2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 616.2 Ft/l   Dízel: 625.0 Ft/l   Írjon nekünk

Ókalocsaival díszített Wondeer vadászkollekció a FeHoVa-n – Hrivnák Tünde divattervező ismét Kalocsa kincséből merített

Zsiga Ferenc  |  2018. 02. 19., 22:34

Megszületett és a nagyközönség, egész pontosan 55 ezer látogató előtt debütált a városunkat az előző önkormányzati ciklus óta kalocsai motívumokkal díszített kollekcióival népszerűsítő Hrivnák Tünde divattervező legújabb alkotás sora. Az egyedülálló magyar luxus vadászkollekció egyes kompozícióit eredeti ókalocsai kézi hímzéssel ékesítették, a tetőtől talpig szemet gyönyörködtető ruhadarabokat professzionális modellek óránként mutatták be a 2018. évi Fegyver, Horgászati és Vadászati Nemzetközi Kiállításon. Mint korábban beszámoltunk róla, a másik Kalocsa környéki nevezetesség a fővárosból Szakmáron letelepedett Tóth Kálmán nagyvendéglős, vadász afrikai nagyvad trófeagyűjteményének, a Big Five-nak (elefánt, orrszarvú, oroszlán, kafferbivaly, leopárd) bemutatása volt.

A látottak alapján kijelenthetjük: a stílus, minőség, hagyomány, elegancia mint értékek a Hrivnák Tünde divattervező által megálmodott Wondeer vadászkollekció egyes ruhadarabjain tökéletesen ötvöződik. Elég ha a szomszédos Ausztriára vagy Németországra, ezen belül is Bajorországra gondolunk, ahol a hagyományos, a magyar társasági vadászruhára hasonlító népviselet még a legelőkelőbb bálokon is elvárt és elfogadott, kifogástalan megjelenést kölcsönöz.

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A Wondeer vadászkollekciót egyebek mellett a Magyar Vadászati Múzeumban és a CIC International Council for Game and Wildlife Conservation (Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács) székházában készült fotósorozatokkal népszerűsítik, ám most a nagyközönség a FeHoVa minden napján nyilvános divatbemutatókon tekinthette meg.

Kákonyi Károlyné és a divattervező Hrivnák Tünde a FeHoVa kiállításon

A Wondeer standon kürtkoncerttel, előadásokkal exkluzív italkóstolókkal is várták az érdeklődőket. Mint megtudtuk, az egyes ruharadarok ókalocsai motívumokkal történő ékesítése a kalocsai és környékbeli asszonyok keze munkáját, hímző tudományát dicséri.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 10., 10:06
Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Zrt. szakmai gyakorlati programja iránt, amelybe idén nyáron huszonöten kapcsolódtak be. A fiatalok Magyarország különböző egyetemeiről érkeztek. Tapasztalatszerzésüket, munkájukat mentorok segítik minden szakterületen. (x)
2024. 07. 09., 11:21
A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 12., 15:09
Korábbi, a választások hivatalos oldalán megjelent információra alapuló cikkünkben valószínűleg tévesen közöltük, hogy jogerős a kalocsai polgármester-választás végeredménye, mivel ennek ellentmondó értesülések jutottak szerkesztőségünk birtokába. De ki lát már itt tisztán? Még >>>
2024. 07. 12., 11:44
Ma reggelre frissült a valasztas.hu oldala. >>> Frissítve! valószínűleg téves választásközlő oldal jelzése! Még >>>
2024. 07. 12., 08:44
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Még >>>
2024. 07. 11., 14:39
2024. 07. 11., 10:00
Egy olyan étteremnél kezdtek vizsgálódni, amely nemcsak helyben fogyasztást kínál, hanem kiszállítást is. Még >>>
2024. 07. 08., 09:54
Ez a videó akár életet is menthet, mondanivalója életbe vágó és sajnos nem avul el... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK