2022. 07. 03.
Kornél, Soma
: 399 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

A Mi Hazánk Mozgalom képviselő-jelöltje: Szabó Patrik – Szabadi István: Van harmadik út!

Illés György Cinó  |  2020. 07. 29., 20:23

A Mi Hazánk Mozgalom szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatóján Szabadi István, a párt Bács-Kiskun megyei elnöke jelentette be, hogy a 7. számú választókerületben szeptember 20-án tartandó időközi választáson Szabó Patrikot, kalocsai elnököt indítják képviselő-jelöltként. Röviden szólt döntésük politikai hátteréről is, és néhány mondattal bemutatkozott Szabó Patrik is.

Szabadi István lépésüket indokolva úgy fogalmazott:

be akarjuk bizonyítani a kalocsaiaknak is, hogy van harmadik út,amelyen jövőképet és hazát tudnak biztosítani.
Nem vállalnak közösséget sem „a Fidesz által kiépített uram-bátyám rendszerrel”, sem a másik oldalon „Gyurcsány Ferenc és serege” által képviselt balliberális világgal.
Úgy vélte,

BAJ VAN MAGYARORSZÁGON, ÉS AZT A MI HAZÁNK MOZGALOM TISZTA, NEMZETI POLITIKÁVAL AKARJA EZT MEGOLDANI,

ezért méretik meg magukat a választáson.


Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Szabó Patrik: „Az ellenzéki politizálás az nem az ellenségeskedés, a gyűlöletkeltés útja”

Ezt követően a jelöltaspiráns röviden bemutatkozott a sajtó előtt, bár eddig sem volt ismeretlen a kalocsai közéletben.
Bemutatkozásképp maga is elmondta, hogy

A 2010-14-ES VÁLASZTÁSI CIKLUSBAN VOLT MÁR KÉPVISELŐ – AKKOR A JOBBIK SZÍNEIBEN SZERZETT MANDÁTUMOT – ÉS EZ ÁLTAL ÖNKORMÁNYZATI TAPASZTALATOT. JELENLEG IS ÖNKORMÁNYZATI KÖTELÉKBEN DOLGOZIK, MÉGPEDIG EGY ÖNKORMÁNYZATI KFT. ALKALMAZOTTJAKÉNT, NEVEZETESEN AZ USZODÁBAN CSOPORTVEZETŐ.

Szabó Patrik Kalocsán született, és itt él, amint mondotta, idestova 40 éve.
Amint fölidézte, 16 éves kora óta politizál, úgy az országos politikai kérdésekre, mint a helyi ügyekre fogékonyan.
Úgy vélekedett, hogy

az ellenzéki politizálás az nem az ellenségeskedés, a gyűlöletkeltés útja, hanem egy ellenzéki politikus, egy képviselő feladata az, hogy a városvezetést segítse, de szükség esetén illesse kritikával is.”A jelöltaspiráns azt mondta, hogy

AMENNYIBEN A VÁLASZTÓK BELÉVETIK BIZALMUKAT, AKKOR AZ ÖNKORMÁNYZATI MUNKÁT ÚGY SZERETNÉ FOLYTATNI, AHOGYAN ELKEZDTE, A BECSÜLET, A REND, A HAZAFIASSÁG ÉS AZ ORSZÁG ÉRDEKEIT KÉPVISELVE.

Szabó a jelölti programja ismertetését a hivatalos jelöltállításuk lezárulása utánra,a jelölti nyilvántartásba vételének jogerőre emelkedését követő napokra ígérte.


Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek

Három jelölt indulása valószínű

Amint a négy párt és két helyi egyesület által tegnap tett, azon bejelentés kapcsán, hogy dr. Vincze András független jelöltet támogatják, már megírtuk, hogy előzőleg a Fidesz–KDNP bejelentette képviselőjelöltjét, Arnold Adrien személyében, az egyúttal megalakulását is bejelentő, dr. Bagó Zoltán elnökölte Kalocsai Lokálpatrióta Egyesület pedig elsőként, már a hónap elején ismertette szándékukat, hogy dr. Tóth Roland ügyvédet, szervezetük alelnökét indítják az időközi választáson.
Ma reggeli sajtótájékoztatójukon ugyanakkor már visszalépéséről hozott döntését ismertette Tóth Roland, az őt jelölni szándékozó szervezet pedig szintén a széles párttámogatással, formálisan függetlenként induló Vincze Andrást támogatják.

Így várhatóan a Mi Hazánk Mozgalom, a Fidesz-KDNP, illetve az ellenzéki összefogás számos pártja által támogatott, hivatalosan függetlenként induló jelölt méreti meg magát az őszi időközik választásokon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 29., 15:40
Amíg szüleik a vizsgálatokon vettek részt, a gyerekek ugrálóvárban hancúrozhattak, és az összes résztvevőt egy tál babgulyásra is megvendégelte az egészségnapon a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata, akiknek hívására hétfőn városunkba érkezett a Nemzeti Népegészségügyi Központ egészségügyi szűrőbusza.
2022. 06. 29., 10:00
A tetszetős, a falukép szempontjából is jelentős épületet kívül-belül augusztus 13-án, a szombati falunap alkalmából tartott nyílt napon tekinthetik meg az érdeklődők.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 07. 02., 14:39
Helyi információk szerint afgánok és pakisztániak csaptak össze szombat hajnalban a magyar határ közelében a szerbiai Szabadkánál. A lövöldözésben ketten meghaltak, többen súlyosan megsérültek, egy 16 éves lány válságos állapotban van. Még >>>
2022. 07. 01., 14:19
A hőség veszélye miatt péntekre Budapestre, valamint Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adta ki a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 07. 01., 11:28
A kalocsai Szent Kereszt Kórház főorvosa, önkormányzati képviselő a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete novellaíró pályázatán korcsoportja második helyezést ért el. A Parlamentben vehette át jutalmát tegnap. Még >>>
2022. 07. 01., 09:41
Az Országos Atomenergia Hivatal a talán legfontosabb biztonsági elem létesítésére adott engedélyt – adta hírül tegnap videós bejelentkezésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki ma az új erőművi blokkokat építő Roszatom vezetőivel tárgyal Isztambulban. Még >>>
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK