2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A Viski Károly Múzeum immunrendszere online programokkal küzd a koronavírus ellen

Illés György Cinó  |  2021. 03. 26., 13:45

Egyebek mellett a kalocsai Viski Károly Múzeum munkatársaival és munkájukkal ismerkedhetünk egy videosorozat segítségével, húsvéti fotógyűjteményt lapozgathatunk, országos szakmai kezdeményezésre indult online bemutatókat és egy Fajszon a hónap közepén végzett ásatás eredményeiről szóló sorozatot is követhetünk a múzeum Facebook-oldalán. A múzeum az online térben mutatott aktivitásának növelésével reagál arra a helyzetre, hogy a koronavírus-járvány miatt a múzeumlátogató közönség személyesen nem vehet részt a múzeum életében, a tárlatok nem látogathatóak, és programokat sem lehet szervezni.

Az alábbiakban a Viski Károly Múzeum által a digitális térben indított programokat népszerűsítjük.

Múzeumi Percek címmel videosorozatot indítottak, amelynek keretében most a múzeumban dolgozó muzeológusokkal és munkájukkal ismerkedhetnek meg. A muzeológusokról szóló kisfilmek első része, A régész, már megtekinthető

A régészet témaköréhez kapcsolódik, hogy a közelmúltban Fajszon történt régészeti feltárást történt, amelynek keretében egy honfoglalás kori temetőt tártak föl. Az arról szóló folyamatos közösségi médiás tájékoztatásra már felhívtuk olvasóink figyelmét.

Közeleg a húsvét – ennek kapcsán hetente jelennek meg különböző tematikájú írások és fotók, amik a húsvéti szokásokat, húsvéti tárgyainkat mutatják be, a múzeum fényképgyűjteményének felhasználásával.

Most ezzel kell beérnünk, arra pedig, hogy azelőtt milyen remek programok várták a múzeumbarátokat, fényképválogatásokkal emlékezhetünk.

A Viski Károly Múzeum emellett részt vesz a Savaria Múzeum által kezdeményezett országos múzeumi kihívásban, amelynek keretében egy-egy témakörhöz kapcsolódó múzeumi tárgyat mutatnak be.
A rövid bemutatók a múzeum Facebook-oldalán lesznek láthatóak – tájékoztatta portálunkat  Marosi Mária múzeumpedagógus.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés