2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Minden sorozat megszakad egyszer: Tiszakécske – KFC 4-1

Tamás Ferenc  |  2015. 06. 01., 08:50

Tudtuk előre, hogy egyszer minden győzelmi sorozat lezárul majd, hogy valamikor véget ér a veretlenség, ám a Kalocsai FC pont akkor botlott győzelmekkel kikövezett hadiútján, amikor a hőn áhított bronzérem begyűjtéséhez a legnagyobb szüksége lett volna veretlensége megtartására. Így, a dobogó harmadik fokáért vívott harcban sorsát a nagy rivális Bácsalmás kezébe helyezte, mert vereségünkkel már a délvidéki gárda került tempóelőnybe.

Május utolsó szombatján a Tisza-partjára, Tiszakécskére látogatott a zsinórban hét győzelemmel dicsekedhető Márton-bandérium, hogy megütközzön az utóbbi hetekben szintén nyertes csatákat megvívó kécskei alakulattal. Aki, csak a végeredményt látja, az sima hazai győzelemre gondolhat, ám aki ott volt, az tudja, hogy a találkozó során kétszer annyi ziccert alakított ki a Kalocsa, mint ellenfele. Sportújságírói panelnek tűnik, de ebben az estben teljesen fedi a valóságot, hogy a helyzeteit jobban kihasználó csapat nyerte a csatát, pedig azok alapján az eredmény 5–8 lehetett volna a KFC javára.

Az első gólt pontrúgás utáni fejesből szerezték a hazaiak, majd a 37. percben Teixeira, az eléje kifutó kapusunk felett emelt a hálónkba (2–0). Igaz, még 0–0-nál Dostyicza és Farkas Tomi is beköszönhetett volna, de a hazaiak portása bravúrosan hárított, így akár fordított is lehetett volna az eredmény.

A második játékrészre aztán úgy jött ki a pályára a KFC, ahogyan már a kezdéskor illett volna, hiszen újabb négy-öt ziccert hoztak össze a mieink, ám sajnos gólokat ismét a vendégek szereztek (4–0). A 80. percben aztán az előretörő Naszt a 16-oson belül felborították, Wittmann pedig a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt Vuits Viktor értékesítette, megszerezve ezzel a Kalocsa becsületgólját.

Aztán, mint vasárnap estére kiderült, a Bácsalmás sem tudott élni a lehetőséggel, mert három pont helyett csupán egyet gyűjtött be a nála vendégeskedő Kecskeméti LC ellenében, így a Kalocsa megtartotta harmadik helyét a tabellán. Ha az utolsó fordulóban június 6-án, szombaton nyerünk a hozzánk látogató – tízedik helyen álló – Kiskunmajsa ellen, akkor fiaink nyakába kerül a bronzérem a 2014/2015-ös szezon után.

MESTERMÉRLEG:
Márton Zsolt edző:
– A két csapat között a helyzetkihasználás döntött az eredményt illetően, mert a mezőnyben és labdabirtoklásban is egyenrangú ellenfelek voltunk, sőt a második játékrészben még mi diktáltunk és nekünk voltak nagy ziccereink.

Tiszakécske – KFC 4–1 (2–0)
150 néző, vezette: Wittmann
Kalocsa: Varga – Sára, Nasz, Vuits A., Jánosi – Vuits V., Kohány B., Dostyicza, Márkus – Kohány G., Farkas (Kárpi).
Edző: Márton Zsolt.

Ifjúsági eredmény: 3–1 a vendég Kalocsa javára.
Gólszerzők: Zorván Sz,. 2, Katona D.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.
2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés