2018. 03. 21. szerda
Benedek
: 311 Ft   : 253 Ft Benzin: 356 Ft/l   Dízel: 363 Ft/l   Írjon nekünk

„Megmérték” Kolicsot!

Tamás Ferenc  |  2017. 11. 27., 16:46

November 5-én, vasárnap az NB II. Dél-nyugat csoportjában szereplő Kalocsai Kézilabda Club férficsapata a Sugovica-parti városban vendégszerepelt, amely 28–28-as eldöntetlennel zárult. A találkozó után Kolics János, a KKC edzője egy helyi hírportál, a Sugóparti Hírek tudósítójának igencsak elmarasztalta a játékvezetés számára minősíthetetlen ténykedését, amelyet a szerző Antal Tibor – „Kolics János: Nem szurkolok ennek a Bajának” című jegyzetében hoztak le.

Hírportálunk a mérkőzés utáni napon kereste meg az edzőt, aki a meccsről készült tudósításunk „Mestermérleg” kommentjében a következő tájékoztatást adta:

Sportszerűtlen, mi több az utóbbi évtizedekben általam sohasem tapasztalt inkorrekt játékvezetői ténykedés mellett játékosaimnak még egy osztagra való szerb légióssal is csatázniuk kellett. Csak azt nem tudom, de nem is értem, hogyan és miért szolgálja mindez a magyar kézilabda ügyét és felemelkedését.

A szövetség illetékes bizottsága az edzőt az alábbi fegyelmi határozatában marasztalta el:

A Magyar Kézilabda Szövetség Etikai és Fegyelmi Albizottsága Kolics János (1244, Kalocsai KC) hivatalos személlyel (edző) szemben indult fegyelmi eljárásban megtartott tárgyalás alapján meghozta az alábbi határozatot.
A Fegyelmi Bizottság megállapította, hogy eljárás alá vont a Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 9. §-ába, szabályába ütköző, fegyelmi vétséget követett el, ezért őt a Sportról szóló 2004. évi I. törvény, továbbá a Sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004./III.12./ Korm. rendelet és az ezek alapján kiadott Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 13. § e) pontja alapján fegyelmi büntetésként valamennyi MKSZ, illetőleg területi szervei által rendezett kézilabda versenyrendszerre vonatkozó, 2018. február 28. napjáig történő eltiltással sújtja azzal, hogy büntetését fellebbezésre tekintet nélkül azonnal végrehajthatóvá nyilvánítja.

Az elhangzottakhoz azonban mindenképpen hozzá kell tennünk, hogy amit Kolics a bajai portálnak nyilatkozott, az csupán egyharmad részében szólt a „sporik” ténykedéséről, míg elemzése nagyrészt a honi kézilabdázás érdekeit, egyenesen annak „észérveit” boncolgatta. Tehát, aki figyelmesen végigolvasta nyilatkozatát, az megérthette, hogy a sportág, a szövetség, a magyar kézilabda ügyével teljesen ellentétes az a tendencia, amit például NBII-ben(?!) a vízivárosiak az egykori profi szerb idegenlégiósok szerepeltetésével favorizálnak. 

Nos, döntő mértékben ez háborította fel Kolicsot, amelyhez ráadásul a játékvezetés még talán asszisztált is.

Azért tisztázni kéne, hogy ha a közbeszédben, a Magyar Parlamentben a képviselők is anyázhatják egymást, akkor a szövetség illetékes korifeusai legalább arra figyelmeztethették volna a klub vezetőit, hogy innentől nincs a játékvezetők ténykedésével kapcsolatos véleményalkotás.

Kolicsról köztudott, hogy már fél évszázada(!) a magyar  kézilabdázás nemes ügyéért dolgozik, de őt senki nem figyelmeztette arra, hogy 2017. szeptemberétől – lehet hogy a „sporikkal” kapcsolatos elmarasztaló események miatt –, a Fegyelmi Bizottság példát kell, hogy statuáljon. Természetesen a Kalocsai Kézilabda Club elnöksége, szakmai vezetése, tagsága és szurkolói nagy családja minden részletében elfogadja a „Mesterrel” kapcsolatban hozott szövetségi szankciókat, egyben kinyilatkoztatják, hogy Kalocsán továbbra is a magyar kézilabdázás nemes ügye a legfontosabb vezérlő elv. Ha a bajai meccs után bárkit is sérelem ért volna, azért Hartman János elnök úr személyében a KKC nagy családja a garancia, hogy az nem fog előfordulni a jövőben.  

A történtekért pedig az elnök mindenki nevében az érintettek elnézését kéri, és ezzel az üggyel kapcsolatos észrevételt lezártnak tekinti.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 03. 03., 09:11
Ez idő tájt, a télutón zajlanak a térség borversenyei. Ennek kapcsán, Patron című sorozatunk új epizódjában Tóth Dani a környékbeli szőlőszüretektől a borkészítés fortélyain át a borbírálat szakzsargonjáig ad ízelítőt három település, Dunapataj, Szakmár és Hajós élő szőlész-borász hagyományiból. A filmen látható borbíráknak azt üzenjük, a poharat nem kell kidobni! Jó lesz még, ha másnak nem, gyertyatartónak! Daninak pedig a rohadt káposzta „ülte meg a gyomrát”.
2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.

Még több friss hír

2018. 03. 18., 20:59
Szabó Vilmos pár éve már a Magyar Labdarúgó Szövetség kötelékében áll, sőt 2015 júniusától az Eseményszervezési Osztály vezetőjének is kinevezték. Azóta már Vilmos az UEFA Mérkőzés Ellenőri kinevezését is magáénak tudhatja, azaz felelős személyiséggé lépett elő Európa nagy stadionjaiban is a különböző nemzetközi találkozókon.
2018-03-19 10:10:38
Az ügyfélkapuval nem rendelkező adózók 2018. március 19-én kérhetik utoljára a szja-bevallás tervezet postázását levélben, sms-ben vagy a NAV honlapján elérhető űrlapon, telefonon, valamint az ügyfélszolgálatokon – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 03. 20., 17:02
A barátságtalan időjárás miatt átütemezik a szalonnasütéssel és előadással egybekötött, barákai vízbázishoz tervezett biciklitúrát Még >>>
2018. 03. 20., 13:27
Immáron nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az ünnepi ételosztás városunkban, idén 5 helyszínen várják Kalocsa város lakosságát egy közös ebédre. Még >>>
2018. 03. 20., 10:09
Évek óta szokás, hogy szépségkirálynő választást is tartanak a kalocsai romák Romajális elnevezésű, május elsejei programjuk részeként. Az idei megmérettetésre már lehet jelentkezni! Még >>>
2018. 03. 20., 09:16
Lezajlottak a jogorvoslati „körök”, így a helyi választási bizottság mindegyik jelölttel kapcsolatos döntése már jogerős: 14-et bejegyeztek, 8-at elutasítottak. Most már csak apadhat a létszám. Bejegyezték a döntést előzetes letartóztatásban váró jelöltaspiránst is. Még >>>
2018. 03. 19., 20:27
Az Esztergomi Érseki Papnevelő Intézet két évfolyamának papnövendékei tettek látogatást március 16-án Kalocsán. Még >>>
2018. 03. 19., 17:44
Szívvel-lélekkel, apait-anyait beleadva készültek a Belvárosi Általános Iskola tanulói a március 15-ei ünnepi műsorukra. Állítólag az utolsó pillanatig senki sem szólt nekik, hogy a városi ünnepségen más adja majd az ünnepi műsort… Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2018-02-28 14:44:47
 1 Ezek képtelenek építeni valamit. Csak rombolni tudnak. :(

A város két maradék Kft.-je közül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét vonták be a hivatali munkatársak mellett a két cég összevonásának előkészítésbe, a másik gazdasági társaság, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője már korábban tanulmányt tett erről az asztalra. A mostani előkészületek többnyire alátámasztották Loibl korábbi számításait, így a két Kft. egyesítésével közel húszmillió forint lesz megtakarítható.

 Kovács István
 2018-02-28 15:26:28
 1 "Angelinek az ÖKO Pont irodában fönntartott állásából, a jogi bizottság éléről, sőt tagjai közül, illetve a közbeszerzési bizottságból va...

Fideszes ukáz helyett baloldali nyomás és saját hintapolitikája miatt fogyhatott el a levegő Angeli Gabriella körül, akinek személye a jelek szerint megosztja a parlamenti választásokon őt jelölő párt tagságát is. Bálint szerint több rendben hivatali titkot sértett a képviselő asszony, akit képviselői esküjével is szembesített hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyet azért tartott, hogy tisztázza Angeli Gabriellának számos posztjáról való leváltása tényleges okait, illetve a városnak megküldött OLAF-jelentés tartalmát.

 Kovács István
 2018-02-24 15:41:54
 5 Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon...

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Harmadik nekifutásra talán már valóban új hajtóműveket kaphatnak az amerikai légierő nagypapakorú B–52H stratégiai bombázó repülőgépei.
2022-ig kell elvégeznie a MiG repülőgépgyárnak Bulgária MiG-29-esein a nagyjavítást. A munkálatokban 15 darab, még a szovjet időkből származó vadászrepülőgép érintett.
A 2018. március 6-án, Szíriában bekövetkezett An-26-os katasztrófa okát a fékszárnyak meghibásodása okozta – ezt állapította meg az eset kivizsgálásával megbízott bizottság.
A Wizz Air, Európa egyik leggyorsabban növekvő légitársasága, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma megkezdte történetének legnagyobb fejlesztését, amellyel a teljes hálózat tevékenységét felfuttatja.