2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Hatvanadik évforduló – Rajzverseny-eredmények és színházi előadás pénteken

Illés György Cinó  |  2016. 10. 24., 14:19

A forradalom 60. évfordulójának méltó megünneplésére nyert pályázati forrásból „Az 56-os fiatalok nyomán határon innen és túl” címen megvalósult rendezvény programjainak sorát péntek este ingyenes színházi előadás gazdagította, előtte megtartották az ünnep kapcsán korábban lebonyolított gyermekrajzverseny eredményhirdetését. A versenyen és városunk ünnepségein részt vettek a vajdsági testvérvárosunkból érkezett diákok is.

A két kategóriában meghirdetett rajzverseny eredményhirdetése pénteken öt órai kezdettel, az Emlékpróba – 1956 című színházi előadás előtt zajlott. A versenyt két korosztály, az alsó- és felső tagozatos iskolások számára külön-külön témakörben írta ki előzőleg a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár, „Az 56-os forradalom jelképei”, illetve „Az én hősöm a forradalomban” címmel.

Az alsó tagozatosok mezőnyében az első helyet Bajai Leonnak, a kúlai Petőfi Brigád Általános Iskola tanulójának ítélte a Kishegyiné Baráth Ildikó, Lakatos Ervin, valamint Papp Róbert alkotta zsűri. Ugyanitt második Braun Cintia, a kalocsai Eperföldi Általános Iskola lett, harmadik helyre Hugyik Tamarát rangsorolták, ugyancsak Kúláról, negyedik pedig Becsei Dorina, a Fényi Gyula Általános Iskola diákja lett.

Képgaléria megtekintése (28 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A fölsősök kategóriájában az ugyancsak a Fényi Gyula Általános Iskolából érkezett Oláh Virág rajzát ítélték a legjobbnak, második Maksimovic Andrej lett Kúláról, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Matos Lizett, a Fényi Gyula Általános Iskola tanulója állhatott, míg a negyedik helyezéssel járó elismerést az Eperföldi Általános Iskolában tanuló Balaton Szonja zsebelhette be.
Az elkészült pályaműveket a Városi Színház előcsarnokában berendezett kiállításon tárták a nyilvánosság elé.

Képgaléria megtekintése (28 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A pályázatra 68 rajz érkezett, ebből 24 az alsósok, 44 a fölsősök kategóriájában versenyzett. A verseny eredményét dr. Magóné Tóth Gyöngyi, a rendezvényt szervező KKKK intézményvezetője hirdette ki, s adta át az elismeréseket, majd a diákok közt a nyolc díjazott pályaművet tartalmazó kiadványt osztották szét. Ezt követően került sor a budapesti Nevesincs Színház társulatának ingyenes vendégjátékára, akik Pozsgai Zsolt kortárs drámaíró „Emlékpróba – 1956” című darabját adták elő.

A sztori: hat New Yorkban élő, az 56-os forradalom alatt tizenéves diák tíz év múltán találkozik, hogy fölelevenítsék az akkor történteket, így tárul föl a néző előtt is a forradalom viharába sodródott gyerekek sorsa.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei