2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 378 Ft   : 345 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Kiskunhalason új, korszerű gyógyfürdő épül – A kalocsai járásból a jelenlegit is sokan látogatják

Zsiga Ferenc  |  2019. 01. 25., 09:39

Tavaly kormányrendelet adott zöld utat és biztosított jelentős, 335 millió forint forrást a kiskunhalasi gyógyfürdő nagy ívű fejlesztése megtervezéséhez, a szükséges engedélyek beszerzéséhez, melynek részleteiről még 2018 október 24-én Fülöp Róbert polgármester és Bányai Gábor, a térség országgyűlési képviselője sajtóesemény keretében tájékoztatta a közvéleményt. A tájékoztatón portálunk is részt vett, így január 24-én örömmel fogadtuk a hírt, hogy az akkor emlegetett jogi akadály, a terület résztulajdonosainak kivásárlása megtörtént.

Fülöp Róbert polgármester portálunknak arról számolt be, hogy a döntés következtében áprilistól teljes fordulatszámon pöröghet a kalocsai járás lakói körében is népszerű, a halasi kórházzal szembeni Csipke Gyógyfürdő fejlesztésének előkészítése.


Forrás: Halasinfo

Bányai Gábor a már hivatkozott sajtótájékoztatón jelentette be: ha a kormánytámogatásból megvalósuló kiviteli tervek elkészülnek,

HÁROM-NÉGY ÉVEN BELÜL MEGVALÓSULHAT AZ ÚJ, IMPOZÁNS FÜRDŐÉPÜLETET, FELNŐTT ÉS GYERMEK MEDENCÉKET, ÓRIÁSCSÚSZDÁT, CSÓNAKÁZÓTAVAT ÉS PARKOLÓKAT MAGÁBA FOGLALÓ HALASI GYÓGYFÜRDŐ FEJLESZTÉSE.

Az előzményekről szólva a városvezető és az országgyűlési képviselő őszintén beszélt azokról a korábban elszalasztott lehetőségekről, amikor közel 20 éven át, három jelentős gyógyfürdő fejlesztési ciklusban a gyógyfürdők építése, korszerűsítése országosan rohamléptekben haladt előre, de ezekből, pályázatok benyújtása híján, Kiskunhalas kimaradt. Ezzel a város, ezen a területen 30 éves hátrányba került. Akkoriban ezt a lehetőséget ragadta meg a közeli Mórahalom, ahol a most részben mintaként szolgáló, nagy látogatottságú, családbarát gyógyfürdő működik.


Forrás: Halasinfo

Mint elhangzott: a város képviselő-testületeit ezt követően is foglalkoztatta a gyógyfürdő fejlesztése, ám a tervezés több százmilliós költségét úgy nem merték felvállalni, hogy a megvalósítás forrás híján bizonytalan, a tervek esetleg a fiók számára készülnek.

IDŐKÖZBEN AZ EU KIJELENTETTE, HOGY TÖBB GYÓGYFÜRDŐFEJLESZTÉST NEM KÍVÁN TÁMOGATNI.

Az önkormányzat ebben a helyzetben érte el, hogy az

ORSZÁGOSAN IS AZ EGYIK LEGJOBB GYÓGYVÍZZEL RENDELKEZŐ CSIPKE GYÓGYFÜRDŐT 2014-BEN GYÓGYHELLYÉ NYILVÁNÍTOTTÁK.

Ez a körülmény az OEP finanszírozásnak és a közeli kórháznak köszönhetően új távlatokat és támogatási formákat nyitott a fürdő jelenét és jövőjét illetően.


Forrás: Halasinfo

A halasi gyógyfürdő fejlesztés előkészítését, a szükséges engedélyek beszerzését, egy új tartalék kút fúrását, a két régi kút felújítását biztosító kormányhatározat megszületése előtt, tavaly januárban egy tanulmányterv, illetve látványterv készült. A terv a jobb megtérülési mutatók és kihasználtság érdekében már gyerek és családbarát fejlesztésekkel, például vízi csúszdák, gyermekmedencék megépítésével, kempingfejlesztéssel is számol. Ezekkel a konkrét elképzelésekkel kopogtatott végül sikeresen a kormányfő és a döntéshozók ajtaján Bányai Gábor, aki portálunknak tegnap azt is elmondta: laboratóriumi eredmények igazolják, hogy a halasi az egyik legjobb gyógyvíz Magyarországon.

A tavalyi sajtótájékoztatót Fülöp Róbert azzal zárta, hogy a strand tulajdonjogi viszonyainak rendezése a fejlesztés előfeltétele. A polgármester akkor azt valószínűsítette, hogy a modernizálás „kerékkötőivel”, a Magyar Állam és a Kiskunhalasi Önkormányzat mellett tulajdonos Bácsfa Zrt-vel és a Norfolk Zrt-vel megegyeznek, kivásárolják a tulajdonrészüket.

A polgármesternek igaza lett, a képviselő-testület január 24-én a vásárlást napirendre tűzte, a grémium rábólintott az összesen 165 millió forint értékű ingatlanvásárlásra. Így minden jogi akadálya elhárult annak, hogy Halason, a tulajdonjog átvezetés után, várhatóan áprilistól teljes fordulatszámon pörögjön a fürdőfejlesztés.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK