2022. 01. 25. kedd
Pál
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Még lehet jelentkezni a Téli Kupára – A hónap utolsó hétvégéjén szeretnék elindítani a mérkőzéseket

Még lehet jelentkezni a Téli Kupára – A hónap utolsó hétvégéjén szeretnék elindítani a mérkőzéseket
Illés György Cinó  |  2021. 11. 15., 16:32

A kalocsai amatőr futballcsapatok kispályás, téli seregszemléje, amióta csak megrendezik, mindig is nagy népszerűségnek örvend a labdarúgás szerelmesei körében. Sajnos tavaly a járványhelyzet miatt nem lehetett megtartani a tornát, komoly hiányérzetet hagyva a résztvevők és a közönség körében egyaránt. Idén azonban folytatnák a hagyományt, sőt, a tervek szerint a szintén több évtizedes hagyományokkal bíró Vörös Márton Kupát is megtarthatják ebben az évben. Portálunkat Schmidt Rajmund, az önkormányzat gyermek, ifjúsági és sport bizottságának elnöke tájékoztatta.

Elég hosszú, talán több évtizedes múltra is visszatekinthet a Téli Kupa, amelyre a kalocsai mezőny mellett vidékről, például Dusnokról, Hajósról, Császártöltésről érkező csapatok is be szoktak nevezni. A Téli Kupa megtartására vonatkozó tervek kapcsán Schmidt Rajmund, az önkormányzat gyermek, ifjúsági és sport bizottságának elnöke tájékoztatta portálunkat.

A jelentkezés még nyitva áll mindenkinek. Arra bíztatom a hagyományosan részt vevő csapatokat, hogy álljanak ki most is, méressék meg felkészültségüket! A minél teljesebb mezőny indítsa érdekében a vidéki alakulatokat is meg szeretném keresni a nevezésekkel kapcsolatban" – mondta a bizottsági elnök, akitől azt is megtudtuk, hogy regisztrálni a 06-30/399-56-44 számon, vagy a schmidtrajmund@kalocsa.hu email címen lehet. A korábbiakhoz képest azonban újdonság, hogy már nem csak amatőrök számára nyitott a versengés.


Nincs számbeli limitje a csapatoknak, amit azzal igyekszünk kompenzálni, hogy a megszokott szenior és az amatőr csoportok mellett a jelentkező csapatok számától függően, ha igény van rá, elindítanánk egy profi kategóriát is. Ebben a kategóriában korlátlan számban játszhatnának a csapatokban igazolt játékosok is. A profi csoportot akkor tudjuk elindítani, ha legalább hat-hét csapat jelentkezik rá."Az eseményen nemcsak szervezőként, hanem játékosként is résztvevő önkormányzati képviselő azt is hozzátette: ő maga is nagyon szereti, szívügyének tekinti a sportot, nagyon régóta sportol. Korábban a kosárlabdában szerepelt versenyszerűen, de sajnos Kalocsán erre jelenleg nincs lehetőség, talán most fog ez újra felelevenedni. Schmidt Rajmund úgy vélekedett, Kalocsa életében az összes sporttevékenység nagyon fontos szerepet tölt be, amit neki sportbizottsági elnökként kötelessége is erősíteni.
Visszatérve a Téli Kupára úgy fogalmazott:

Úgy gondolom, kell Kalocsának egy ilyen bajnokság! Régóta ki vannak rá éhezve mind a sportolók, mind azok, akik szívesen mennek ki szurkolni, és szívesen töltik kint az idejüket egy-egy mérkőzésen."
A Téli Kupa mellett a szintén nagy hagyományoknak örvendő Vörös Márton Kupa is megrendezésre kerül a városi sportvezetés szándéka szerint.

Azt szeretnénk, ha a Téli Kupa mellett idén is megtarthatnánk ezt a hagyományosan háromnapos tornát. Az amatőr bajnokságban az első nyolc jelentkező csapat indulhat majd, akik két négyfős csoportban versengenek egymással."– zárta gondolatait Schmidt Rajmund, az önkormányzat gyermek, ifjúsági és sport bizottságának elnöke.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>
2022. 01. 24., 17:35
Kedden, szerdán és csütörtökön gallyazási munkálatok miatt körültekintőbben kell közlekedni. Még >>>
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés