2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

A választás első helyezettje elsőként távolíttatta el plakátjait – Font Sándor hirdetéseit már leszedték

Zsiga Ferenc  |  2018. 04. 14., 10:48

A pénteki nap szorgalmas munkával telt az országgyűlési választásokon a 3. számú választókörzetben képviselőnek megválasztott Font Sándor politikai hirdetéseit eltávolító két munkásnak. Furgonjukkal sorra járták a város és több község utcáit és látható rutinnal, alapos munkát végezve, szakszerűen leszedték az immár okafogyottá vált plakátokat. Ezzel, ha nem is teljes mértékben, de már jobban a kampány előtti képét mutatják a települések.

Reméljük nem csak a jó plakát, de a jó példa is ragadós, a többi jelölt is mielőbb nekilát, hogy a város a régi arcát mutathassa.

Olvasónk hívták fel a figyelme arra, hogy az április 12-i, erről szóló cikkünkben hiába írtuk: a várost ellepő választási plakátok rögzítésére szolgáló eszközöket, tárgyakat nem viheti el senki, ugyanis azok a jog nyelvén szólva annak ellenére nem „uratlan dolgok”, hogy közterületen vannak. Mégis azt tapasztaljuk, hogy az elérhető magasságban lévő, vagy a földbe szúrt, a plakát elhelyezésére szolgáló fa és fémszerkezeteket egyesek elkezdték begyűjteni, megrongálni.

Azt is megírtuk: nem csak az önkormányzat, de az ingatlan tulajdonosa, bérlője, használója, vagyonkezelője is felszólíthatja az érintetteket a plakát eltávolítására. Aki az igazolható felszólítás ellenére sem távolítja el határidőre az érdekében kihelyezett reklámot, az azzal kapcsolatos költséget neki kell viselni, de külön büntetés nincs.

Természetesen még van idő, de talán a közélet nyugvópontra jutását is segítené, ha ezeket a politikai hirdetéseket mások is mielőbb eltűntetnék az utcákról.

Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK