2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Többször hasba szúrta a nyugtatgató sógort, majd a rendőrre támadt – Vádat emeltek a kiskőrösi késelő ellen

Zsiga Ferenc  |  2018. 07. 03., 15:45

Tavaly decemberig nyúlnak vissza annak a nem mindennapi bűnügynek a szálai, melynek sértettje kis híján az életét vesztette az őt ért három has tájéki, egy a mellkasát érő szúrás miatt, de még az intézkedő rendőr is pórul jár, ha reflexszerűen nem próbál kitérni a feléje lendülő 15 centiméter pengehosszúságú kés elől. Így szerencsére a véres bökő hegye csak az egyenruháját metszette fel. A kalocsai rokonokkal is rendelkező kiskőrösi család büntetett előéletű, 63 éves férfi tagja ellen a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség emberölés bűntettének kísérlete, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat. Az ügyben első fokon a Kecskeméti Törvényszék mondja ki a verdiktet.

A 63 éves kiskőrösi férfi élettársával és annak testvérével lakott egy házban. A családi dráma elindítója tavaly december 17-én délelőtt részegen ment haza, amit szóvá tett az ebédet főző élettársa. A verbális összecsapás hamar dulakodássá fajult, ezért az asszony lánya segítségül hívta az udvaron tartózkodó nagybátyját, a vádlott sógorát. A sógor igyekezett megnyugtatni a nála jóval idősebb, indulatos és agresszív, korábban már jogerősen elítélt férfit. Ám ez csak olaj volt a tűzre, ezért elővigyázatosságból kiküldte a házból nővérét és unokahúgát.

Miközben a fiatal férfi szeretteit biztonságba helyezte, a vádlott a házban magához vett egy fanyelű, 15 cm pengehosszúságú kést és egy L alakú, 40 cm hosszúságú vaseszközt. A ház teraszán már így felfegyverkezve kezdett dulakodni az őt továbbra is megnyugtatni próbáló sógorával. A két egymásnak feszülő férfi dulakodása közben a vádlott háromszor has tájékon és mellkason szúrta sógorát, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. Életét csak a gyorsan kiérkező orvosoknak sikerült megmenteni. Ha nem érkeznek időben, könnyen lehet, hogy elvérzik.

A kép illusztráció!
Forrás: Internet

A helyszínre érkező rendőrök azonnal az akkor még mindig felfegyverkezett vádlotthoz léptek, hogy megakadályozzák a további támadást, illetve vérontást. Az egyik rendőr gumibotjával a vádlott kést tartó kezére ütött. Ám ő a kést továbbra sem engedte el, inkább a szabályszerűen intézkedő rendőrökkel szembefordult, majd a kést tartó kezét hátra lendítve a mellette álló rendőr has tájéka felé szúrt. A rendőr sikeresen kitért a szúrás elől, de a kés hegye így is felszakította az egyenruháját. Ezt követően a rendőrök a férfit lefegyverezték. A büntetett előéletű, 63 éves vádlottat őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba vették, azóta is rács mögött várja a tárgyalást.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség emberölés bűntettének kísérlete, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat, továbbá közügyektől való eltiltást és a támadáshoz használt kés elkobzását indítványozta. Az ügyben első fokon a Kecskeméti Törvényszék várhatóan még az idén kimondja a verdiktet.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK