2022. 09. 29. csütörtök
Mihály
: 411 Ft   : 430 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Megszerezte első győzelmét a Márton-alakulat: KFC – Kunszállás SE 3–0

Tamás Ferenc  |  2016. 08. 29., 16:53

Két kioktató, de egyben fájó vereség után – Tiszakécske 5–0, Harta 1–0 –, végre megszerezte első győzelmét a Kalocsa a bajnokság harmadik fordulójában, amely úgy kellett játékosnak, vezetőnek és szurkolónak egyaránt, mint éhezőnek az a bizonyos „falat kenyér”. A hogyan továbbot tekintve is idegnyugtatóként hatott a három bajnoki pont begyűjtése, amely bizonyára visszaadta a srácok hitét, egyben a csapat önbecsülését is, és ez mindennél fontosabb lehet a gárda őszi hadjárata során.

Három kulcsjátékosa – Vuits testvérpár, Dostyicza – nélkül futott ki a kezdéshez a kalocsai tizenegy, amely tény talán megacélozta a többiek elszántságát is, mert tudták, hogy értük is hajtani kell majd az első győzelem megszerzéséért.

Sajnos gyér érdeklődés mellett, mintegy száz néző jelenlétében indult a játék,

ahol már az első percek erőfelmérő próbálkozásai után látni lehetett, hogy egy kellemes ellenféllel szemben gyűjthetjük be a pontokat ezen a vasárnap délutánon.

Képgaléria megtekintése (25 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Az első negyedóra végéig már több ígéretes helyzetet hozott össze csapatunk, ám ekkor még ezeket nem sikerült gólra váltanunk. De milyen a foci!

A vendégek az első próbálkozásukból ajtó-ablak helyzetig jutottak, ám szerencsére Kertész az eléje kifutó kapusunktól zavarva kihagyta a totális ziccert.

Aztán a 22. percben egy bedobásunkat követően

Pintér remekül passzolta meg Kohány Gábort, aki lefordult őrzőjéről

és higgadtan a hosszú sarokba passzolta a labdát (1–0).

Képgaléria megtekintése (25 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Idegesítően „meleg” vendéghelyzetek zárták az első felvonás végét, de szerencsére maradt az eredmény.

A második játékrészben aztán folytatódott a kalocsai presszió, ami a 73. percben újabb gólt eredményezett. Ekkor a frissen beállt Böjtös keverte meg a jobb oldalunkon a vendégvédelmet, kipattanó lövését pedig Kohány Gábor a kapus szemei között a bal sarokba bombázta (2–0).

Kohány aztán harmadszor is villant

a vége előtt négy perccel, amikor egy beadást követően ismét kilőtte a kapu bal oldalát (3–0).

MESTERMÉRLEG:
Márton Zsolt edző:
– Tudtuk, hogy újabb nehéz erőpróba előtt álltunk, hiszen alapjátékosaink közül a két Vuits fivér, sőt Dostyicza Dani sem tudta vállalni a játékot sérülés miatt. Ha nyögvenyelősen is, de be tudtuk azért húzni az első győzelmünket, sőt helyenként voltak szépen felépített akcióink is, amihez gratulálok a csapatomnak.

KFC – Kunszállás 3–0 (1–0)
100 néző, vezette: Kiss L.
Kalocsa: Varga – Pintér, Dobler, Nasz, SzabóNádasdiKiss (Böjtös), Kohány B., Kollár, Follárdt – Kohány G. Edző: Márton Zsolt.

Ifjúsági eredmény: 3–2 a Kalocsa javára. Gólszerzők: Torják 2, Gyuris.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 09. 25., 15:17
Az elvi döntés már korábban megszületett Kalocsa víziközmű-vagyonának és az ivóvíz és szennyvíz ellátás – benne a rendszer fejlesztése és karbantartása – feladatainak az állam részére történő átadásáról. Kedden a testület zárt ülésen véglegesítette a döntést. A testületi ülés után Király Róbert képviselő tartott sajtótájékoztatót.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 09. 28., 20:23
Vállalkozásként üzletelt kábítószerrel – kristállyal – egy kalocsai család, amibe még a legfiatalabb családtagot, egy 13 éves lányt is bevontak. Az anyagra a bátyjai is rákaptak. A nyomozás során lőszer is előkerült. Még >>>
2022. 09. 28., 08:30
Feloldja a tűzgyújtási tilalmat a hatóság szerdától Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében is, ezzel Magyarország teljes területén megszűnik a korlátozás. Még >>>
2022. 09. 28., 07:24
Ezekben a napokban a posta a kalocsai háztartásokba is kézbesíti a KSH, a borítékon „HIVATALOS ÉRTESÍTÉS” feliratú levelét. Még >>>
2022. 09. 27., 16:15
Az 5106-os úton akadályozza a forgalmat a baleset. Még >>>
2022. 09. 27., 11:17
Ha jártatok már gyerekekkel játszótéren, a következő anya-típusokkal már biztos, hogy találkoztatok! Még >>>
2022. 09. 26., 11:26
Az eseményen gratuláltak Dr. Maráz Róbert PhD. Általános Sebészeti Osztály főorvosának „Az Európai Sebészeti Testület tagja Emlősebészet területén" címéhez. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés