2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Amikor a hóhért akasztják – IX. Boronkay László Emléktorna

Amikor a hóhért akasztják – IX. Boronkay László Emléktorna
Tamás Ferenc  |  2017. 02. 15., 17:20

Február 4-én rendezték meg Kecskeméten a IX. Boronkay László játékvezetői emléktornát, ahol megyénk hat körzetének – Kecskemét, Félegyháza, Halas, Kiskőrös, Kalocsa, Baja – sípos emberei ezúttal játékosként vetélkedtek egymással.

A Bács-Kiskun megyei Játékvezetői Bizottság hajdani legendás játékvezetőjéről, majd későbbi titkáráról Boronkai „Laci bácsiról” elnevezett kispályás emléktornán megyénk hat játékvezetői csoportjának válogatottjai hadakoztak egymással, ahol a dicső előd emlékének is adózva mérhették össze tudásukat.

A „sporiknak” ugyanis a hosszú téli szünet után remek felkészülés ez a hat csapatos körmérkőzéses torna fizikumuk karbantartására, a nézők pedig egyre színvonalasabb meccseket izgulhatnak végig, hiszen ma már egyre több „igazlátó” még aktív futballista is.

Kiélezett küzdelemben aztán a kalocsai csapat remek játékkal és veretlenül hódította el a veretes kupát.

A mieink eredményei a következők:
Kalocsa –Kiskunfélegyháza 3–1 g.: Kiss D. 2, Follárdt Z.;
Baja – Kalocsa 1–2 g.: Follárdt Z. 2;
Kalocsa – Kecskemét 2–0 g.: Follárdt Z., Nasz B.;
Kiskunhalas – Kalocsa 1–2 g.: Nasz B., Kiss D.;
Kalocsa – Kiskőrös 1–1 g.: Follárdt Z.

Ezzel a Kalocsa úgy zárt az élen, hogy

a torna gólkirályi címét Follárdt Zoltán érdemelte ki,

rajta kívül Nasz és Kiss Dominik jegyezhetett még találatot, akik valamennyien a Kalocsai FC „megyeegyes” játékosai.

A tornán érzékelhetően nagy volt a kalocsai fölény, hiszen a tizenöt mérkőzés zömét az egykoron szintén a „kalocsai csoportban” működő Sánta Péter és dr. Magó Jenő vezették. Előbbi húsz évvel ezelőtt debütált, míg utóbbi harminc éves jubileumát is megünnepelhette már.

Csapattagok voltak: Markó László, Tamás Roland, Nasz Balázs, Follárdt Zoltán, Kiss Dominik, Borsós Tamás, Hagymási Attila, Vén Krisztián, Lichtenberger István, Jánosi István.
Edzők: Lakatos Róbert, Rátkai Ernő.
Csapatvezető: Tóth István.

Köszönet a csapatunkat segítő „Betegszállításnak”, amely a mezek mellett az utazást is támogatta a kecskeméti kirándulásra.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés