2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Újabb nagyberuházás Kiskunfélegyházán

2016. 05. 26., 09:57

Több mint 2 milliárd forintos beruházás indult el Kiskunfélegyházán a Torus Acéltermékgyártó Kft.-nél. A fejlesztésről Farkas Zsolt ügyvezető és Csányi József polgármester közös sajtótájékoztatón számolt be szerdán.

– A Félegyházi Kenyérgyár 2 milliárdos fejlesztése után a Torus Kft. újabb 2 milliárdos beruházása indult el a városban, ami azért is örömteli, mert újabb munkahelyeket teremt a félegyháziak számára. Ugyanakkor nem csak kapacitását, de termékpalettáját is bővíti a társaság, amely jelenleg 162 embernek biztosít munkát – nyilatkozta Csányi József polgármester.

– A város fejlődését két alappillére helyeztük. Az egyik, hogy próbálunk új, potenciális vállalkozásokat Félegyházára csábítani. Ehhez a nagykövetségeken keresztül igyekszünk kaput nyitni. De legalább ilyen fontosnak tartjuk azt, hogy a városban működő vállalkozások is fejlődjenek, amihez az önkormányzat igyekszik megadni minden támogatást. Így volt ezt Torus Kft. esetében is, próbáltunk a törvényi határidők betartása mellett a lehető leggyorsabban lebonyolítani az építkezéshez szükséges területek rendezését, vagyis az önkormányzati tulajdonú mezőgazdasági területek belterületbe vonását – hangsúlyozta a polgármester.

– Egy új Torus Kft. születéséről beszélhetünk. A beruházás során 3000 négyzetméteres új csarnokot építünk raktározásra, ugyanakkor laboratóriumi mérésre szolgáló csarnokot, hozzá irodákat is létesítünk. A fejlesztés megvalósulásával a cégüknél javulnak a munkakörülmények, ami nagyban hozzájárul a foglalkoztatottak megtartásához, illetve versenyképességünk megőrzéséhez – fogalmazott a sajtótájékoztatón Farkas Zsolt ügyvezető.


Forrás: Baon

Elmondta, a kivitelezés januárban kezdődött és augusztusban a 3 ezer tonnás présgép letelepítése lesz a beruházás legutolsó fázisa. Addig elkészülnek a csarnokok és a 12 000 négyzetméteres új úthálózat is. Szeptemberben már a kibővített struktúrával szeretnének dolgozni – részletezte az ügyvezető.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott: jelenleg 26-1600 milliméteres tartályfenekeket gyártanak, amit az év végéig 2800 milliméteres tartományig kívánnak bővíteni. Ehhez azonban megfelelő méretű présgépre és alagútkemencére is szükségük lesz. A projekt részeként plazmavágót, él megmunkáló gépeket, darukat, és targoncákat is beszereznek.

Forrás: Baon

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK