csapat megkeresett, többen is szívesen láttak volna a soraikban, de végül is a géderiek feljutó csapatának invitálására mondtam igent. Aki jól ismer, az tudja, hogy a kalocsai foci az életem fontos része volt, ezért a folytatásra sok sikert kívánok egykori klubomnak, ahol hét felejthetetlen évet tölthettem el.

Kohány Gábor a Kalocsán eltöltött hét évadja során bajnoki és kupameccseken 135 alkalommal köszönt be a mindenkori ellenfeleknek, 


amellyel az utóbbi évtizedek legeredményesebb kalocsai labdarúgója volt.

2010/2011 – 20 gól
2011/2012 – 23 gól
2012/2013 – 21 gól
2013/2014 – 15 gól
2014/2015 – 21 gól
2015/2016 – 21 gól
2016/2017 – 14 gól

Kapitány! Ó kaptányom!

A legendás B-közép már nem érted szól,
Hajód itt nálunk révbe ért, nincs több gól, nincs több ölelés,
Sereged már nem követ, ha rohamra indul majd tizenegy KFC legény…

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 10. 16., 20:40
Bár ezt az egyszerű „lebirkázást” a juhtenyésztők valószínűleg kikérnék maguknak, pláne ezen OMÉK-nagydíjjelölt tenyészjuhoknak az esetében. Izguljunk együtt Tóth Danival, hogy az uszódi juhtenyésztő, Holló Mátyás jószágai – akik felkészítésének utolsó nagyon izgalmasra sikerült pillanatait is nyomon követhetjük – hogyan szerepeltek az ország egyik legrangosabb, és legrégebbi mezőgazdasági seregszemléjén! Kövessük végig Danival és a #DOKU harmadik epizódjával együtt az utat a hanyatt eséstől (szó szerint) a döntőig. Nézzük meg együtt, ott mi történt!
2017. 09. 27., 19:08
Itt az új Patron! Falunap, pályaavató focimeccs. Az első helyzet kimarad. Hogyan lehetett volna gól? Egyszerű. Megjön az univerzális ember. Az ellenfél elesik baráti tűzben. Süsü is belendül. Pedig már előző nap is lendületben volt! Tóth Dani legújabb videójából nem utolsó sorban az is kiderül, hogy honnan ered a bizonyára legismertebben csengő nevű dunapataji kőműves legendája, hogyan lehetett volna gól az első kimaradt helyzet, és egyáltalán, mi az összefüggés a patron és egy falunapi focimeccs közt.
2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017. 10. 16., 16:57
Filvig Géza és egy barátja, párttársa, Farkas Péter nem bírta tovább nézni az üveghegyet, amely a Diego melletti szelektív konténer környékét lepte el. Kezükbe vették a dolgot, meg a hulladéküveget, és azokat a szeméttelepre szállították, egyben azt is demonstrálva, hogy nem ördöngösség. Ami nem megy, ne erőltessük, de legalább figyeljünk oda jobban, főleg, ha van rá apparátus – sürgeti Filvig, aki a problémát már testület előtt is fölvetette, nem is egyedül.
2017. 10. 16., 18:38
A télre való felkészülésről tanácskozott a Helyi Védelmi Bizottság a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán megtartott ülésén, amelyen a védelmi igazgatásban résztvevők, a polgármesterek, a katasztrófavédelem, a rendőrség, a vízügyi igazgatóság, a gáz- és áramszolgáltató, a közútkezelő vezető beosztású képviselői voltak jelen.
2017-10-17 19:22:48
Október 17-én 45 éves lett az 1972-ben született Marshall Mathers, vagyis Eminem, aki már több mint húsz éve van a pályán. Díjakat nyert, filmekben szerepelt, és bár évek óta nem jelent meg új albuma, folyamatosan turnézik. Hogyan jutott el az egyedülálló anya által nevelt srác egy apró kis házból odáig, hogy világsztár és Oscar-díjas rapper legyen?

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 10. 17., 15:08
2 alkalom, a legfontosabb tudnivalókról minden leendő anyukának. Itt az összes felmerülő kérdésre választ kaphatsz. Még >>>
2017. 10. 17., 12:18
Aki ma délután akarta kézbe venni a Kalocsai Járási Hivatal Kormányablakában intézendő ügyeit, kénytelen lesz elhalasztani ezt a programot. Még >>>
2017. 10. 17., 11:00
Múlt szombati bemutatkozó rendezvényük után újra hallatott magáról a Momentum kalocsai szervezete, akik a párt országos plakátátragasztó-kampányához csatlakoztak ezzel a megmozdulásukkal. Még >>>
2017. 10. 16., 17:14
Folyamatosan várja az önéletrajzokat az Emika. Is. Még >>>
2017. 10. 15., 19:55
A „dead bedroom”, vagyis a „halott hálószobák” jelenség kapcsán olyan párokról beszélünk, akik együtt élnek ugyan, de a kapcsolatukból eltűnik, vagy eltűnt a szexuális élet. Miért és hova tűnik el a vágy? - erre keresi a választ e cikk. Még >>>
2017. 10. 14., 14:15
A helyi színházban december 9-én este hétkor lesz a Kalocsai Thália Társulat következő premierje. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-10-05 08:44:57
 2 Több idő marad a játszóterek felújítására: https://www.youtube.com/watch?v=xOMdO0HWlks

Botka László miniszterelnök-jelölt hétvégi lemondása után Angeli Gabriella is visszaadta az MSZP felkérését a jövő évi választásokon országgyűlési képviselőjelöltként történő megmérettetésre – erről szóló sajtónyilatkozatát ma délután küldte meg portálunknak.

 MrSmith
 2017-10-10 11:24:18
 5 Botka fabotkat sem ert es el is tunt,

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Pár nappal a Spanyol Légierő Eurofighter Typhoon katasztrófája után újabb repülőgép zuhant le Spanyolországban, a Madrid közeli Torrejon de Ardoz légibázis mellett, ezúttal egy F/A-18 Hornet.
Látványos bemutatókkal színesített családi napot szervezett a dolgozói és családtagjaik részére október 14-én az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis.
Kanada hivatalosan is kifejezte érdeklődését az ausztrál F/A-18A/B Hornetek iránt. A kanadai Királyi Légierő CF-18-ainak ideiglenes pótlására kiváló lehetőséget nyújtanának az ausztrálok használt vadászbombázói.
Mint ahogy arról a közelmúltban már lapunkon is beszámoltunk, megérkezett Szerbiába az a hat MiG-29-es, melyeket Oroszországtól kap déli szomszédunk. Mutatjuk az első fotókat.