2022. 09. 27. kedd
Adalbert
: 407 Ft   : 420 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Két percen múlt a siker: Kalocsai FC – Faddikor-KFC 2–2

Tamás Ferenc  |  2016. 09. 13., 16:23

Nem igazán kapta el azt a bizonyos fonalat a Kalocsa gárdája az idei bajnokság nyitánya óta a szeptember 11-i, Kiskunhalas elleni hazai mérkőzésig, hiszen két vereség mellett csupán egy-egy győzelem és döntetlen volt a mieink mérlege a négy találkozó során. Ez az eredménysor egyben 5–8-as negatív gólkülönbséggel is párosult, ami azért elgondolkodtató a csapatot sújtó sérüléshullám ellenére is.

Nos, a legutóbbi vasárnapon

az a Halas vizitált nálunk, amely eddig majdnem kétszerannyi pontot gyűjtött már, mint a KFC,

és amely csapat a meccs előtt is nyíltan hangoztatta, hogy nyerni jöttek Kalocsára. Aztán a kilencven perc során kiderült, hogy akár fejre is állhatott volna a bajnokaspiráns, hiszen a vége előtt két perccel, Kohány Gabi két remek találatának köszönhetően még a mieink álltak nyerésre. Igaz, a meccs első félórája alapján pedig a halasi szakvezető bizonyára bánta, hogy már az első húsz percben miért nem rendezte le csapata a három pont sorsát, miért nem kényszerítették fiai térdre az ekkor még csak a védekezésre összpontosító, presszió alatt tartott Kalocsát. Ugyanis

a vendégek olyan nyomás alatt tartották a hazai kapu előterét,

amelyet a kiharcolt szögleteik és a tizenhatosunkat „körbe rugdaló” szabadrúgásaik is alátámasztottak. Aztán a félóra vége felé – amikor kijött a zárt védekezésből a KFC –, rögtön gólt értek el a fellazuló védelmünk ellen, ám szerencsére hét-nyolc percre rá,

Kohány Gábor egy csak rá jellemző lefordulás és alsó sarkos bomba után egalizálta az állást (1–1).

A második játékrészben a vendégek veszítettek a lendületükből és az elszántságukból, de az is igaz, hogy egyre tudatosabban felépített akciókat vezetett a Kalocsa, miközben egyre többet pattogott a pettyes a halasi térfélen. Az 53. percben is remek támadást vezetett a Kalocsa, amikor a jobb oldalon ellépő Kiss Benedek verte meg a rá kilépőket, majd tudatosan középre lőtt labdáját a tisztán álló Kohány Gabi elegánsan a halasi ketrecbe küldte (2–1).

Képgaléria megtekintése (45 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A következő akciónknál ismét Kiss vitézkedett – most a röviden érkező Kollárnak gurított vissza, akinek lövését a kapus óriási bravúrral tenyerelte szögletre. A félidő közepén aztán jött egy veszélyes vendégszöglet is, minekután Szabó Tamás három méterről fejelte centiméterekkel mellé a labdát. Tíz perccel a vége előtt Pintér Roli jobb oldali beadászerű lövése a kapufák találkozásánál csattant, mintegy megpecsételve a rohamozó Kalocsa játékát. És amikor már hazai oldalon mindenki a megváltó bírói sípszót várta, egy középen indított ellentámadás során Gomez kibrusztolta magának a helyzetet, és a léc alá lőtte a labdát (2–2).

MESTERMÉRLEG:
Márton Zsolt edző:
– Nagyon sajnálom a csapatot, hogy nem tudtuk megszerezni a hőn áhított győzelmet, pláne úgy, hogy szűk két percen múlt ez a siker. Sajnos sérülés miatt belső védőt kellett cserélnem, de a segíteni visszatérő, korábban már visszavonult Balogh Tamás helyett is még rutintalan fiatalok léptek pályára. A hozzáállással és helyenként a játékkal, valamint azzal, hogy 0–1-ről meg tudtuk fordítani a mérkőzést, mindenképpen elégedett vagyok, és a sok hiányzónk tükrében ,nagy dolognak tartom. Köszönöm mindenkinek, aki mindebből kivette a részét, ám egyben itt üzenném mindazoknak is, akik éles kritikával, szinte ellendrukkerként beszélnek rólunk, hogy kalocsai foci igenis mindig volt és mindig lesz! Sokkal inkább szeretném, ha nem ellenünk áskálódnának, hanem ők is a csapat mellé állnának, mert ezek a srácok megérdemlik azt, hogy támogassuk őket, és mindannyian egy célért, a kalocsai labdarúgás előrelépéséért dolgozzunk. Úgy gondolom, hogy ez a csapat ezért meg is tesz mindent, hiszen ma is úgy játszottuk le a meccset, hogy két sérültünk is végig a pályán volt. Le a kalappal a srácok erőfeszítései előtt, még egyszer nagyon sajnálom őket, hogy nem tudtuk megszerezni a győzelmet.

Képgaléria megtekintése (45 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Kalocsai FC – Faddikorr-KFC 2–2 (1–1)
200 néző, vezette: Stefanovits G.
Kalocsa: Varga – Pintér, Dobler, Nádasdi (Vass), SzabóBalogh T. (Böjtös) – Kiss, Kohány B., Kollár, Follárdt – Kohány G.
Edző: Márton Zsolt.

Ifjúsági eredmény: 2–0 a vendég Kiskunhalas javára.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 09. 25., 15:17
Az elvi döntés már korábban megszületett Kalocsa víziközmű-vagyonának és az ivóvíz és szennyvíz ellátás – benne a rendszer fejlesztése és karbantartása – feladatainak az állam részére történő átadásáról. Kedden a testület zárt ülésen véglegesítette a döntést. A testületi ülés után Király Róbert képviselő tartott sajtótájékoztatót.
2022-09-23 09:23:00
Budapesti és pécsi állásbörzéken vesz részt a következő hetekben a Paks II. Zrt. – Karrierportálunkon minden fontos információt közzéteszünk, de az ilyen rendezvények a személyes találkozás lehetőségét teremtik meg, ami meghatározó lehet egy életpályára vonatkozó döntés során – fogalmazott Mittler István kommunikációs igazgató. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 09. 27., 16:15
Az 5106-os úton akadályozza a forgalmat a baleset. Még >>>
2022. 09. 27., 11:17
Ha jártatok már gyerekekkel játszótéren, a következő anya-típusokkal már biztos, hogy találkoztatok! Még >>>
2022. 09. 26., 11:26
Az eseményen gratuláltak Dr. Maráz Róbert PhD. Általános Sebészeti Osztály főorvosának „Az Európai Sebészeti Testület tagja Emlősebészet területén" címéhez. Még >>>
2022. 09. 25., 17:49
Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség hétfőtől szombatig a vasúti biztonság érdekében – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján. Még >>>
2022. 09. 25., 15:33
Pályázni lehet bármely (a) új, (b) saját feltalálói tevékenységen alapuló, (c) iparilag alkalmazható és (d) piacképes megoldást tartalmazó innovációs eredménnyel. Még >>>
2022. 09. 25., 09:27
Egy 56 éves férfi vesztette életét a balesetben. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés