2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Még lehet jelentkezni a Téli Kupára – A hónap utolsó hétvégéjén szeretnék elindítani a mérkőzéseket

Még lehet jelentkezni a Téli Kupára – A hónap utolsó hétvégéjén szeretnék elindítani a mérkőzéseket
Illés György Cinó  |  2021. 11. 15., 16:32

A kalocsai amatőr futballcsapatok kispályás, téli seregszemléje, amióta csak megrendezik, mindig is nagy népszerűségnek örvend a labdarúgás szerelmesei körében. Sajnos tavaly a járványhelyzet miatt nem lehetett megtartani a tornát, komoly hiányérzetet hagyva a résztvevők és a közönség körében egyaránt. Idén azonban folytatnák a hagyományt, sőt, a tervek szerint a szintén több évtizedes hagyományokkal bíró Vörös Márton Kupát is megtarthatják ebben az évben. Portálunkat Schmidt Rajmund, az önkormányzat gyermek, ifjúsági és sport bizottságának elnöke tájékoztatta.

Elég hosszú, talán több évtizedes múltra is visszatekinthet a Téli Kupa, amelyre a kalocsai mezőny mellett vidékről, például Dusnokról, Hajósról, Császártöltésről érkező csapatok is be szoktak nevezni. A Téli Kupa megtartására vonatkozó tervek kapcsán Schmidt Rajmund, az önkormányzat gyermek, ifjúsági és sport bizottságának elnöke tájékoztatta portálunkat.

A jelentkezés még nyitva áll mindenkinek. Arra bíztatom a hagyományosan részt vevő csapatokat, hogy álljanak ki most is, méressék meg felkészültségüket! A minél teljesebb mezőny indítsa érdekében a vidéki alakulatokat is meg szeretném keresni a nevezésekkel kapcsolatban" – mondta a bizottsági elnök, akitől azt is megtudtuk, hogy regisztrálni a 06-30/399-56-44 számon, vagy a schmidtrajmund@kalocsa.hu email címen lehet. A korábbiakhoz képest azonban újdonság, hogy már nem csak amatőrök számára nyitott a versengés.


Nincs számbeli limitje a csapatoknak, amit azzal igyekszünk kompenzálni, hogy a megszokott szenior és az amatőr csoportok mellett a jelentkező csapatok számától függően, ha igény van rá, elindítanánk egy profi kategóriát is. Ebben a kategóriában korlátlan számban játszhatnának a csapatokban igazolt játékosok is. A profi csoportot akkor tudjuk elindítani, ha legalább hat-hét csapat jelentkezik rá."Az eseményen nemcsak szervezőként, hanem játékosként is résztvevő önkormányzati képviselő azt is hozzátette: ő maga is nagyon szereti, szívügyének tekinti a sportot, nagyon régóta sportol. Korábban a kosárlabdában szerepelt versenyszerűen, de sajnos Kalocsán erre jelenleg nincs lehetőség, talán most fog ez újra felelevenedni. Schmidt Rajmund úgy vélekedett, Kalocsa életében az összes sporttevékenység nagyon fontos szerepet tölt be, amit neki sportbizottsági elnökként kötelessége is erősíteni.
Visszatérve a Téli Kupára úgy fogalmazott:

Úgy gondolom, kell Kalocsának egy ilyen bajnokság! Régóta ki vannak rá éhezve mind a sportolók, mind azok, akik szívesen mennek ki szurkolni, és szívesen töltik kint az idejüket egy-egy mérkőzésen."
A Téli Kupa mellett a szintén nagy hagyományoknak örvendő Vörös Márton Kupa is megrendezésre kerül a városi sportvezetés szándéka szerint.

Azt szeretnénk, ha a Téli Kupa mellett idén is megtarthatnánk ezt a hagyományosan háromnapos tornát. Az amatőr bajnokságban az első nyolc jelentkező csapat indulhat majd, akik két négyfős csoportban versengenek egymással."– zárta gondolatait Schmidt Rajmund, az önkormányzat gyermek, ifjúsági és sport bizottságának elnöke.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK