2023. 02. 06. hétfő
Dóra, Dorottya
: 389 Ft   : 362 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Ötven fotós 251 alkotását értékelték A munka világa fotópályázaton - A megyei Kereskedelmi és Iparkamara 13. alkalommal hirdette meg

Ötven fotós 251 alkotását értékelték A munka világa fotópályázaton - A megyei Kereskedelmi és Iparkamara 13. alkalommal hirdette meg
Zsiga Ferenc  |  2022. 10. 15., 07:00

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BKMKIK) tizenharmadik alkalommal írta ki A munka világa című fotópályázatot. A beérkezett pályamunkákból összeválogatott kiállítás október 3-án, hétfő délután nyílt meg Baján, a Bácskai Kultúrpalotában, ahol október 17-ig lesz látható. A tárlat ezt követően útnak indul, melynek állomásai Kalocsa, Kecskemét és Kiskunhalas lesznek.

Országos megmérettetéssé nőtte ki magát a pályázat, amelyre az utóbbi években már Magyarország számos településéről érkeznek munkák: idén 50 fotós 251 alkotását értékelt a zsűri, ezekből pedig 38-at válogattak be a kiállítás anyagába"– ismertette köszöntőjében Györökné Mészáros Eszter, a BKMIKIK bajai képviseletvezetője. Hozzátette: a képeket mindig vándorkiállítás keretében tárják a szélesebb közönség elé.

Előbb Baján mutatják be a válogatást, itt történik meg a helyezettek díjazása is, majd Kalocsán, Kecskeméten és Kiskunhalason is bemutatják a munka világának különböző mozzanatait és pillanatait bemutató fotókat.


A megnyitó hangulatát a Bajai Liszt Ferenc AMI képviseletében Eördögh Gabriella és növendékei alapozták meg, repertoárjukon népdalcsokor szerepelt, majd Regényi Gábor kalocsai fotóművész értékelte szakmai szemmel a tárlat anyagát.


Kiemelte: kezdettől fogva figyelemmel kísérte a fotópályázatot, amelynek tizenhárom éven át felgyűlt anyaga igazi kordokumentum. Több fotó szereplői már nincsenek az élők sorában, és néhány ábrázolt szakma is erősen nosztalgikus jellegű már. Épp ezért is érezhető: az alkotók megküzdöttek azért, hogy ezek a képek elkészülhessenek – összegezte Regényi Gábor.

A kiállítás megnyitóján a Bajai Kézműves Egyesület is képviseltette magát: kézzel készített alkotásaik bemutatásával színesítették az eseményt.


A pályázatot idén Gajdos Gábor nyerte meg Bejárás című fotójával, őt Sági Ági követi A karbantartó magányossága című munkájával, a harmadik helyen pedig Szabó Béla végzett Kovácsok-Gyimes című alkotásával.

Különdíjat érdemelt Gyenes Kata Ötvösműhely című képe, a bajai Ligeti László pedig – bár ezúttal nem ért el helyezést – szintén két fotóval nevezett, amelyek helyet kaptak a tárlat anyagában, ezért ő is külön jutalomban részesült.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, amve.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.
2023. 02. 01., 13:13
Filvig Géza polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülés végén elmondott tájékoztatójában a tavalyi forrásokból elért megtakarítás mellett szólt a múlt héten megjelent önkormányzati évértékelő kiadványról, valamint a meszesi Duna-parton tervezett beruházásról is – ez utóbbiról közösségi médiás közvélemény-kutatást is indított – link a cikkben!
2023-01-30 15:30:00
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>
2023. 02. 05., 15:41
A kiskunhalasi rendőrök két hónap alatt négyszer is elfogtak egy 26 éves férfit, amint eltiltás hatálya alatt vezetett, most kezdeményezik a letartóztatását. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK