2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Az érsekség hazánk legnagyobb turisztikai seregszemléjén

2017. 03. 02., 09:19

Az Utazás kiállítás március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban várja a hazánk legnagyobb turisztikai seregszemléje iránt érdeklődőket. Az esemény évről évre több száz kiállítóval, kedvezményes utazási ajánlatokkal, nyereményjátékokkal és látványos programokkal várja a látogatókat – nem hiányozhat tehát annak kínálatából az ezeréves érseki város bemutatkozása sem!

A Kalocsai Érsekség készülő és korábbról elérhető attrakciói a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat standjánál várják a kíváncsiskodókat.

Mint arról portálunkon is rendszeresen olvashatnak, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye évek óta tartó programja keretében, egységében újítja meg Kalocsa barokk érseki központját, beleértve a Nagyboldogasszony Érseki Főszékesegyházat, az Érseki Kastélyt, a Katona István házat és a Főszékesegyházzal szemben lévő egykori Kanonokházat, amely átalakítása és bővítése nyomán immáron az újonnan létrejött ASTRICEUM Érseki Múzeum számára ad helyet.

Bács-Kiskun megye hosszú idő után újra képviseli a megye turisztikai értékeit a 2017. március 2-5. között, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban megrendezésre kerülő Utazás Kiállításon.
bővebben ...

Az érsekség célja, hogy a Főszékesegyház belső terében és a Szentháromság téren végzett feltárás térbeli bemutatásával, a régészeti leletek ASTRICEUM Érseki Múzeumban megvalósítandó kiállításával az Érsekség múltját, kulturális épített értékeit, tárgyi emlékeit megismertesse. 

A templom és a tér felújítása során végzett építészeti-régészeti feltárások kutatási eredményei lehetőséget biztosítanak arra, hogy pontos ismeretekhez jussanak a korabeli székesegyházak, a Szent István kori és a késő román-kora gótikus második székesegyház építésének körülményeiről. Feltárul a múlt, a teret bejárva, korabeli idők talaján sétálva akár Szent István lába nyomán állhatunk.

A munkálatok befejezésének várható időpontja 2018.,

azonban 2017-ben a Főszékesegyház barokk tere, az ASTRICEUM Érseki Múzeum az Érseki Kincstár tárgyaival és az Érseki Kastélyban található Könyvtár barokk Patachich-terme várja látogatóit – derül ki a programot koordináló szakember, Vörös Márta által összeállított tájékoztatóból.

A részletek felől Horváthné Csortán Krisztina marketing-koordinátortól érdeklődtünk.

Rendezgetik a megyei standot
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat / Facebook

– A megújuló, új tartalommal gazdagodó egységes attrakciót kívánja népszerűsíteni az Utazás kiállításon a Kalocsai Érsekség a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat standján társkiállítóként több megyei településsel együtt. A közös kiállítótérben 10 információs pult várja a látogatókat, kiállítónként elkülönülve és az egységes megyei arculattal összefogva – mutatta be a standot. 

– A közös tárgyalóban sajtótájékoztatók, egyéni megbeszélések, protokoll események zajlanak a szakmai napokon. Az Érsekség ízelítőt ad programkínálatából, mellyel 2017-ben várja látogatóit, de felvillantja a 2018-as komplex programjának egy-két részletét is.

Új imázsfilmmel, szóróanyaggal, megújult honlappal készültek az eseményre, amely valószínűsíthetően újra Kalocsára irányítja a figyelmet. Méltó hangsúlyt adnak az évezredes történelmi-egyházi értékeknek standjukon, érdekességképpen a legmodernebb technikai eszközök segítségével – zárta mondandóját Horváthné Csortán Krisztina.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-23 13:28:06
Szombati Ferenc muzsikája mellett, a Mezei Virágok Népdalkör előadását láthatják az érdeklődők, egy finom ebéd és más műsorok mellett!
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.
2023-09-18 14:13:38
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK