2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Mint a régi szép időkben: Bajai LSE – KFC 2–3

Tamás Ferenc  |  2017. 04. 24., 08:49

Csapategységet, önbizalmat és a folytatást illetően reményeket ébresztő volt az a nagyszerű győzelem, amelyet a Baja otthonában harcolt ki a tavasszal megújhodását élő Kalocsa április 22-én, szombaton az annyi nagy ütközetet megélt Vasvári utcai pályán.

Azért megérne egy misét kideríteni, vajon az Akasztó elleni gólözön volt-e a „serkentőszer”, amely a KFC-t feldobta a „vizek városában”, vagy a fiúk mindenáron szerették volna bizonyítani azt, hogy

bárhol, bárkivel egyenrangú ellenfélként tudnak megütközni

ebben a megyei bajnokságban.

Lehet, hogy mindkettő egyszerre igaz, mivel a Baján bemutatott önfeláldozó játékkal úgymond esélytelenként is nem csupán helyt álltak, de térdre kényszerítették az Evanics-bandériuomot saját harcmezején.

Nagy elánnal kezdtek a hazaiak– ostromállapot uralkodott a kapunk előterében –, de hálóőrünk Varga Sanyi pazar alakításaival meccsben tartott bennünket.

A 7. percben Vuits Viktor egy megugrása után a kapus mellett a ketrecbe passzolta a labdát (0–1), amely gyógyírként hatott minden kalocsai idegzetére.

Egy órán keresztül állta a rohamokat a KFC, amikor Nébl büntetőből egalizálta az állást (1–1).

Rá tíz percre Dostyicza Bundesligába illő felső sarkos gólt lőtt úgy, 18–20 méterről (1–2), majd a finisben Kollár bal oldalról ravaszul betekert szabadrúgásába a berobbanó Vuits ért bele, a pettyes pedig a tehetetlen hazai portás mellett a hálóba pattant (1–3).

És még nem volt vége! A hosszabbításban Nébl Martin szabadrúgásból szűkítette az állást (2–3) – beállítva ezzel a végeredményt, amely kalocsai sikerről tanúskodott.

A Baján mutatott játékunk további reményekre jogosít bennünket, hiszen olyan elemeket is láttunk a pályán, amelyek a „régi” KFC játékát idézték.


Folytatás április 30-án, vasárnap 17 órakor hazai környezetben egy újabb győzelem reményében, amikor majd a Jánoshalma együttese érkezik hozzánk. MESTERMÉRLEG:
Márton Zsolt edző:
– Nagyon nehéz összecsapáson vagyunk túl, ahol egy agilisan kezdő Baja nyomás alatt tartott bennünket, ám Vuits Viktor korai gólja tartást adott a csapatnak. A második félidőben aztán úgy érzem, megérdemelten harcoltuk ki a győzelmet, amely azt hiszem csapatnak, edzőnek és vezetőnek is többet jelent három pontnál.

Bajai LSE – KFC 2–3 (0–1)
200 néző, vezette: Holczimmer T.
Kalocsa: Varga – Kiss, Nasz, Kohány B., Rábóczki – Vuits V., Kollár, Bereczki, Dostyicza – Follárdt (Nádasdi), Kohány G.
Edző: Márton Zsolt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021-12-02 09:50:27
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés