2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Bács-Kiskun megye az Utazás Kiállítás 2020 nagyrendezvényen – Kalocsa és Hajós is bemutatkozik

Bács-Kiskun megye az Utazás Kiállítás 2020 nagyrendezvényen – Kalocsa és Hajós is bemutatkozik
Zsiga Ferenc  |  2020. 02. 20., 15:54

A nemzetközi Utazás Kiállítás 2020 rendezvény előtt közel egy héttel, február 19-én Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Szabó László, Bugac nagyközség és Somogyi Lajos, Ballószög község polgármestere tartott közös sajtótájékoztatót a megyeházán. A sikeres 2019. évi Utazás Kiállítás után, melynek Bács-Kiskun volt a díszvendége, az idei expón az idegenforgalmi attrakciókban gazdag megyénk is ott lesz. Az Utazás Kiállításon Kecskemét megyei jogú város és valamennyi járási székhely város, köztük Kalocsa is bemutatkozik. A kalocsai járásból Hajós a „sváb sarokban” Császártöltéssel, Érsekhalmával és Nemesnádudvarral közösen mutatja be értékeit. A résztvevők között idén először, önállóan a Duna-kör turisztikai attrakció a paksi PIP Nonprofit Kft. szervezésében várja a vendégeket.

Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke Bugac és Ballószög polgármestere bemutatása után elmondta: a megye idén is egységes arculattal, kifogyhatatlan élményforrással jelenik meg a turizmus legrangosabb hazai eseményén.

Az elnök kiemelte: a megyei önkormányzat célja a turizmus fejlesztése és összefogása. Ennek egyik látható formája, hogy az eddigi Utazás Kiállításokon a megye települései, az évek során egyre nagyobb létszámban, együtt jelentek meg a „Bács-Kiskun Boldoggá tesz” szlogen szellemiségében.

A közös cél az, hogy megmutassuk, miért is jó ebben a megyében élni, melyek azok a turisztikai attrakciókat, amelyek miatt itthon érezheti magát minden Bács-Kiskun megyei.

Somogyi Lajos, Ballószög polgármestere megköszönte Rideg Lászlónak, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatnak, hogy szívén viseli a megye településeinek turizmusát és gasztronómiáját. A polgármester úgy fogalmazott: a megyében élők is ilyen alkalmakkor döbbennek rá, mennyi kincs veszi őket körül, és ezeket mennyire fontos megmutatni egy olyan rendezvényen, mint az Utazás Kiállítás.


Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


Szabó László, Bugac polgármestere elmondta, egy olyan kis település számára, mint Bugac, a turizmus az egyik kitörési pont. Céljuk, hogy fejlesszék a már meglévő attrakciókat, de törekednek arra is, hogy újakat hozzanak létre. A polgármester kiemelte, hogy a megyei önkormányzat szakmailag, illetve TOP pályázatok révén anyagilag is támogatást nyújt a fejlődéshez.

Szabó László kiemelte, hogy a turizmus területén csak térségi szinten lehetünk sikeresek. Ezért is fontos egy ernyő alá gyűjteni a meglévő kínálatot. A polgármester üdvözölte a megye azon törekvését, hogy a meglévő attrakciókat csomagba rendezve indul el azon az úton, hogy Bács-Kiskun megye is mielőbb egy kiemelt turisztikai térség, turisztikai desztináció lehessen.


Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


A sajtótájékoztató végén Rideg László kifejtette: az Utazás Kiállításon megmutatjuk, hogy Bács-Kiskun megye olyan egyedi mikroklímával és hangulattal rendelkezik, ahol valódiak a tradíciók, az itt élők hisznek a hagyományos értékekben, mindeközben az innováció és a modernitás a hétköznapok része – mondta a megyei közgyűlés elnöke.

A látogatók az Utazás Kiállítás „A” pavilon 307A standján kóstolhatják és élvezhetik a megye különleges ételeit, kísérőként, finom borokat kínálnak.

A nagyszínpadon fellép Csík János és a Mezzo. A standon kézműves bemutatók keretében hímzések, mézeskalács, csipke és csuhé alkotásokat láthatnak az érdeklődők, de a népművészekkel is beszélgethetnek.

A megyei önkormányzat közösségi média felületén futó nyereményjátékokon családi belépőket, vacsorautalványokat és sok egyéb ajándékot sorsolnak ki.

Rideg László a sajtón keresztül valamennyi érdeklődőnek üzent:

Látogasson el hozzánk, engedje, hogy vendégül lássuk és kérjük, vigye hírét Bács-Kiskun megye szépségének, sokszínűségének, egyedülálló értékeinek, hogy minél többen megtudhassák, „Bács-Kiskun boldoggá tesz!”

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.
2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK