2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Bács-Kiskun megye az Utazás Kiállítás 2020 nagyrendezvényen – Kalocsa és Hajós is bemutatkozik

Bács-Kiskun megye az Utazás Kiállítás 2020 nagyrendezvényen – Kalocsa és Hajós is bemutatkozik
Zsiga Ferenc  |  2020. 02. 20., 15:54

A nemzetközi Utazás Kiállítás 2020 rendezvény előtt közel egy héttel, február 19-én Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Szabó László, Bugac nagyközség és Somogyi Lajos, Ballószög község polgármestere tartott közös sajtótájékoztatót a megyeházán. A sikeres 2019. évi Utazás Kiállítás után, melynek Bács-Kiskun volt a díszvendége, az idei expón az idegenforgalmi attrakciókban gazdag megyénk is ott lesz. Az Utazás Kiállításon Kecskemét megyei jogú város és valamennyi járási székhely város, köztük Kalocsa is bemutatkozik. A kalocsai járásból Hajós a „sváb sarokban” Császártöltéssel, Érsekhalmával és Nemesnádudvarral közösen mutatja be értékeit. A résztvevők között idén először, önállóan a Duna-kör turisztikai attrakció a paksi PIP Nonprofit Kft. szervezésében várja a vendégeket.

Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke Bugac és Ballószög polgármestere bemutatása után elmondta: a megye idén is egységes arculattal, kifogyhatatlan élményforrással jelenik meg a turizmus legrangosabb hazai eseményén.

Az elnök kiemelte: a megyei önkormányzat célja a turizmus fejlesztése és összefogása. Ennek egyik látható formája, hogy az eddigi Utazás Kiállításokon a megye települései, az évek során egyre nagyobb létszámban, együtt jelentek meg a „Bács-Kiskun Boldoggá tesz” szlogen szellemiségében.

A közös cél az, hogy megmutassuk, miért is jó ebben a megyében élni, melyek azok a turisztikai attrakciókat, amelyek miatt itthon érezheti magát minden Bács-Kiskun megyei.

Somogyi Lajos, Ballószög polgármestere megköszönte Rideg Lászlónak, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatnak, hogy szívén viseli a megye településeinek turizmusát és gasztronómiáját. A polgármester úgy fogalmazott: a megyében élők is ilyen alkalmakkor döbbennek rá, mennyi kincs veszi őket körül, és ezeket mennyire fontos megmutatni egy olyan rendezvényen, mint az Utazás Kiállítás.


Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


Szabó László, Bugac polgármestere elmondta, egy olyan kis település számára, mint Bugac, a turizmus az egyik kitörési pont. Céljuk, hogy fejlesszék a már meglévő attrakciókat, de törekednek arra is, hogy újakat hozzanak létre. A polgármester kiemelte, hogy a megyei önkormányzat szakmailag, illetve TOP pályázatok révén anyagilag is támogatást nyújt a fejlődéshez.

Szabó László kiemelte, hogy a turizmus területén csak térségi szinten lehetünk sikeresek. Ezért is fontos egy ernyő alá gyűjteni a meglévő kínálatot. A polgármester üdvözölte a megye azon törekvését, hogy a meglévő attrakciókat csomagba rendezve indul el azon az úton, hogy Bács-Kiskun megye is mielőbb egy kiemelt turisztikai térség, turisztikai desztináció lehessen.


Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


A sajtótájékoztató végén Rideg László kifejtette: az Utazás Kiállításon megmutatjuk, hogy Bács-Kiskun megye olyan egyedi mikroklímával és hangulattal rendelkezik, ahol valódiak a tradíciók, az itt élők hisznek a hagyományos értékekben, mindeközben az innováció és a modernitás a hétköznapok része – mondta a megyei közgyűlés elnöke.

A látogatók az Utazás Kiállítás „A” pavilon 307A standján kóstolhatják és élvezhetik a megye különleges ételeit, kísérőként, finom borokat kínálnak.

A nagyszínpadon fellép Csík János és a Mezzo. A standon kézműves bemutatók keretében hímzések, mézeskalács, csipke és csuhé alkotásokat láthatnak az érdeklődők, de a népművészekkel is beszélgethetnek.

A megyei önkormányzat közösségi média felületén futó nyereményjátékokon családi belépőket, vacsorautalványokat és sok egyéb ajándékot sorsolnak ki.

Rideg László a sajtón keresztül valamennyi érdeklődőnek üzent:

Látogasson el hozzánk, engedje, hogy vendégül lássuk és kérjük, vigye hírét Bács-Kiskun megye szépségének, sokszínűségének, egyedülálló értékeinek, hogy minél többen megtudhassák, „Bács-Kiskun boldoggá tesz!”

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei