2022. 08. 13. szombat
Ipoly
: 393 Ft   : 381 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Kolicsot köszöntötte a lelátó szurkolóserege

Tamás Ferenc  |  2022. 03. 29., 09:41

2022. március 26-a bizonyára cizellált betűkkel lesz megörökítve a Kalocsai KC történetének arany oldalain, hiszen ezen a napon köszönt el a klubtól a „Mester”, alias Kolics János vezetőedző, aki országosan is egyedülálló, példaértékű edzői munkát végzett több évtizeden át a kalocsai klubnál.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A KKC-DAC NB II-es felnőtt férfi bajnoki mérkőzés után búcsúztatta az egyesület Kolics edzőt, aki számtalan sikert ért el a Kalocsával az előző évtizedek során. A lelátó közössége felállva éltette a visszavonuló „Mestert”, miközben Márkus-Mike Szilvia a KKC „sajtófőnöke” méltatta Kolics kalocsai pályafutását, felsorolva gazdag eredménysorát. Majd a klub nevében Romsics-Tóth Katalin alelnök asszony adott át a búcsúzó vezetőedzőnek ajándékát, akit Perity Viktória vezetőségi tag, majd a KKC elnöke Hartman János követett, a „B”-közép Baráti Kör szintén ajándékokkal lepte meg a „Mestert”, a búcsúztatók sorát pedig dr. Filvig Géza, Kalocsa város polgármestere zárta.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Igazán megható pillanat volt, amikor az ünnepelt a játékosai és a díjátadók sorfala között hagyta el a Városi Sportcsarnok küzdőterét, lezárva egy páratlan edzői pályafutást.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Köszönet mindenért!
Kolics János edzői pályafutása során mintegy két és fél ezer mérkőzésen ülhetett a kispadon, miközben játékosai emberi értékeinek pallérozása mellett a kézilabdajáték elfogadottságáért, a közösség összekovácsolásáért, a családias légkör megteremtéséért dolgozott. Magáról is vallotta, hogy jellemzően rend és fegyelempárti edző, ám mégis tűzbe mennek érte mindenkori csapatainak játékosai. Sikereinek kulcsa a motiváció, amelyet kivételes szakmai tudásával, hitelességével és a személyes példa erejével vívott ki magának. Az elvégzett munka a mindenkori „perdöntő” edzői hitvallásában- vallja ezt mindamellett, hogy már fél évszázadot töltött a kézilabda szolgálatában, ráadásul a „kolicsi-értékrend” szintjén, amely országosan is egyedülálló. Aki ismeri az tudja és vallja: Kolics egy személyben edző, pszichológus, pedagógus, apa és „keresztapa” is- főleg amikor a játék korbácsolta indulatait próbálja meg adaptálni egy-egy kedvenc fia ösztökélésére a meccsek során. Válogatottak sorát edzette és nevelte Dunaújvárosban, de a nemzeti csapat edzője is lehetett Vass Sándor kapitánykodása idején. Köszönettel tartozunk neki, hiszen mindannyian tudjuk, hogy Ő a KKC nagy családjának első számú összekovácsolója, amelyet több évtizedes edzői munkájával „kalapált” össze, gyúrt az NB II. Dél-nyugat csoportjának egyik legütőképesebb alakulatává. Azt is köszönjük, hogy mára már a Mester tősgyőkeres kalocsainak vallja magát és reméljük, hogy úgy emlékezik majd ránk, mint ahogy mi zártuk a szívünkbe karizmatikus egyéniségéért, emberségéért és igazságosságáért.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.
2022-08-07 08:20:00
Már 850 ezer hektárt érint az aszálykár az országban, az előrejelzések szerint az idén az őszi búza termésátlaga nem éri hektáronként a négy tonnát, de a korábbi éveknél alacsonyabb lesz az őszi árpa, a rozs, vagy a tritikálé termésátlaga is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>
2022. 08. 12., 16:06
A Földtől mintegye 395 fényévre található az az exobolygó, ami körül egy gyűrű is kering. Még >>>
2022. 08. 12., 12:28
Hatrészes nyílt kerekasztal-beszélgetés sorozat veszi kezdetét ma délután. Az első alkalom témája: a lokálpatriotizmus. A programsorozat jövő héten folytatódik és szeptember közepén zárul. A szervezők minden érdeklődőt várnak! Még >>>
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>
2022. 08. 11., 11:00
A legszebb dinnyetorta és a legötletesebb dinnyeétel gazdáját is elismerték. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés