2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Többméteres fákat csavart ki, tetőket mozdított el, redőnyöket lyuggatott át a vasárnapi vihar Kiskőrösön

Gazsó Rita  |  2019. 07. 29., 16:05

Még mindig végzik a tűzoltók a tegnapi viharkárok felszámolását. A vihar több megyében tucatjával döntött ki fákat, szakított le vezetékeket, öntött el pincéket és rongált meg tetőszerkezeteket. Néhány óra alatt csaknem ezer alkalommal riasztották a tűzoltókat – hangzott el hétfőn a déli órákban az M1 Híradóban.

Miként helyszíni tudósítóik jelezték, az adással egy időben Kiskőrösön még mindig dolgoztak a tűzoltók a károk felszámolásán, akik egyik helyszínről a másikra mennek. Több felől lehet hallani a fűrészek hangját, amellyel a vihar által kidöntött fákat, ágakat igyekeznek feldarabolni, eltüntetni.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Kiskőrös város közösségi oldala

A tudósítók szerint a helyiek nagyon el vannak keseredve: ugyanis a vasárnap esti vihar, amelyről rövidhírben a KALOhírek is beszámolt, óriási károkat okozott, így számos háznál kell segíteni helyreállítani az udvarokat és épületeket.

Többméteres fákat csavart ki ugyanis tövestől az óránként 80-90 kilométeres szél, amelyek ráestek a házakra, villanyvezetékekre.

Sok helyen maradtak áram nélkül a lakók, van ahol még mindig dolgoznak a szerelők.

A szél az épületek tetejét is megrongálta, cserepek és ágak szakadtak, törtek le. Volt ahol két többméteres fenyő esett rá egyetlen házra. Utóbbi épületnél a tűzoltók az újra cserepezésben is segítettek.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Kiskőrös város közösségi oldala

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivőjét idézve a műsorban elhangzott: a délelőtt folyamán további bejelentések érkeztek, így

az adás idejére 65-re nőtt a riasztások száma és a tűzoltóknak 23 helyszínre kellett kivonulniuk.

A helyszíni tudósító értesülései szerint összesen 10-15 miliméternyi eső és jégeső zúdult le igen rövid idő alatt, de a fő problémát a 80-90 kilométeres óránkénti szél jelentette. A munkálatokat úgy tudni a rövidebb-hosszabb időre eleredő eső is nehezíti.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Kiskőrös város közösségi oldala

Egy helybéli férfi a KALOhíreknek arról számolt be, hogy az esti vihar során háromcentis átmérőjű jégdarabok hullottak, amelyek legalább ötcenti vastagon borítotték be a talajt. Mindössze húsz percig tartott, de ilyen rövid idő alatt is komoly károkat okozott náluk:

letörte az udvaron található fák ágait, kilyuggatta a redőnyöket,

mint mondta, egész délelőtt a vihar nyomait próbálták eltüntetni.

Úgy fogalmazott:

húsz éve él Kiskőrösön, de ilyen vihart soha nem tapasztalt arrafelé.

Szentanunk ugyanakkor szerencsésnek mondta magát, hiszen a villám nem hozzájuk, hanem az egyik szomszédhoz csapott be, ahol ugyan személyi sérülést nem okozott, de minden technikai berendezést tönkretett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés