2024. 02. 27. kedd
Ákos, Bátor
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Mint a régi szép időkben: Bajai LSE – KFC 2–3

Tamás Ferenc  |  2017. 04. 24., 08:49

Csapategységet, önbizalmat és a folytatást illetően reményeket ébresztő volt az a nagyszerű győzelem, amelyet a Baja otthonában harcolt ki a tavasszal megújhodását élő Kalocsa április 22-én, szombaton az annyi nagy ütközetet megélt Vasvári utcai pályán.

Azért megérne egy misét kideríteni, vajon az Akasztó elleni gólözön volt-e a „serkentőszer”, amely a KFC-t feldobta a „vizek városában”, vagy a fiúk mindenáron szerették volna bizonyítani azt, hogy

bárhol, bárkivel egyenrangú ellenfélként tudnak megütközni

ebben a megyei bajnokságban.

Lehet, hogy mindkettő egyszerre igaz, mivel a Baján bemutatott önfeláldozó játékkal úgymond esélytelenként is nem csupán helyt álltak, de térdre kényszerítették az Evanics-bandériuomot saját harcmezején.

Nagy elánnal kezdtek a hazaiak– ostromállapot uralkodott a kapunk előterében –, de hálóőrünk Varga Sanyi pazar alakításaival meccsben tartott bennünket.

A 7. percben Vuits Viktor egy megugrása után a kapus mellett a ketrecbe passzolta a labdát (0–1), amely gyógyírként hatott minden kalocsai idegzetére.

Egy órán keresztül állta a rohamokat a KFC, amikor Nébl büntetőből egalizálta az állást (1–1).

Rá tíz percre Dostyicza Bundesligába illő felső sarkos gólt lőtt úgy, 18–20 méterről (1–2), majd a finisben Kollár bal oldalról ravaszul betekert szabadrúgásába a berobbanó Vuits ért bele, a pettyes pedig a tehetetlen hazai portás mellett a hálóba pattant (1–3).

És még nem volt vége! A hosszabbításban Nébl Martin szabadrúgásból szűkítette az állást (2–3) – beállítva ezzel a végeredményt, amely kalocsai sikerről tanúskodott.

A Baján mutatott játékunk további reményekre jogosít bennünket, hiszen olyan elemeket is láttunk a pályán, amelyek a „régi” KFC játékát idézték.


Folytatás április 30-án, vasárnap 17 órakor hazai környezetben egy újabb győzelem reményében, amikor majd a Jánoshalma együttese érkezik hozzánk. MESTERMÉRLEG:
Márton Zsolt edző:
– Nagyon nehéz összecsapáson vagyunk túl, ahol egy agilisan kezdő Baja nyomás alatt tartott bennünket, ám Vuits Viktor korai gólja tartást adott a csapatnak. A második félidőben aztán úgy érzem, megérdemelten harcoltuk ki a győzelmet, amely azt hiszem csapatnak, edzőnek és vezetőnek is többet jelent három pontnál.

Bajai LSE – KFC 2–3 (0–1)
200 néző, vezette: Holczimmer T.
Kalocsa: Varga – Kiss, Nasz, Kohány B., Rábóczki – Vuits V., Kollár, Bereczki, Dostyicza – Follárdt (Nádasdi), Kohány G.
Edző: Márton Zsolt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 07:56
A Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és az Atomix Kft. Tűzoltási és Kárelhárítási Szakágazatának tűzoltói számára negyedévente szerveznek területbejárást az új atomerőmű építési területén annak érdekében, hogy a dinamikusan változó munkaterületen megfelelő helyismeretre tegyenek szert. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 02. 26., 10:38
Az osztrák hatóságok körözték az autót, amelyet a tompai határátkelőnél foglaltak le. Még >>>
2024. 02. 26., 09:24
Ezek a húsmentes ételek tuti a legjobb barátaitok lesznek a következő hetekben. Legyetek nyitottak, próbáljatok ki új ízeket és főzzetek sokat! Még >>>
2024. 02. 26., 09:16
Akár 100 dollárt is lefaraghatnak az árcédulájából, cserébe viszont hiányozhat belőle valami. Még >>>
2024. 02. 26., 09:09
A kórusban az orvosokon, ápolókon, szakdolgozókon, irodai dolgozókon kívül egykori munkatársak és gyógyult betegek is vannak. Még >>>
2024. 02. 24., 11:53
A megtermelt ételek 1/3-át nem eszi meg senki. Így rengeteg étel teljesen kárba megy. Jó minőségűek is, amely még fogyasztható állapotban vannak. A Munch egy egyszerű megoldást kínál arra, hogy az ételgazdálkodás fenntarthatóbb legyen környezeti, társadalmi és gazdasági szempontból is! Még >>>
2024. 02. 23., 12:30
Közeledik március 8.-a, vagyis a nőnap. Kedveskedjünk a hölgyeknek! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK