2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Megszerezte első győzelmét a Márton-alakulat: KFC – Kunszállás SE 3–0

Tamás Ferenc  |  2016. 08. 29., 16:53

Két kioktató, de egyben fájó vereség után – Tiszakécske 5–0, Harta 1–0 –, végre megszerezte első győzelmét a Kalocsa a bajnokság harmadik fordulójában, amely úgy kellett játékosnak, vezetőnek és szurkolónak egyaránt, mint éhezőnek az a bizonyos „falat kenyér”. A hogyan továbbot tekintve is idegnyugtatóként hatott a három bajnoki pont begyűjtése, amely bizonyára visszaadta a srácok hitét, egyben a csapat önbecsülését is, és ez mindennél fontosabb lehet a gárda őszi hadjárata során.

Három kulcsjátékosa – Vuits testvérpár, Dostyicza – nélkül futott ki a kezdéshez a kalocsai tizenegy, amely tény talán megacélozta a többiek elszántságát is, mert tudták, hogy értük is hajtani kell majd az első győzelem megszerzéséért.

Sajnos gyér érdeklődés mellett, mintegy száz néző jelenlétében indult a játék,

ahol már az első percek erőfelmérő próbálkozásai után látni lehetett, hogy egy kellemes ellenféllel szemben gyűjthetjük be a pontokat ezen a vasárnap délutánon.

Képgaléria megtekintése (25 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Az első negyedóra végéig már több ígéretes helyzetet hozott össze csapatunk, ám ekkor még ezeket nem sikerült gólra váltanunk. De milyen a foci!

A vendégek az első próbálkozásukból ajtó-ablak helyzetig jutottak, ám szerencsére Kertész az eléje kifutó kapusunktól zavarva kihagyta a totális ziccert.

Aztán a 22. percben egy bedobásunkat követően

Pintér remekül passzolta meg Kohány Gábort, aki lefordult őrzőjéről

és higgadtan a hosszú sarokba passzolta a labdát (1–0).

Képgaléria megtekintése (25 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Idegesítően „meleg” vendéghelyzetek zárták az első felvonás végét, de szerencsére maradt az eredmény.

A második játékrészben aztán folytatódott a kalocsai presszió, ami a 73. percben újabb gólt eredményezett. Ekkor a frissen beállt Böjtös keverte meg a jobb oldalunkon a vendégvédelmet, kipattanó lövését pedig Kohány Gábor a kapus szemei között a bal sarokba bombázta (2–0).

Kohány aztán harmadszor is villant

a vége előtt négy perccel, amikor egy beadást követően ismét kilőtte a kapu bal oldalát (3–0).

MESTERMÉRLEG:
Márton Zsolt edző:
– Tudtuk, hogy újabb nehéz erőpróba előtt álltunk, hiszen alapjátékosaink közül a két Vuits fivér, sőt Dostyicza Dani sem tudta vállalni a játékot sérülés miatt. Ha nyögvenyelősen is, de be tudtuk azért húzni az első győzelmünket, sőt helyenként voltak szépen felépített akcióink is, amihez gratulálok a csapatomnak.

KFC – Kunszállás 3–0 (1–0)
100 néző, vezette: Kiss L.
Kalocsa: Varga – Pintér, Dobler, Nasz, SzabóNádasdiKiss (Böjtös), Kohány B., Kollár, Follárdt – Kohány G. Edző: Márton Zsolt.

Ifjúsági eredmény: 3–2 a Kalocsa javára. Gólszerzők: Torják 2, Gyuris.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>
2023. 09. 19., 13:56
A kormányablakbusz szeptember 20-án, szerdán 8:30 és 14:30 között a Polgármesteri Hivatal épületénél várja a lakosságot ügyfélfogadásra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK