2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Családias, jó hangulatú XII. Agrár Expo helyi fellépőkkel

Zsiga Ferenc  |  2021. 07. 18., 16:36

A pandémia miatt idén ismét a szokásos tavaszi időponttól eltérően, ezúttal június 19-20-ig rendezték meg Kiskőrösön a XII. Duna-Tisza közi Agrár Expót, amelynek egyik legfőbb erénye: a világjárvány szorításának enyhülése közepette biztosított lehetőséget egy szabadtéri, jó és családias hangulatú eseményen való részvétre. A nagyobb rendezvényekre kiéhezett közönséget ezúttal sem érte csalódás, a minőségi, magyar kézműves élelmiszerek bemutatása és népszerűsítése közepette bőven akadt lehetőség kóstolásra és vásárlásra, a széles programkínálatnak köszönhetően valamennyi korosztály megtalálhatta az érdeklődésének leginkább megfelelő programot.

Ahogy tavaly, idén is a város főtere adott helyet az expónak, amelyet június 19-én,szombaton 10 órakor Boldoczki Róbert harsonaművész és barátai zenei produkciója nyitott meg.
Az ünnepélyes megnyitón a több járásból érkezett, a helyi közéletet reprezentáló személyiségeket, a vásár kiállítóit és közönségét Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere, Font Sándor, országgyűlési képviselője, a parlament Mezőgazdasági Bizottságának elnöke és dr. Bognár Lajos, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára köszöntötte. A helyettes államtitkár a jól összeszedett előadása keretében az agrárcégek képviselőiből, gazdálkodókból is álló közönségnek számos, az ágazatot érintő fejlesztésről, pályázati lehetőségről adott tájékoztatást.


Forrás: Félegyháziközlöny.eu


A verőfényes időjárás is kedvezett annak, hogy a régió legjelentősebb és leglátogatottabb agráreseményét immár másodszor is Kiskőrös város Főterén, a tavaly őszi vásárhoz hasonló érdeklődés mellett tartsák meg. A kétnapos programsorozat mérlegét megvonva elmondható: az expo a pandémiás helyzet közepette is kiérdemelte a térség agráripari csúcsrendezvénye címet.

A minőségi magyar élelmiszerek bemutatására, a termelők és a vásárlók összekapcsolására rendezett expo vendégei és kiállítói ezúttal is egymásra találtak, számos jó hangulatú beszélgetés, tapasztalatcsere, tanácsadás, kóstolgatás közepette ki-ki az ízlése és szükséglete szerint vásárolhatott. Több kiállítót érte az a megtiszteltetés és öröm, hogy miközben a portékájuk mögött álltak, nagyon sokan szinte barátként üdvözölték őket, egyesek kifejezetten miattuk, termékeik miatt érkeztek.

Ezzel is igazolódni látszik, hogy a kézműves élelmiszerek előállítói arccal is vállalják, mi több, személyes garanciát jelentenek az általuk előállított termékek minőségére.


Forrás: Félegyháziközlöny.eu


Az expón kiállított termékekről szinte lehetetlen lenne teljes felsorolást adni, de az mindenképpen említésre érdemes, hogy az érdeklődők mások mellett kizárólag magyar terményekből, magyar munkaerővel előállított olyan hungaricumokat is megkóstolhattak, vásárolhattak, mint a nemrégiben Bács-Kiskun Megyéért díjjal kitüntetett Szomor Dezső húsüzemében készült szürkemarha-szalámit, mangalicasonkát. Ez utóbbi korosztálytól függetlenül osztatlan sikert aratott, ezúttal is elnyerte a vásár közönségének tetszését. Természetesen a sajtkészítők is kirukkoltak, különleges sajtok illatoztak, de minőségi borok, gyümölcs és -zöldséglevek, kézműves sörök, kézműves gyümölcsös csokoládék, népművészeti termékek is színesítették az expo kínálatát.

A tér katolikus templom előtti részén kétnapos, szaktanácsadással egybekötött mezőgazdasági gépkiállítás várta a gazdákat, amelynek rajtuk kívül a gyerekek örültek a legjobban, hiszen a jövő mezőgazdászai felpattanhattak a katonás sorokban várakozó, szemnek is tetszetős gépek nyergébe.

AzAgrár Expo idén sem maradt könnyűzenei koncert nélkül, ám most a helyi előadóművészek számára biztosítottak fellépési lehetőséget. Szombaton 15 órától Kothencz Lajos, míg vasárnap 15 órától a Soundwitch zenekar szórakoztatta az expo közönségét.


Forrás: Félegyháziközlöny.eu

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK