2022. 05. 17. kedd
Paszkál
: 388 Ft   : 369 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

XXVI. Kadarka Nemzetközi Nagydíj Borverseny Kiskőrösön

XXVI. Kadarka Nemzetközi Nagydíj Borverseny Kiskőrösön
Zsiga Ferenc  |  2022. 03. 08., 14:43

Mintegy száz bormintát várnak a március 11-én, pénteken Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke fővédnöksége mellett a kiskőrösi István Bórház szervezésében huszonhatodszor megrendezendő Kadarka Nemzetközi Nagydíj Borversenyre. A szervezők nem titkolt célja a helyben és a borvidéken, valamint Kalocsa környékén is ősi fajtának számító Kadarka, valamint Kiskőrös város népszerűsítése.

Filus János, a szervezőbizottság tagja arról számolt be:

Kiskőrös mellett Villányból, Szekszárdról, Tolnáról, Egerből, illetve ezen települések környékéről, valamint az egykori magyar területekről: Szerbiából, Erdélyből és Szlovákiából várják a Kadarkákat, amelyeket a felsorolt országokból is érkező zsűritagok Dr. Kállay Miklós emeritus professzor, a Magyar Bor Akadémia tiszteletbeli elnöke és a borverseny szakmai fővédnöke, Nyitrainé Dr. Sárdy Diána, a Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Tanszékvezetője, egyetemi docens vezetése mellett bírálnak el."


Filus János szólt arról is:

Hosszú út vezetett addig, amíg Nemzetközi Nagydíjjá nőtte ki magát a kiskőrösi Kadarka Borverseny, amelynek immár 21. esztendeje az István Borház ad helyet. Rendezvényünk célja, hogy egyre több elkötelezettje legyen e fajtának, a Kadarka kultúráját és borait egyre többen megismerjék, jó hírnevét tovább vigyék. Nemcsak a hazai borok népszerűsítése a cél, hanem borvidékeink, gasztronómiánk, belföldi (bor) turizmusunk fellendítése is."- mondta szervező.

Hozzátette: öröm, hogy mára már egyre többen termelnek Kadarkát, a kiskőrösi borversenyre egyre nagyobb számú Kadarka borral neveznek, az üzletek polcain is mind több Kadarkával találkozhatunk, sok követője, támogatója van az ősi fajtának.

A szakma és a borkedvelők érdeklődésével kísért borverseny eredményéről tájékoztatjuk majd olvasóinkat.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 12., 08:00
Az új paksi blokkok reaktorépülete számos különleges építészeti megoldást vonultat fel a speciális alapozástól a robusztusság biztosításán keresztül a beton minőségééig – hangzott el a Paks II. Zrt. Tudásmenedzsment Akadémiája áprilisi előadásán. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 17., 09:09
Az internetes csalások számos válfajáról hallhattunk már, ám a kiberbűnözők pillanatok alatt reagálnak az aktuális történésekre és gyorsan felismerik, milyen úton húzhatnak hasznot az internet felhasználókból. Még >>>
2022. 05. 16., 17:30
A projekten dolgozó szakemberek úgy szeretnék végezni munkájukat, hogy a legkevesebb fennakadást okozzák a lakóknak. Még >>>
2022. 05. 16., 09:14
Eddig 10 százalékkal többen ajánlották fel adójuk egyszázalékát, mint tavaly ugyanilyenkor. Még >>>
2022. 05. 15., 17:57
Durrdefektet kapott, majd felborult egy tűzoltóautó a Borsod-Abaúj -Zemplén megyei Nagybarcán, amikor egy lakástűzhöz vonult Lénárddarócra. Még >>>
2022. 05. 15., 14:51
Baleset történt az 51-es főúton vasárnap délután. Még >>>
2022. 05. 15., 14:15
Az éves kiképzési tervnek megfelelően hétfőtől repüléseket hajtanak végre a kecskeméti pilóták az ország több városa felett. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés