2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

F:61:töredékek - Rendhagyó kiállítás kalocsai művészek munkáiból

Gazsó Rita  |  2019. 06. 02., 13:53

F. Bakos Miklós fotográfus képeit, valamint Szörényi Tamás és Horváth Róbert festményeit, grafikáit tekinthette meg a nagyérdemű szombaton délután egy ideiglenes kiállítás keretében Kalocsán. A megnyitót a házigazda, Oláh Gábor Kalocsán jól ismert zenekarának, a Black Rose-nak a fellépése színesítette.

Koncertekkel egybekötött rendhagyó kiállítás nyílt tegnap, azaz szombaton, mindössze egy estére a Petőfi Sándor utca 48. szám alatti házban Kalocsán. Az F. Bakos Miklós fotóit, Szörényi Tamás és Horváth Róbert festményeit, grafikáit felvonultató underground kiállításnak a rendezvény zenei aláfestését biztosító Oláh Gábor átalakítás alatt lévő háza adott otthon.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

Szép számú, a legkülönbözőbb korosztályt felvonultató szomszédokból, barátokból álló közönség gyűlt össze délután a 18 órakor kezdődő eseményre, amelyet Szörényi Péter, az MKE (Magyar Képzőművészeti Egyetem) kurátora nyitotta meg.

„Valahogy úgy képzeltem ezt a kiállítást, mintha minden eleme, ennek a változékony, májusi klímának a lecsapódása lenne. Egy közös év alatt vonulnak fel igen szélsőséges viszonyok: a festmények, a fényképek, a skiccek - A napszúrás, a sárban gázolás és a pocsolyában hahotázás - Derűre ború, borúra háború, pusztaságban roskadozó bús magyar toposzok - A magyar néplélek mintha kifordulna magából – A csak azért sem és a csak azért is”

- mondta rendhagyó bevezetőjében.

A kiállításmegnyitót követően Oláh Gábor „lépett színpadra”, aki hol egyedül, egy szál gitárral énekelt, hol zenekarával a Black Rose-zal zúzott, hol pedig verset mondott. Saját nóták ugyanúgy elhangzottak, mint különböző feldolgozások.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

A koncert közben a közönség a falakon látható képeket nézegette, a batyusbál-jellegű büféből evett-ivott vagy éppen a kertben beszélgetett.

Oláh Gáborék után a hartai zenészekből álló New Generation csapott bele a húrokba, amely igazi házibulihangulatot teremtett és kidőlésig nyomta a különböző magyar rock-klasszikusokat a vendégek örömére.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés