2022. 06. 30. csütörtök
Pál
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Szombaton délután teremfoci gála

Tamás Ferenc  |  2019. 01. 31., 12:36

Idén immár a hatodik alkalommal várja a sportág szerelmeseit a Kalocsai Futball Club vezetése, hogy a hagyományok jegyében közösen idézzék meg a régi idők fociját, a játék semmihez nem fogható varázslatát. Hagyományos lesz az estébe átnyúló rendezvény abból a szempontból is, hogy a Téli Kupa teremlabdarúgó-bajnokság Profi Liga döntőinek meccsei közé igazi csemegeként a régi idők fociját is becsempészik, természetesen a régi kedvencek fellépéseivel.

A várható nagy kaland részleteiről a házigazda Kalocsai Futball Club elnökét Király Róbertet kérdeztük, arra kérve, hogy avassa be portálunk olvasóit a hagyományos focifieszta részleteibe.

Király Róbert a Kalocsai FC elnöke, Kohány Balázs vezetőedzővel
Forrás: Tamás Ferenc

– Korábban már jártak nálunk a Videoton, a SZEOL, a PMFC, az MTK, a Paksi FC hajdani aranylábúi, míg

idén a Stadler-Kiskőrös FC vegyescsapata fogadta el meghívásunkat.”A velük való találkozást tulajdonképpen egyfajta visszavágónak is tekinthetjük a 2017. szeptemberében Kiskőrösön tett látogatásunk és közös meccsünk után, amikor ott a negyedszázaddal korábban NBIII-as bajnokságot nyert Kiskőrös jubileumát tartotta.

– Kinek, kiknek köszönhetjük az újabb nosztalgiameccs létrejöttét?
– A szervezést és támogatást kalocsai részről elsősorban Kacska József barátunknak köszönhetjük, akiről megyei berkekben is köztudott, hogy szívügye a futballhagyományok ápolása. Támogatásával télen a teremben, nyáron pedig a bátyai focipályán láthatunk legendás öregfiúkat játszani. Kiskőrösről elfogadta a meghívásunkat a jelenlegi edző Miskovicz Bálint, aki korábban 55 NBI-es meccsen szerepelt a Dunaújvárosi Kohász színeiben, nem mellékesen pedig kalocsai születésű. A kőrösi vendégeink szervezéséből nagy szerepet vállalt Barthos Zoltán volt szakosztályvezető és Hímer István egykori edző, akik nevéhez köthető a kiskőrösi foci fénykora, de a 2017-es Kiskőrös-Kalocsa/Miske öregfiúk mérkőzés létrejötte is. A Kőrös 1992-es NBIII-as bajnokcsapatából jelezte érkezését Szentesi Zoltán, Kovács László (kapusok), Agócs Zoltán, Beregszászi Sándor, Szlovák László, Szűcs Zsolt, Tóth László, Verebélyi Zoltán és Gacs Tibor hajdani edző is.

A Stadler FC képviseletében elfogadták meghívásunkat: Pecznyik Gábor (az NBII-es Stadlerben is szerepelt); Csehi Tibor (háromszoros magyar válogatott, háromszoros  magyarbajnok, Magyar Kupa győztes a Budapesti Honvéddal, ahol több nemzetközi kupameccsen is szerepelt); Csehi István ( 15 NBI-és 28 NBII-es mérkőzéssel dicsekedhet); Molnár Zoltán (108-szor lépett Stadler-mezben a pályára); Rumán Tibor ( a ’94/95-ös szezonban ő szerezte a Fradi ellen az egyenlítő gólt 22 ezer néző előtt Akasztón).


Forrás: Tamás Ferenc

– Kikből verbuválódott a Kalocsa-bandériuma?
– Nálunk várhatóan az alábbi játékosok lépnek majd pályára: Gojtán István, Király Róbert (kapusok), András Gábor, Balogh István „Pityuka”, Bajomi Csaba, Evanics Zoltán „Eva”, Farkas Sándor, Farkas Zoltán „Cola”, Illés Attila, Kovács János, Márton Zsolt, Matos Zsolt, Morvai Tamás, Pécsi László „Hani”, Szabó József „Dodi”, Tóth Dániel, Tóth Róbert, Vén Csaba.

A kedves érdeklődőket február 2-án, szombaton 15 órától várjuk a Városi Sportcsarnokba”ahol előbb a KFC Ifi-Bátya bronzmeccset láthatják, majd ezt követi 16.30-tól az Öregfiúk Gálamérkőzés, utána pedig a profi döntőt, az El Nino-Uszód találkozót tekinthetik meg a szurkolók – fejezte be tájékoztatótáját Király Róbert, a Kalocsai Futball Club elnöke.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK