2022. 09. 27. kedd
Adalbert
: 407 Ft   : 420 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Pécsi legendák és kalocsai kedvencek az idei Old Boys Gálán

2016. 02. 09., 10:00

A hagyományokhoz híven, a Téli Kupa Teremlabdarúgó Bajnokság profi csapatainak vasárnapi fináléját idén is Old Boys Gála tette csábítóbbá a helyi futballkedvelő közönség számára. Két éve a Videoton ’85-ös UEFA ezüstérmes gárdájának nagyjait, tavaly a Szegedi SZEOL egykori nagyágyúit, idén pedig a Pécsi MFC szenior csillagait fogadta a „Kalocsai Old Stars”.

A nálunk vendégeskedő mecseki huszárok között nem kisebb nevek rúgták a bőrt; mint Herbert Roland, az egykori „B válogatott” oszlopos tagja, id. Dárdai Pál, a huszonnyolcszoros válogatott Márton Gábor, a valamikori utánpótlás válogatott Tomka János, Morvai Tamás, a huszonháromszoros válogatott Mészáros Ferenc, Takács Lajos illetve az ötszörös válogatott, egyszeres olimpiai válogatott Toma Árpád.

Képgaléria megtekintése (98 db kép)
Forrás: Event Photo Services Hungary

A hajdan a magyar foci élvonalába tartozó pécsi sztárcsapat ellen, mi is felvonultattuk régi csillagainkat. A Farkas András és Molnár Feri bácsi által vezetett kalocsai öregfiúk kapuját az a Kovács Attila védte, aki egykoron városunkban katonáskodott, majd a magyar válogatott illetve az olimpiai válogatott keretét is erősítette.
Mellette Igaz András és Király Róbert portáskodtak a 2x20 perces baráti találkozón. Pályára lépett Bajomi Csaba, Bóta Zoltán, Evanics Zoltán, Farkas „Cola” Zoltán, Illés Attila, Dr. Kováts „Gebe” Gábor, Márton Zsolt, Matos Zsolt, Paletta Richárd, Pécsi „Hani” László, Szabó „Dodi” József és Vén Csaba.

Képgaléria megtekintése (98 db kép)
Forrás: Event Photo Services Hungary

Alig három perccel azután, hogy az old boy-ok leporolták mezeiket és megszólalt a gála kezdetét jelző sípszó, már Márton Gábor „lazázta be” a labdát a kapuba, megszerezve a vendégek vezető gólját (0-1).

Ezt követően a KFC egykori és jelenlegi edzője, azaz az Eva-Márton páros játszotta ki a pécsi mezőnyjátékosokat, de a próbálkozás az akció végére csak egy emlékezetes helyzet maradt.

Képgaléria megtekintése (98 db kép)
Forrás: Event Photo Services Hungary

A kényelmes szenior-tempó végigkísérte az első félidőt, de ez nem azt jelentette, hogy akár a pályán, akár a kispadon vagy épp’ a lelátón bárki is unatkozott volna. Természetesen lehetett hallani az időtlen intelmeket, a jópofa odamondásokat, és látni a baráti vállveregetéseket.

Képgaléria megtekintése (98 db kép)
Forrás: Event Photo Services Hungary

A második félidőre vendégeink amolyan vérfrissítés gyanánt a kalocsai keretből átigazolták Vén Csabát, aki egyébként régi ismerősként köszöntötte a fekete-piros mezt, hiszen egykoron ő is a mecsekaljaiaknál terelgette a labdát.
Csabi félidőnyi „légióskodása” sikeresnek bizonyult, hiszen a 8. percben be is talált Igaz Andris kapujába (0-2), majd egy perc elteltével ismét a kalocsai kapuban pörgött a labda (0-3).

Képgaléria megtekintése (98 db kép)
Forrás: Event Photo Services Hungary

A tempó felgyorsulni látszott, a néhány szusszanásra a kispadra érkezők halántékán egyre szaporábban peregtek az izzadtságcseppek, és a percek óta levegőben lógó kalocsai gól is végre megérkezett, amelyet Cola szolgáltatott, a közönség legnagyobb örömére (1-3). 

A szurkolók örömujjongása erőt adott a mieinknek, így Paletta Ricsi és Cola is bepróbálkozott egy-egy rúgással, de Herbert mindkettőt kifogta. Nem úgy a túloldalon, ahová Király Robi mögött becsorgott a pettyes (1-4).

Képgaléria megtekintése (98 db kép)
Forrás: Event Photo Services Hungary

Aki azt hitte, hogy ezek után a kalocsai öregfiúknak már csak egy becsületgólra futja, nagyot tévedett! Ugyanis a 15. percben a kapu előtti lábtengerből valamelyik a pécsi hálóba pöccintette a labdát (2-4), majd rá egy percre Cola duplázott, amikor könnyű szerrel játszotta be a kapus mellett a játékszert (3-4).

A mecsekaljaiaknál még volt annyi szusz a végére, hogy Mészáros Ferenc is betaláljon a kapuba, így

a baráti találkozó végeredménye 3-5 lett.

Képgaléria megtekintése (98 db kép)
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes

A meccs után természetesen az utókor számára elkészültek a közös fotók, a játék pedig nem állt meg, a harmadik félidőben, vacsora mellett folytatódott tovább.


A megjelölt képeket köszönjük az Event Photo Services Hungary-nek!

MikSz

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 09. 25., 15:17
Az elvi döntés már korábban megszületett Kalocsa víziközmű-vagyonának és az ivóvíz és szennyvíz ellátás – benne a rendszer fejlesztése és karbantartása – feladatainak az állam részére történő átadásáról. Kedden a testület zárt ülésen véglegesítette a döntést. A testületi ülés után Király Róbert képviselő tartott sajtótájékoztatót.
2022-09-23 09:23:00
Budapesti és pécsi állásbörzéken vesz részt a következő hetekben a Paks II. Zrt. – Karrierportálunkon minden fontos információt közzéteszünk, de az ilyen rendezvények a személyes találkozás lehetőségét teremtik meg, ami meghatározó lehet egy életpályára vonatkozó döntés során – fogalmazott Mittler István kommunikációs igazgató. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 09. 27., 16:15
Az 5106-os úton akadályozza a forgalmat a baleset. Még >>>
2022. 09. 27., 11:17
Ha jártatok már gyerekekkel játszótéren, a következő anya-típusokkal már biztos, hogy találkoztatok! Még >>>
2022. 09. 26., 11:26
Az eseményen gratuláltak Dr. Maráz Róbert PhD. Általános Sebészeti Osztály főorvosának „Az Európai Sebészeti Testület tagja Emlősebészet területén" címéhez. Még >>>
2022. 09. 25., 17:49
Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség hétfőtől szombatig a vasúti biztonság érdekében – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján. Még >>>
2022. 09. 25., 15:33
Pályázni lehet bármely (a) új, (b) saját feltalálói tevékenységen alapuló, (c) iparilag alkalmazható és (d) piacképes megoldást tartalmazó innovációs eredménnyel. Még >>>
2022. 09. 25., 09:27
Egy 56 éves férfi vesztette életét a balesetben. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés