2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Mi lesz veled kispályás foci, mi lesz veled Téli Kupa?

Tamás Ferenc  |  2020. 12. 17., 14:48

Az oly nagy népszerűségnek örvendő, mintegy három évtizedes hagyományra visszatekintő városi kispályás labdarúgó-bajnokság őszi szezonját már el sem kezdték a nyár végén – állítólag létesítmény – felújítás és renoválás miatt –, de a szigorítások miatt december 7-e után leálltak minden amatőr sporttal.

December 7-én jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy január 11-ig maradnak a járványügyi szigorítások. Ennek értelmében a kispályás foci szerelmeseinek is el kell felejtenie a Téli Kupa teremlabdarúgó bajnokságot.

A Reptér a kispálya örökös bajnoka
Forrás: KALOhírek


Igaz, miközben a szintén amatőr, korosztályos kézilabda csapatok még december közepén is bajnoki találkozókon csaptak össze ellenfeleikkel – igaz, zárt kapuk mögött –, addig vajon miért tilos a kispályás terembajnokság résztvevőinek szintén zárt kapuk mögött játszani?

A játék jellegéből is adódóan a kézilabdában több a személyes kontakt támadásban és védekezésben is, mint a teremfociban. Így felvetődhet a kérdés, hogy az ugyancsak amatőr szférába tartozó kispályás labdarúgó társadalom miért nem hódolhat a szenvedélyének?

A több évtizedes hagyományokkal bíró Téli Kupát is a Kalocsai FC szervezte szinte megalakulása óta, ezért is kérdeztük a klub elnökét, Kohány Gábort, hogy mi okból maradt el a nyár végi kinti rajt a kispályás fociban, illetve van-e „hatóságilag” tiltó oka a Téli Kupa teremlabdarúgó-bajnokságnak?

–Utóbbival kezdeném: tudtommal igazolt versenyzőnek lehet csak zárt térben edzéseket és mérkőzéseket tartani, még akkor is, ha amatőrnek számítanak, kispályás focistáink pedig nem ez a kategória.

–Az ősz eleji rajt már kispályán is elmaradt a szabadban, amikor ezt még a járvány nem indokolta?

–Akkor a résztvevőknek az volt az észrevétele, hogy a pálya körüli állapotok – labdarúgó hálók fele lett hiányzott, a palánkok leromlott állapotban voltak – miatt, többet állt a játék, mint kellett volna.

Információm szerint az önkormányzat ifjúsági és sportbizottsága kezébe kerülhet a kispályás foci és a Téli Kupa lebonyolítása is, így ez a jövőben már nem a KFC kompetenciája. De jelen állapotok szerint is akár a pályán, akár a csarnokban – mivel nem a KFC a fenntartó –az öltözők és a fürdők is zárva vannak a nag közönség elől, amit a kormány is január 11-ig meghosszabbított a járványhelyzetre való tekintettel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés