2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Szomszédságból barátság – „Helyet cseréltek” Kalocsa és Kiskőrös művészei

2015. 10. 20., 08:33

Október 16-án nyílt meg a kalocsai Városi Galéria legújabb időszaki kiállítása. Ezúttal helyben talán kevésbé ismert, ám megismerésre annál érdemesebb művészek munkái kerültek a helyiségbe. Festmények, kispasztikák és sok minden más várja november közepéig.

„Szomszédolás” mottóval érkezett a kiskőrösi Kőrös Körül A Művészetért Egyesület kilenc alkotója legszebb munkáival felvértezve az érseki városba. Ennek előzményeképpen Petőfi szülővárosában a költő nevét viselő Művelődési Központban mutatkoztak be a Kalocsa Art alkotói – amint arra Kiss István művésztanár a megnyitót követő nyilatkozatában is kitért.

– Érdekes, hogy pont úgy jött ki a lépés, hogy amint lezárult a mi bemutatkozásunk Kiskőrösön, tudtak hozzánk jönni az ottani barátaink – így az elismert kalocsai alkotó. – Mi tavasszal ismerkedtünk meg a kiskőrösiekkel, amikor is meghívtak bennünket egy helyi kulturális fesztiválra. Ezt követően Zsigmond Enikő többüket invitálta az ordasi alkotótáborba, ahol tovább mélyült a barátság. Felajánlották számunkra, hogy szeptemberben a Petőfi Művelődési Házban állíthatunk ki, ahová 22-en mentünk 58 alkotással. 

Épphogy leszedtük ezt az anyagot, másnap nyitottuk Kalocsán az ő kiállításuka– mutatta be az elmúlt hónapok eseményeit Kiss István.

Az idén augusztusban Kalocsa Művészetéért-díjjal kitüntetett nyugalmazott rajztanár azt is elárulta, hogy „mindennek helye van a nap alatt”. Grafikák, akril olajfestmények, pasztell tájképek, kisplasztikák és egy Schöffer tiszteletére készült, mozgó spirál ugyancsak fellelhető a galériában – érdemes tehát megnézni, zárta gondolatait Kiss István.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés