2022. 06. 28. kedd
Irén, Levente
: 404 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

A választás első helyezettje elsőként távolíttatta el plakátjait – Font Sándor hirdetéseit már leszedték

Zsiga Ferenc  |  2018. 04. 14., 10:48

A pénteki nap szorgalmas munkával telt az országgyűlési választásokon a 3. számú választókörzetben képviselőnek megválasztott Font Sándor politikai hirdetéseit eltávolító két munkásnak. Furgonjukkal sorra járták a város és több község utcáit és látható rutinnal, alapos munkát végezve, szakszerűen leszedték az immár okafogyottá vált plakátokat. Ezzel, ha nem is teljes mértékben, de már jobban a kampány előtti képét mutatják a települések.

Reméljük nem csak a jó plakát, de a jó példa is ragadós, a többi jelölt is mielőbb nekilát, hogy a város a régi arcát mutathassa.

Olvasónk hívták fel a figyelme arra, hogy az április 12-i, erről szóló cikkünkben hiába írtuk: a várost ellepő választási plakátok rögzítésére szolgáló eszközöket, tárgyakat nem viheti el senki, ugyanis azok a jog nyelvén szólva annak ellenére nem „uratlan dolgok”, hogy közterületen vannak. Mégis azt tapasztaljuk, hogy az elérhető magasságban lévő, vagy a földbe szúrt, a plakát elhelyezésére szolgáló fa és fémszerkezeteket egyesek elkezdték begyűjteni, megrongálni.

Azt is megírtuk: nem csak az önkormányzat, de az ingatlan tulajdonosa, bérlője, használója, vagyonkezelője is felszólíthatja az érintetteket a plakát eltávolítására. Aki az igazolható felszólítás ellenére sem távolítja el határidőre az érdekében kihelyezett reklámot, az azzal kapcsolatos költséget neki kell viselni, de külön büntetés nincs.

Természetesen még van idő, de talán a közélet nyugvópontra jutását is segítené, ha ezeket a politikai hirdetéseket mások is mielőbb eltűntetnék az utcákról.

Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 27., 14:31
57 fokig forrósodik az autó utastere a budapesti rendőrök figyelemfelhívó videóján. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét! Még >>>
2022. 06. 26., 21:10
A független jelöltként induló Vargyas Lászlót választották Dunaszentbenedek polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatokból. Még >>>
2022. 06. 26., 20:32
Eldőlt, ki fogja Dunaszentbenedek érdekeit szolgálni az elkövetkezendő két évben. Még >>>
2022. 06. 26., 14:42
Szombat este kilenctől a II. Food Truck Show színvonalát emelve a Tattoos együttes, Kalocsa egyik legrégebbi zenekara állt színpadra, akik saját számaik mellett a nyolcvanas évek rock slágereit játszották. Még >>>
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK