2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Keceli öröm, kalocsai bánat

Keceli öröm, kalocsai bánat
Tamás Ferenc  |  2023. 03. 14., 17:10

Március 12-én, vasárnap a tavaszi szezon második játéknapján azt a Kecelt fogadta csapatunk a vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában, amelytől az ősszel 2-0-s fájó vereséget szenvedtünk borvárosi otthonában.

Talán ezért is érezték úgy a fiúk egy 1-1-es, hartai idegenbeli nyitány után, hogy visszavágnak a „legyeseknek” az őszi fiaskóért, no meg az új névadó szponzor, az „Anda” is inspirálhatta igyekezetüket. Tehát a feladat kihívása adott volt részükre, de azért bizonyára a törzsszurkolók szeretetéért is játszottak, akik már nagyon várták a csapat konszolidált őszi szereplése után a tavaszi, hazai bemutatkozást.

A találkozó során aztán kiderült, hogy bár jól kezdtünk – mindjárt az elején egy remek kiugratás végén Farkas Zalán lőhetett volna gólt, ám a kifutó kapus zoknija mellett nem tudta elgurítani a labdát, így oda lett a lehetőség. Majd a 17. percben büntetőhöz jutottak a mieink, ám Farkas Zalán ezt is a vetődő kapusba lőtte.

A vendégek mindezektől szó szerint magukhoz tértek, mert átvették a játék irányítását, amely labdajáratásban és a háromszögelések számában is megmutatkozott. Sőt, a szélvészgyors Gavula-Rechte-Mikula Levente révén gólt értek el, amikor a keceli támadó lefordult védőjéről, majd Varga Sanyi mellett a hosszú alsóba lőtte a labdát (0-1). Ezt követően is az összjátékban felépítettebb és pontosabb vendégek uralták a pályát, és talán lélektanilag a legrosszabbkor – a féldiő lefújásának a percében- igaz, lesgyanús szituációból, de Patai Gergő a kecelieknek szerzett újabb gólt (0-2).

A fordulás után sem változott a játék képe, ugyan előbb Kohány edző lecserélte testvérbátyját, Kohány Gábort, Monori Martinra, ám a mezőnyben kioltotta egymást a két ellenfél csapat „vagdalkozó” játéka.
Aztán a második játékrész közepén egy balról érkező teátrális beívelést Rideg Laci a keceli kapuba fejelt (1-2), de az egyenlítés sajnos már elmaradt. Pedig Farkas Zalán zúgó, rövid sarkos bombája csak alig kerülte el Gerner Dani kapujának jobb felső sarkát, vagy Monori lövése elsuhant a keceli ketrec előtt keresztbe. De a kinyíló, az egyenlítését mindent bevető Kalocsa annyira kitámadott, hogy tálcán kínálta a vendégeknek a lehetőségeket. Szerencsére a keceli támadók ajtó-ablak helyzetben is hibáztak, így maradt a számunkra fájó végeredmény, amellyel a csapat visszacsúszott a tabella 10. helyére.
Ezzel a fiúk nem tudtak hazai győzelemmel adózni az új névadó szponzornak, de elmaradt az ősszel elszenvedett 2-0-s keceli vereségünk törlesztése is, mi több, szurkolóinknak sem tudtak örömet szerezni.

Képgaléria megtekintése (24 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Anda Kalocsa FC – Kecel FC 1-2 (0-2)
100 néző, vezette: Allaga Iván
Kalocsa: Varga S.-Busa D., Rideg L., Rábóczki R., Tamás L. (Vass L.)-Farkas Sz. (Nádasdi G.), Tóth L.-Matos M., Farkas Z., Bányai E. (Tapolcsányi D.) – Kohány G. (Monori M.)
Edző: Kohány Balázs
Gólszerző: Gavula-Rechte-Mikula Levente (0-1) a 21., Patai Balázs (0-2) a 45., illetve Rideg László (1-2) a 74. percben.

Folytatás március 19-én, vasárnap a határ menti Bácsalmáson,

ahol a tavasz egyik legnehezebb idegenbeli ütközete vár majd csapatunkra. Kezdés 15 órától, a délvidéki dobogóra törő gárda otthonában, amely veretlen még oroszlánbarlangjában.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.
2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2023. 03. 26., 16:15
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>
2023. 03. 26., 15:01
A konferencián hosszútávú stratégiai keretmegállapodású keretek között együttműködési megállapodást kötöttek. Még >>>
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK