2018. 01. 19. péntek
Márió, Sára
: 309 Ft   : 252 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 368 Ft/l   Írjon nekünk

XXXVII. Vörös Márton Teremlabdarúgó Emléktorna – Ismét a Bács-Méh Reptér ülhetett a trónra

Tamás Ferenc  |  2017. 12. 30., 20:29

A Kalocsa városi kispályás foci élcsapatainak csúcstornáját, a Vörös Márton Kupát a hagyományok jegyében a két ünnep között négy napon át rendezik meg teremben, ahol az idei immár a harminchetedik volt életre hívása óta.

A névadó Marci bácsiról tudni kell, hogy városunk egykori legendás labdarúgója, majd későbbi jeles sportvezetője volt – így, az ő emlékének adózva tisztelegnek évről évre a pályára lépő csapatok és a csarnokba ellátogató népes szurkolósereg.

Idén – már csak a mezőny kiegyensúlyozottsága miatt is –,

kivételesen színvonalas teremfocit hozott a nyolc csapatos torna,

ahol előbb két négyes csoportban körmérkőzést játszottak a résztvevő együttesek.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

„A” csoport:
Bács-Méh Reptér – Angyalok 4–0;
Pedagógus – Ex Index 6–0;
Bács-Méh Reptér – Ex Index 5–0;
Angyalok – Pedagógus 3–3;
Ex Index – Angyalok 3–8;
Bács-Méh Reptér – Pedagógus 1–0.

A csoport végeredménye:
1. Bács-Méh Reptér 9 p.,
2. Pedagógus 4 p.,
3. Angyalok 4 p.,
4. Ex Index 0 p. (az első két helyen végzett gárda jutott a négy közé).

„B” csoport:
Dunamenti Juhászok – Géder Family 3–2;
Feláldozhatók – Svebo Kalohírek 3–12;
Dunamenti Juhászok – Feláldozhatók 4–1;
Svebo Kalohírek – Géder Family 1–3;
Géder Family – Feláldozhatók 5–3;
Dunamenti Juhászok – Svebo Kalohírek 2–1.

A csoport végeredménye:
1. Dunamenti Juhászok 9 p.,
2. Géder Family 6 p.,
3. Svebo Kalohírek 3 p.,
4. Feláldozhatók 0 p.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

December 30-án, szombaton a keresztjátékban aztán a csoportelsők a másodikakkal mérkőztek tovább:
Bács-Méh Reptér – Géder Family 1–0;
Dunamenti Juhászok – Pedagógus 2–0.

A két vesztes a „bronzmeccsen” döntött a dobogó harmadik fokáról:

Pedagógus – Géder Family 1–4.

A torna fináléjában:
Bács-Méh Reptér – Dunamenti Juhászok 1–1.


A döntő parázs összecsapásokkal és kiállításokkal is tarkított vérbeli ütközetet hozott, ahol az 1–1-es végeredmény után büntetőrúgások döntöttek (4–1).

Ezzel a Berger Ferenc, Gillich Tamás szponzorálta Bács-Méh Reptér együttese emelhette magasba a győztesnek járó díszes trófeát.

Csapattagok voltak: Hartman János, Kanalas Norbert, Rideg László, Kancsár Ákos, Szvétek Balázs, Gillich Patrik, Rakiás Milán, Unyi Norbert, Filus Gábor, Farkas Tamás, Turcsik Balázs, Kerekes Krisztián, Malomsoki Dávid, Holczimmer Tamás, Font Norbert.

A rendező Kalocsai FC vezetői a hagyományok jegyében különdíjakat is osztottak: a torna legjobb kapusa Hartman János (Bács-Méh Reptér), a gólkirály Magyar Márk (Géder Family) 6 találattal, a torna legjobb játékosa kitüntető címet pedig Varga Ákos (Dunamenti Juhászok) érdemelte ki.

A díjakat és emléktárgyakat Király Róbert, a KFC elnöke és Farkas Gábor, a klub elnökhelyettese adta át az arra érdemeseknek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.
2017. 12. 08., 17:14
Az első hó megihlette vloggerünket, Tóth Danit, így arról forgatta a Patron című videósorozatunk legújabb kisfilmjét. Sétakocsikázás a behavazott Kalocsán, Meszesen, Szeliden. Ott a parton volt hely a pokrócnak, sőt, akadt látnivaló is: ponty kifogták a karácsonyi halászlének valót… Még egy kis határles, aztán egy ritmusváltással, hopp, Mikulások hada futkározik az Érsekkertben! Persze, Mikulásfutás! De hoppá! Az egyik mikulásról kiderült, hogy nem is igazi!

Még több friss hír

2018. 01. 16., 10:30
A Bajai Tankerületi Központ évértékelőjén annak működése mellett, számos fontos változás is napvilágot látott. A központ három járás 24 intézményét, 19 tagintézményét és 2 telephelyét fogja össze és koordinálja. Szemléletük, hogy a munkájuk során elért pozitív változásokat gyermek, szülő és pedagógus egyaránt érzékelje.
2018. 01. 15., 11:22
A Kalocsai FC elnökségének, és szűk baráti körének köszönhetően ismét megidézték a régi idők fociját a Városi Sportcsarnokban, ahol teltházas publikum előtt léphettek pályára az egykori paksi és kalocsai közönségkedvencek. A rendezők önzetlen igyekezete és a „hajdani gladiátorok” csatája ezúttal is méltó módon ápolta a dicső elődök hagyományait.
2018-01-17 18:30:59
Egy férfi a poggyászfeladás megúszása miatt nyolc réteg ruhában akart felszállni Izlandon egy repülőre, de meggyűlt a gondja a repülőtársasággal. Kíváncsiak voltunk, vajon van-e bármilyen szabály arra, hogy hány pulóverben vagy nadrágban lehet utazni, illetve a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren futott-e már bele hasonló helyzetbe a repülőtéri vagy a biztonsági személyzet.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 01. 19., 10:28
Két személyautó ütközött össze nem sokkal ezelőtt a Szent István király út és az 51-es főút kereszteződésében. Jelenleg is tart a helyszínelés! Még >>>
2018. 01. 18., 20:13
A Vajas-parti vízi turisztikai és tömegsport célú projekt részeként kerülnek városunkba az itt egyre népszerűbb sportág gyakorlásához nélkülözhetetlen hajók. Mostantól nincs mentség: a rutin és összeszokottság nem lesz kiváltság, annak hiánya nem lesz kifogás többé! Még >>>
2018. 01. 18., 16:31
Ezt – konkrétumok említése nélkül – Bálint József polgármester jelentette ki a mai, egyébként egészen más tárgyú sajtótájékoztatója záróakkordjaként. Még >>>
2018. 01. 18., 00:13
Földink ráadásul figyelemfelkeltő jelenség lesz, hiszen alaposan kilóg a február 5-én tartandó születésnapi koncert fellépőinek sorából, ahol a magyar rock-, pop- és tánczene hírességei közt lép színpadra – Hogy miért?! Még >>>
2018. 01. 17., 19:12
Az Oroszlán ma gyors és hatékony, a Nyilast felfalja a rendetlenség. Még >>>
2018. 01. 16., 22:02
Ha senki nem él elővásárlási joggal, akkor heteken belül nyélbe üthetik az adásvételt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-12-03 21:03:10
 1 De egy majom ez a Ferdinánd!

A Kossuth Lajos út 22. szám alatti, egykor egészségügyi, majd könyvtári célokat szolgáló épület korábbi értékesítési pályázata – „balekok” híján – meghiúsult. Most állítólag jelentkezett egy. Lehet vele versengeni, a pályázat nyilvános, de nagyon sietni kell majd! A kiírásáról szóló önkormányzati döntést megelőző vitában Angeli Gabriella újra a Fidesz-KDNP álláspontjára helyezkedett, Filvig Géza megtapsolta, Bálint József is örült neki, Bolvári Ferdinánd felszólalását pedig Simon Zoltán köszönte meg.

 MrSmith
 2018-01-15 08:47:27
 3 Az alabbi cikk margojara : "Spoiler: megnyertük a CLLD pályázatot! – Újabb cicaharc a Városházán Angeli és Kinyóné közt" Annyit beszel...

Év eleje óta tudott Bálint József polgármester a reneszánsz szobormásolatok elszállításának szándékáról, mégis meglepetésként érte, amikor a hónap elején érte jöttek. Angeli Gabriella és Simon Zoltán is kérdőre vonta a polgármestert, Angeli szerint jogilag lett volna keresnivalónk a szobrok itt tartásáért, Simon szerint hallgatásunk a másik felet is meglepte.

 MrSmith
 2017-12-15 15:33:52
 2 amit nem fizettek ki az a vagyonod? :)

Helyt kell-e állnia az önkormányzatnak a város gazdasági társaságának adósságaiért? Erre jogi kötelezettsége nincs. Vagy nyeljék le a beszállítók? Ez nem túl elegáns. Korábbi testületi ülésen több képviselő az adósság rendezését sürgette, erkölcsi okból és üzleti észszerűségből, a csütörtök délutáni ülésen azonban mégis ezzel ellentétes álláspontra helyezkedett dr. Bálint József polgármester.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A Changhe Aircraft Industries Group (CAIG) Z-18A típusjelű szállító helikoptere megkezdte szolgálatát a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg szárazföldi hadseregének légierejében – legalábbis erről közölt cikket a kormányzati China Central Television (CCTV) hírműsora.
Gyűlnek a viharfelhők a bolgár repülős égen, legalábbis ami a hadrendben lévő típusok üzembentartását illeti. Legújabb áldozat a Szu-25-ös flotta, mely 2017. december 14. óta nem repülhet és komoly kérdés, hogy fog-e újra.
2018. január 17-én, szerdán délután egy havas domboldalra zuhant a Török Légierő egyik CASA CN-235 típusú katonai teherszállító repülőgépe. A repülőgép 3 fős személyzete életét vesztette.
A Magyar Honvédség már az ország légterébe történő berepülés előtt jelzett arról a kisgépről az illetékes szerveknek, amelyről később kiderült, hogy tizenegy migránst szállított, s amit hétfő este találtak meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kállósemjén határában - közölte a Honvédelmi Minisztérium.