2023. 02. 08. szerda
Aranka
: 393 Ft   : 367 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Többméteres fákat csavart ki, tetőket mozdított el, redőnyöket lyuggatott át a vasárnapi vihar Kiskőrösön

Gazsó Rita  |  2019. 07. 29., 16:05

Még mindig végzik a tűzoltók a tegnapi viharkárok felszámolását. A vihar több megyében tucatjával döntött ki fákat, szakított le vezetékeket, öntött el pincéket és rongált meg tetőszerkezeteket. Néhány óra alatt csaknem ezer alkalommal riasztották a tűzoltókat – hangzott el hétfőn a déli órákban az M1 Híradóban.

Miként helyszíni tudósítóik jelezték, az adással egy időben Kiskőrösön még mindig dolgoztak a tűzoltók a károk felszámolásán, akik egyik helyszínről a másikra mennek. Több felől lehet hallani a fűrészek hangját, amellyel a vihar által kidöntött fákat, ágakat igyekeznek feldarabolni, eltüntetni.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Kiskőrös város közösségi oldala

A tudósítók szerint a helyiek nagyon el vannak keseredve: ugyanis a vasárnap esti vihar, amelyről rövidhírben a KALOhírek is beszámolt, óriási károkat okozott, így számos háznál kell segíteni helyreállítani az udvarokat és épületeket.

Többméteres fákat csavart ki ugyanis tövestől az óránként 80-90 kilométeres szél, amelyek ráestek a házakra, villanyvezetékekre.

Sok helyen maradtak áram nélkül a lakók, van ahol még mindig dolgoznak a szerelők.

A szél az épületek tetejét is megrongálta, cserepek és ágak szakadtak, törtek le. Volt ahol két többméteres fenyő esett rá egyetlen házra. Utóbbi épületnél a tűzoltók az újra cserepezésben is segítettek.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Kiskőrös város közösségi oldala

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivőjét idézve a műsorban elhangzott: a délelőtt folyamán további bejelentések érkeztek, így

az adás idejére 65-re nőtt a riasztások száma és a tűzoltóknak 23 helyszínre kellett kivonulniuk.

A helyszíni tudósító értesülései szerint összesen 10-15 miliméternyi eső és jégeső zúdult le igen rövid idő alatt, de a fő problémát a 80-90 kilométeres óránkénti szél jelentette. A munkálatokat úgy tudni a rövidebb-hosszabb időre eleredő eső is nehezíti.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Kiskőrös város közösségi oldala

Egy helybéli férfi a KALOhíreknek arról számolt be, hogy az esti vihar során háromcentis átmérőjű jégdarabok hullottak, amelyek legalább ötcenti vastagon borítotték be a talajt. Mindössze húsz percig tartott, de ilyen rövid idő alatt is komoly károkat okozott náluk:

letörte az udvaron található fák ágait, kilyuggatta a redőnyöket,

mint mondta, egész délelőtt a vihar nyomait próbálták eltüntetni.

Úgy fogalmazott:

húsz éve él Kiskőrösön, de ilyen vihart soha nem tapasztalt arrafelé.

Szentanunk ugyanakkor szerencsésnek mondta magát, hiszen a villám nem hozzájuk, hanem az egyik szomszédhoz csapott be, ahol ugyan személyi sérülést nem okozott, de minden technikai berendezést tönkretett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 05., 09:01
Közel 110 ezer gazdálkodónak kell megújítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazást. Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók – hangzott el egyebek mellett Kalocsán a NAK és a MAGOSZ szervezésében, Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke részvételével Kalocsán megtartott, a Közös Agrárpolitikáról (KAP) szóló agrárfórumon.
2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 07., 17:29
Igényelje a Gondosórát, hogy biztonságban tudhassa idősebb szeretteit a nap 24 órájában! Még >>>
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK