2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Ötven fotós 251 alkotását értékelték A munka világa fotópályázaton - A megyei Kereskedelmi és Iparkamara 13. alkalommal hirdette meg

Ötven fotós 251 alkotását értékelték A munka világa fotópályázaton - A megyei Kereskedelmi és Iparkamara 13. alkalommal hirdette meg
Zsiga Ferenc  |  2022. 10. 15., 07:00

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BKMKIK) tizenharmadik alkalommal írta ki A munka világa című fotópályázatot. A beérkezett pályamunkákból összeválogatott kiállítás október 3-án, hétfő délután nyílt meg Baján, a Bácskai Kultúrpalotában, ahol október 17-ig lesz látható. A tárlat ezt követően útnak indul, melynek állomásai Kalocsa, Kecskemét és Kiskunhalas lesznek.

Országos megmérettetéssé nőtte ki magát a pályázat, amelyre az utóbbi években már Magyarország számos településéről érkeznek munkák: idén 50 fotós 251 alkotását értékelt a zsűri, ezekből pedig 38-at válogattak be a kiállítás anyagába"– ismertette köszöntőjében Györökné Mészáros Eszter, a BKMIKIK bajai képviseletvezetője. Hozzátette: a képeket mindig vándorkiállítás keretében tárják a szélesebb közönség elé.

Előbb Baján mutatják be a válogatást, itt történik meg a helyezettek díjazása is, majd Kalocsán, Kecskeméten és Kiskunhalason is bemutatják a munka világának különböző mozzanatait és pillanatait bemutató fotókat.


A megnyitó hangulatát a Bajai Liszt Ferenc AMI képviseletében Eördögh Gabriella és növendékei alapozták meg, repertoárjukon népdalcsokor szerepelt, majd Regényi Gábor kalocsai fotóművész értékelte szakmai szemmel a tárlat anyagát.


Kiemelte: kezdettől fogva figyelemmel kísérte a fotópályázatot, amelynek tizenhárom éven át felgyűlt anyaga igazi kordokumentum. Több fotó szereplői már nincsenek az élők sorában, és néhány ábrázolt szakma is erősen nosztalgikus jellegű már. Épp ezért is érezhető: az alkotók megküzdöttek azért, hogy ezek a képek elkészülhessenek – összegezte Regényi Gábor.

A kiállítás megnyitóján a Bajai Kézműves Egyesület is képviseltette magát: kézzel készített alkotásaik bemutatásával színesítették az eseményt.


A pályázatot idén Gajdos Gábor nyerte meg Bejárás című fotójával, őt Sági Ági követi A karbantartó magányossága című munkájával, a harmadik helyen pedig Szabó Béla végzett Kovácsok-Gyimes című alkotásával.

Különdíjat érdemelt Gyenes Kata Ötvösműhely című képe, a bajai Ligeti László pedig – bár ezúttal nem ért el helyezést – szintén két fotóval nevezett, amelyek helyet kaptak a tárlat anyagában, ezért ő is külön jutalomban részesült.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, amve.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.
2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK