2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Félévszázad egy éven át – Jeles jubileumot ünnepel zeneiskolánk

Helyszín: Viski Károly Múzeum, Kalocsa
Dátum: 2016. szeptember 15., csütörtök 17:00
Félévszázad egy éven át – Jeles jubileumot ünnepel zeneiskolánk

Szeptember 15-én, délután öt órakor kezdődik az az egész tanéven át tartó programsorozat, amelynek vezérfonala, hogy pontosan fél évszázaddal ezelőtt kezdődött a kalocsai művészeti iskolában az első tanév. A Viski Károly Múzeumban nyíló, „50 éves a kalocsai Liszt Ferenc Zeneiskola” időszaki kiállítás kapcsán Fehérvári István igazgatót kérdeztük a folytatásról.

– Eseménydús tanévről beszélhetek, amelynek részleteit rendkívül hosszadalmas lenne ecsetelni, és ennek főbb eseményeiről folyamatosan tájékoztatni fogjuk az érdeklődőket. Ha általánosságban beszélhetek, azt mondanám, hogy a megszokott, tanításon kívüli programjainkat felturbózzuk és új eseményekkel is készülünk. Az már bizonyos, hogy a jubileumi tanév egy különleges koncerttel és kiállítás-megnyitóval indul szeptember 15-én, amelynek érdekessége, hogy napra pontosan ekkor kezdődött fél évszázaddal ezelőtt az oktatás iskolánkban – vezette fel az éves kínálat nyitányát Fehérvári István.


Forrás: muveszeti-zeneiskola.sulinet.hu

– Véleményünk szerint sok meglepetéssel szolgálunk majd a múzeumba látogatóknak, annál is inkább, hiszen mi magunk is jól szórakoztunk és csemegéztünk, miközben keresgéltük és összeválogattuk a tárlat anyagát. Érdemes lesz betérni és felismerni azokat az életképeket, fotókat és relikviákat, amelyeken mindenki ráismer majd saját magára, ismerősére, barátjára, vagy rokonára – folytatta az igazgató.

Fehérvári István azt is elárulta, hogy nincs egy-egy kiemelt esemény, amelyet kiemelten vár. Összességében azt remélik, hogy szépen és sikeresen tudják végigvinni ezt az ünnepi tanévet.

– Száztizennégy fős létszámmal indult anno az iskola. A növendékeink körülbelüli létszámának becslésében fontos figyelembe venni azt, hogy 2003-ig kizárólag zeneiskolaként működtünk, így olyan kétszáz-kétszázötven tanulót számolhatunk évente. Az említett időszak után megnövekedett létszámmal kezdtünk dolgozni, hiszen a képzőművészet és a néptánc is felkerült a palettánkra. Ekkor már ötszáz fölé emelkedett az éves létszámunk. Feltételezve azt, hogy nem történik lemorzsolódás, érdemes felszorozni ezeket a számokat, és megsúgom, nem jellemző nálunk a lemorzsolódás – válaszolt azon kérdésünkre Fehérvári István, hogy eddig becsülten hányan vannak azok a növendékek, akik intézményükben szerették meg a különféle művészeti ágakat.

Arról, hogy az elkövetkező eseményekről hol és milyen formában lehet tájékozódni, elmondta, hogy az intézmény honlapján és Facebook-oldalán folyamatosan közölnek majd aktualitásokat és élménybeszámolókat, csakúgy, mint a helyi híradásokban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés