2023. 10. 02. hétfő
Petra
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

„Megmérték” Kolicsot!

Tamás Ferenc  |  2017. 11. 27., 16:46

November 5-én, vasárnap az NB II. Dél-nyugat csoportjában szereplő Kalocsai Kézilabda Club férficsapata a Sugovica-parti városban vendégszerepelt, amely 28–28-as eldöntetlennel zárult. A találkozó után Kolics János, a KKC edzője egy helyi hírportál, a Sugóparti Hírek tudósítójának igencsak elmarasztalta a játékvezetés számára minősíthetetlen ténykedését, amelyet a szerző Antal Tibor – „Kolics János: Nem szurkolok ennek a Bajának” című jegyzetében hoztak le.

Hírportálunk a mérkőzés utáni napon kereste meg az edzőt, aki a meccsről készült tudósításunk „Mestermérleg” kommentjében a következő tájékoztatást adta:

Sportszerűtlen, mi több az utóbbi évtizedekben általam sohasem tapasztalt inkorrekt játékvezetői ténykedés mellett játékosaimnak még egy osztagra való szerb légióssal is csatázniuk kellett. Csak azt nem tudom, de nem is értem, hogyan és miért szolgálja mindez a magyar kézilabda ügyét és felemelkedését.

A szövetség illetékes bizottsága az edzőt az alábbi fegyelmi határozatában marasztalta el:

A Magyar Kézilabda Szövetség Etikai és Fegyelmi Albizottsága Kolics János (1244, Kalocsai KC) hivatalos személlyel (edző) szemben indult fegyelmi eljárásban megtartott tárgyalás alapján meghozta az alábbi határozatot.
A Fegyelmi Bizottság megállapította, hogy eljárás alá vont a Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 9. §-ába, szabályába ütköző, fegyelmi vétséget követett el, ezért őt a Sportról szóló 2004. évi I. törvény, továbbá a Sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004./III.12./ Korm. rendelet és az ezek alapján kiadott Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 13. § e) pontja alapján fegyelmi büntetésként valamennyi MKSZ, illetőleg területi szervei által rendezett kézilabda versenyrendszerre vonatkozó, 2018. február 28. napjáig történő eltiltással sújtja azzal, hogy büntetését fellebbezésre tekintet nélkül azonnal végrehajthatóvá nyilvánítja.

Az elhangzottakhoz azonban mindenképpen hozzá kell tennünk, hogy amit Kolics a bajai portálnak nyilatkozott, az csupán egyharmad részében szólt a „sporik” ténykedéséről, míg elemzése nagyrészt a honi kézilabdázás érdekeit, egyenesen annak „észérveit” boncolgatta. Tehát, aki figyelmesen végigolvasta nyilatkozatát, az megérthette, hogy a sportág, a szövetség, a magyar kézilabda ügyével teljesen ellentétes az a tendencia, amit például NBII-ben(?!) a vízivárosiak az egykori profi szerb idegenlégiósok szerepeltetésével favorizálnak. 

Nos, döntő mértékben ez háborította fel Kolicsot, amelyhez ráadásul a játékvezetés még talán asszisztált is.

Azért tisztázni kéne, hogy ha a közbeszédben, a Magyar Parlamentben a képviselők is anyázhatják egymást, akkor a szövetség illetékes korifeusai legalább arra figyelmeztethették volna a klub vezetőit, hogy innentől nincs a játékvezetők ténykedésével kapcsolatos véleményalkotás.

Kolicsról köztudott, hogy már fél évszázada(!) a magyar  kézilabdázás nemes ügyéért dolgozik, de őt senki nem figyelmeztette arra, hogy 2017. szeptemberétől – lehet hogy a „sporikkal” kapcsolatos elmarasztaló események miatt –, a Fegyelmi Bizottság példát kell, hogy statuáljon. Természetesen a Kalocsai Kézilabda Club elnöksége, szakmai vezetése, tagsága és szurkolói nagy családja minden részletében elfogadja a „Mesterrel” kapcsolatban hozott szövetségi szankciókat, egyben kinyilatkoztatják, hogy Kalocsán továbbra is a magyar kézilabdázás nemes ügye a legfontosabb vezérlő elv. Ha a bajai meccs után bárkit is sérelem ért volna, azért Hartman János elnök úr személyében a KKC nagy családja a garancia, hogy az nem fog előfordulni a jövőben.  

A történtekért pedig az elnök mindenki nevében az érintettek elnézését kéri, és ezzel az üggyel kapcsolatos észrevételt lezártnak tekinti.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 10. 02., 17:26
Környezetvédelem és újrahasznosítás céljából rendezik a gyűjtést. Még >>>
2023. 10. 02., 14:24
Az Amerikában élő magyar kutató az mRNS-vakcina alapjait is adó felfedezéséért kapta meg az élettani-orvosi Nobelt. Még >>>
2023. 10. 02., 11:04
Kifogták a Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) történetének legnagyobb pontyát, amely nem sokkal maradt el az abszolút balatoni pontyrekordtól. Még >>>
2023. 10. 01., 14:54
Magyarország belügyminisztere szeptember 30. hatállyal – indoklás nélkül – visszavonta Halmosi Zsolt rendőr altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte. Még >>>
2023. 10. 01., 08:44
Mindketten italozó életmódot folytattak, ennek ellenére egyetértésben teltek a napjaik, konfliktusaik nem voltak. Még >>>
2023. 09. 29., 09:48
A két járás tűzoltóinak munkáját egy kalocsai vízszállító segítette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK