2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Az érsekség hazánk legnagyobb turisztikai seregszemléjén

2017. 03. 02., 09:19

Az Utazás kiállítás március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban várja a hazánk legnagyobb turisztikai seregszemléje iránt érdeklődőket. Az esemény évről évre több száz kiállítóval, kedvezményes utazási ajánlatokkal, nyereményjátékokkal és látványos programokkal várja a látogatókat – nem hiányozhat tehát annak kínálatából az ezeréves érseki város bemutatkozása sem!

A Kalocsai Érsekség készülő és korábbról elérhető attrakciói a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat standjánál várják a kíváncsiskodókat.

Mint arról portálunkon is rendszeresen olvashatnak, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye évek óta tartó programja keretében, egységében újítja meg Kalocsa barokk érseki központját, beleértve a Nagyboldogasszony Érseki Főszékesegyházat, az Érseki Kastélyt, a Katona István házat és a Főszékesegyházzal szemben lévő egykori Kanonokházat, amely átalakítása és bővítése nyomán immáron az újonnan létrejött ASTRICEUM Érseki Múzeum számára ad helyet.

Bács-Kiskun megye hosszú idő után újra képviseli a megye turisztikai értékeit a 2017. március 2-5. között, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban megrendezésre kerülő Utazás Kiállításon.
bővebben ...

Az érsekség célja, hogy a Főszékesegyház belső terében és a Szentháromság téren végzett feltárás térbeli bemutatásával, a régészeti leletek ASTRICEUM Érseki Múzeumban megvalósítandó kiállításával az Érsekség múltját, kulturális épített értékeit, tárgyi emlékeit megismertesse. 

A templom és a tér felújítása során végzett építészeti-régészeti feltárások kutatási eredményei lehetőséget biztosítanak arra, hogy pontos ismeretekhez jussanak a korabeli székesegyházak, a Szent István kori és a késő román-kora gótikus második székesegyház építésének körülményeiről. Feltárul a múlt, a teret bejárva, korabeli idők talaján sétálva akár Szent István lába nyomán állhatunk.

A munkálatok befejezésének várható időpontja 2018.,

azonban 2017-ben a Főszékesegyház barokk tere, az ASTRICEUM Érseki Múzeum az Érseki Kincstár tárgyaival és az Érseki Kastélyban található Könyvtár barokk Patachich-terme várja látogatóit – derül ki a programot koordináló szakember, Vörös Márta által összeállított tájékoztatóból.

A részletek felől Horváthné Csortán Krisztina marketing-koordinátortól érdeklődtünk.

Rendezgetik a megyei standot
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat / Facebook

– A megújuló, új tartalommal gazdagodó egységes attrakciót kívánja népszerűsíteni az Utazás kiállításon a Kalocsai Érsekség a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat standján társkiállítóként több megyei településsel együtt. A közös kiállítótérben 10 információs pult várja a látogatókat, kiállítónként elkülönülve és az egységes megyei arculattal összefogva – mutatta be a standot. 

– A közös tárgyalóban sajtótájékoztatók, egyéni megbeszélések, protokoll események zajlanak a szakmai napokon. Az Érsekség ízelítőt ad programkínálatából, mellyel 2017-ben várja látogatóit, de felvillantja a 2018-as komplex programjának egy-két részletét is.

Új imázsfilmmel, szóróanyaggal, megújult honlappal készültek az eseményre, amely valószínűsíthetően újra Kalocsára irányítja a figyelmet. Méltó hangsúlyt adnak az évezredes történelmi-egyházi értékeknek standjukon, érdekességképpen a legmodernebb technikai eszközök segítségével – zárta mondandóját Horváthné Csortán Krisztina.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés