2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Mi lesz veled kispályás foci, mi lesz veled Téli Kupa?

Tamás Ferenc  |  2020. 12. 17., 14:48

Az oly nagy népszerűségnek örvendő, mintegy három évtizedes hagyományra visszatekintő városi kispályás labdarúgó-bajnokság őszi szezonját már el sem kezdték a nyár végén – állítólag létesítmény – felújítás és renoválás miatt –, de a szigorítások miatt december 7-e után leálltak minden amatőr sporttal.

December 7-én jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy január 11-ig maradnak a járványügyi szigorítások. Ennek értelmében a kispályás foci szerelmeseinek is el kell felejtenie a Téli Kupa teremlabdarúgó bajnokságot.

A Reptér a kispálya örökös bajnoka
Forrás: KALOhírek


Igaz, miközben a szintén amatőr, korosztályos kézilabda csapatok még december közepén is bajnoki találkozókon csaptak össze ellenfeleikkel – igaz, zárt kapuk mögött –, addig vajon miért tilos a kispályás terembajnokság résztvevőinek szintén zárt kapuk mögött játszani?

A játék jellegéből is adódóan a kézilabdában több a személyes kontakt támadásban és védekezésben is, mint a teremfociban. Így felvetődhet a kérdés, hogy az ugyancsak amatőr szférába tartozó kispályás labdarúgó társadalom miért nem hódolhat a szenvedélyének?

A több évtizedes hagyományokkal bíró Téli Kupát is a Kalocsai FC szervezte szinte megalakulása óta, ezért is kérdeztük a klub elnökét, Kohány Gábort, hogy mi okból maradt el a nyár végi kinti rajt a kispályás fociban, illetve van-e „hatóságilag” tiltó oka a Téli Kupa teremlabdarúgó-bajnokságnak?

–Utóbbival kezdeném: tudtommal igazolt versenyzőnek lehet csak zárt térben edzéseket és mérkőzéseket tartani, még akkor is, ha amatőrnek számítanak, kispályás focistáink pedig nem ez a kategória.

–Az ősz eleji rajt már kispályán is elmaradt a szabadban, amikor ezt még a járvány nem indokolta?

–Akkor a résztvevőknek az volt az észrevétele, hogy a pálya körüli állapotok – labdarúgó hálók fele lett hiányzott, a palánkok leromlott állapotban voltak – miatt, többet állt a játék, mint kellett volna.

Információm szerint az önkormányzat ifjúsági és sportbizottsága kezébe kerülhet a kispályás foci és a Téli Kupa lebonyolítása is, így ez a jövőben már nem a KFC kompetenciája. De jelen állapotok szerint is akár a pályán, akár a csarnokban – mivel nem a KFC a fenntartó –az öltözők és a fürdők is zárva vannak a nag közönség elől, amit a kormány is január 11-ig meghosszabbított a járványhelyzetre való tekintettel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-23 13:28:06
Szombati Ferenc muzsikája mellett, a Mezei Virágok Népdalkör előadását láthatják az érdeklődők, egy finom ebéd és más műsorok mellett!
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.
2023-09-18 14:13:38
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK